ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «αλλαγές» έφεραν την πρόκριση

οι-αλλαγές-έφεραν-την-πρόκριση-344128

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Πόντου στο Αλκαζάρ της Λάρισας και πέρασε στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Επιμέλεια : ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε χθες με 1-0 του Απόλλωνα Πόντου στο Αλκαζάρ της Λάρισας, ενώ σίγουρα η νίκη βοηθά και στην ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος Football League…

Ο Ολυμπιακός «αλλαγμένος» προς το καλύτερο επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Πόντου στο παιχνίδι για την 4η φάση της διοργάνωσης και άφησε εκτός συνέχειας μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Στη χθεσινή νίκη-πρόκριση σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αλλαγές του προπονητή Θωμά Γράφα που είχε για πρώτη φορά τον Νίκο Γιδόπουλο κάτω από τα δοκάρια , ενώ το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 57ο λεπτό ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος είχε περάσει επτά λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Ο Στάθης Ρόκας πέτυχε γκολ σε αγώνα Κυπέλου μετά από 12 χρόνια αφού είχε ξανασκοράρει 10/10/07 φορώντας τότε τη φανέλα του Θρασύβουλου και αποκλείοντας και τότε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας (4-2 τον ΠΑΟΚ), ενώ το χθεσινό ήταν το 10ο τέρμα στην καριέρα του 2ο με τον Ολυμπιακό (σκόραρε και πέρσι στο 5-1 επί του Πιερικού) ενώ τα άλλα του γκολ σε 345 συμμετοχές ήταν με Θρασύβουλο Πανιώνιο και Ελευσίνα.

Το γκολ του Ρόκα-ίσως το πρώτο του με το δεξί πόδι- ήταν αυτό που έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα αλλά ο Γιδόπουλος ήταν αυτός που το κράτησε… Ο Τρικαλινός τερματοφύλακας στην πρώτη του φετινή συμμετοχή και 20ή στην καριέρα του «κράτησε» το σκορ πρόκρισης στο τέλος καθώς στο 85’ χρειάστηκε η φοβερή επέμβασή του για να αποτρέψει το 1-1 σε σουτ του Ολαϊτάν, ενώ η πιο καθοριστική επέμβαση ήταν στο 93’ σε σουτ εξ επαφής του Αμαραντίδη στη εξέλιξη της φάσης μετά από φάουλ του Μπρίτο. Ετσι έμεινε το 1-0 ώς τη λήξη και ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να πάει στην παράταση για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός πάντως πήρε μια νίκη ψυχολογίας σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, οι περισσότερες στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης και συνεχίζει στον θεσμό περιμένοντας τον αντίπαλο του (16/10) για την 5η φάση.

Υπό το βλέμμα του περσινού προπονητή και επόμενου αντίπαλου στο πρωτάθλημα Περικλή Αμανατίδη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θωμάς Γράφας παρέταξε την ομάδα με αλλαγές και ενώ τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος, δεξί μπακ ήταν ο Γραικός και αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φαζός και Βοσνακίδης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Τσιάρας, ο οποίος είχε μπροστά του σε πιο δημιουργικό ρόλο τους Σκοπελίτη και Ντούνη. Στα πλάγια μεσοεπιθετικά ήταν ο Κουτσιανικούλης από τη δεξιά πλευρά και ο Πόζογλου από την αριστερή και προωθημένος επιθετικός ο Τσίτας.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν τα λάθη εκατέρωθεν και τους παίκτες να μην μπορούν να απειλήσουν προκειμένου να φτάσουν στο γκολ. Ο Απόλλων Πόντου με μια 11άδα με μέσο όρο τα 31 χρόνια ήταν φλύαρος, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλός αμυντικά όχι όμως και επιθετικά.

Μοναδικές καλές φάσεις, ήταν στο 12’ όταν ο Μπρίτο έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματά στο σώμα του Γραικού και στη συνέχεια να απομακρύνεται, ενώ στο 43’ από εκτέλεση κόρνερ του Πόζογλου η μπάλα έφτασε στο Ντούνη που έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Φαζό να πιάνει την κοντινή κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πολίτη.

Στο δεύτερο μισό οι βολιώτικη ομάδα μπήκε καλύτερα ανέβασε στροφές και χάρις στη «χρυσή» αλλαγή του Θωμά Γράφα, που πέρασε στο παιχνίδι τον Ρόκα, πήρε την πρόκριση με το τέρμα του έμπειρου άσου.

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα ο Γράφας πέρασε στο ματς τον Στάθη Ρόκα και επτά λεπτά αργότερα δικαιώθηκε για την επιλογή του, όταν από εκτέλεση φάουλ του Σκοπελίτη η άμυνα απομάκρυνε προσωρινά με την μπάλα να φτάνει στον Ρόκα ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Πολίτη για το 1-0.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας προσπάθησε όμως στο 74΄στο κοντινό σουτ του Δόρη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιδόπουλου, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντούνης με σέντρα βρήκε τον Τσιάρα, αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Πολίτη που μπλόκαρε την μπάλα.

Η μεγαλύτερες ευκαιρίες των Ποντίων για να πάνε στην παράταση χάθηκαν στο 85’ όταν από το μακρινό σουτ του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Μάικλ Ολαϊτάν, ο Γιδόπουλος απέκρουσε την μπάλα στο δεξί του «παραθυράκι» κρατώντας απαραβίαστη την εστία του όπως έκανε και στο 93’ σε σουτ εξ επαφής του Αμαραντίδη και κράτησε την πρόκριση για την ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης (94’ Δεινόπαπας), Τσίτας, Ντούνης (79’ Λάσκαρης), Πόζογλου (50’ Ρόκας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Πολίτης, Γεωργιάδης, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν, Καλογέρης (64’ Πουρτουλίδης), Λουφάκης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης (64’ Δόρης).

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης).

Κίτρινες: Φαζός, Κουτσιανικούλης – Ολαϊτάν, Σαμαράς, Πουρτουλίδης, Γεωργιάδης.

Κανονικά στα Τρίκαλα

Ενα ακόμη δύσκολο παιγνίδι περιμένει τώρα τον Ολυμπιακό Βόλου καθώς την Κυριακή (13/10) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Football League, παίζει στα Τρίκαλα.

Το ματς θα διεξαχθεί κανονικά στην έδρα των «κυανέρυθρων», αν και ο αγωνιστικός χώρος δεν αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμος ύστερα από τις εργασίες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπήρχαν μάλιστα ενστάσεις από την πλευρά του Δήμου, που είχε αναλάβει τα έργα για τον χλοοτάπητα, ωστόσο οι άνθρωποι του ΑΟΤ ήταν ανένδοτοι πως θα πρέπει η εν λόγω αναμέτρηση να πραγματοποιηθεί στη φυσική τους έδρα.

Χθες επισκέφτηκε το γήπεδο ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του νέου χλοοτάπητα κατόπιν πρόσκλησης του αρμόδιου αντιδημάρχου ώστε να γνωμοδοτήσει για το αν είναι ασφαλές να διεξαχθεί την Κυριακή το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ή αν χρειάζεται να περιμένουν λίγες μέρες ακόμη οι άνθρωποι του ΑΟΤ και κατ’ επέκταση να επιλέξουν άλλο γήπεδο για το Θεσσαλικό ντέρμπι.

Η αυτοψία που έκανε ήταν θετική και έδωσε το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου