ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Πικρή» ισοπαλία (2-2) στην πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου στον Ασπρόπυργο

πικρή-ισοπαλία-2-2-στην-πρεμιέρα-για-τ-356347

Δεν ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα της Football League για τον Ολυμπιακό Βόλου, που αναδείχθηκε ισόπαλος (2-2) εκτός έδρας με τον Ασπρόπυργο, για την 1η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού κρατούσαν το υπέρ τους 1-2 μέχρι το 84’, οπότε και ισοφαρίστηκαν, ενώ εν συνεχεία δεν κατάφεραν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα, φθάνοντας στην πρώτη απώλεια βαθμών και στον 1 βαθμό.

Οι Βολιώτες έμειναν πίσω στο σκορ στο 37’ με αυτογκόλ του Σκοπελίτη έπειτα από στημένη φάση για τον Ασπρόπυργο, ισοφάρισαν όμως άμεσα, με διπλή προσπάθεια και κεφαλιά του Φαζού, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 1-1. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Τσίτα στο 51’, για να ισοφαριστούν στο 84’ από τον Κάκο, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου να επιβεβαιώνει το 2-2, που σκόρπισε την απογοήτευση τόσο στις τάξεις της ομάδας όσο και των ερυθρόλευκων φιλάθλων, που βρέθηκαν μαζικά στο γήπεδο για να στηρίξουν τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το α’ μέρος

Με τον Ολυμπιακό να ξεκινά δυνατά το παιχνίδι, η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τους ερυθρόλευκους σημειώθηκε στο 2’ με τον Ράντι να εκτελεί πλασαριστά ένα φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο η μπαλιά του για τον Κουτσιανικούλη ήταν δυνατή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα κερδισμένο κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο 9’, με εκτελεστή τον Ράντι.

Οι γηπεδούχοι του Ασπρόπυργου είχαν την παρθενική καλή τους στιγμή, δύο λεπτά αργότερα, με τον Γκατζολάρι να εκτελεί φάουλ, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μακρυωνίτη όμως, να μπλοκάρει εύκολα.

Οι παίκτες του Ασπροπύργου είχαν μεν, όπως φαινόταν ήδη από τα πρώτα λεπτά, την πρωτοβουλία των κινήσεων, μια ανούσια υπεροχή δε, καθώς δεν υπήρχε, έως και τα μισά του ημιχρόνου κάποια αξιοσημείωτη φάση, για κάποια από τις δύο ομάδες.

Οι Αθηναίοι έφταναν πιο εύκολα μέσα στην περιοχή των ερυθρόλευκων, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δυσκολευόταν και δεν μπορούσε με ευκολία να περάσει μπαλιές προς την περιοχή του Παναγόπουλου. Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιώρου του παιχνιδιού ήταν τα πολλά φάουλ στο χώρο του κέντρου, με δύο κίτρινες να έχουν βγει από το τσεπάκι του κ. Κατοίκου, από μία σε κάθε ομάδα.

Στο 36’ ο Ολυμπιακός απώλεσε διπλή χαμένη ευκαιρία, με τον Ράντι αρχικά να επιχειρεί σουτ και τον Παναγόπουλο να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει, ενώ στην επαναφορά, ο ίδιος παίκτης έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Καμπούρη και να απομακρύνεται.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν τέρμα από στημένη φάση, με τον Ασπρόπυργο να ανοίγει το σκορ. Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Σκοπελίτη και κατέληξε στα δίχτυα του Μακρυωνίτη για το 1-0.

Γκολ που δεν έμεινε αναπάντητο από τον Ολυμπιακό, καθώς στο 43’ η ομάδα του Θωμά Γράφα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που κέρδισαν οι Βολιώτες, στα δεξιά και προς την περιοχή του Παναγόπουλου. Ο Ράντι ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Φαζός πήρε την κεφαλιά, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φαζός επιχείρησε και νέα κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά πλευρά των δικτύων του Παναγόπουλου, για το 1-1.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, μια σέντρα του Μπουτζίκου από τ’ αριστερά βρήκε αρχικά στον Ζώνα και εν συνεχεία σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παναγόπουλου.

Το παιχνίδι είχε ξαφνικά… ανάψει, ενώ το 1-1, που διαμορφώθηκε σε 37’ και 43’αποτέλεσε και το σκορ ημιχρόνου, με τους ποδοσφαιριστές να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Με γκολ για τους Βολιώτες ξεκίνησε το β’ μέρος, με τον Τσίτα να χρίζεται σκόρερ για το 1-2, καθώς εκμεταλλευόμενος την ωραία προσπάθεια και την «ασίστ» του Ράντι τελείωσε ιδανικά τη φάση, από κοντά.

Μετά την επίτευξη του τέρματος και ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει για περίπου 15 αγωνιστικά λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για ισοφάριση, έχοντας καλή ευκαιρία στο 71’ με τον Καμπούρη να πιάνει την κεφαλιά και τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει. Από την πλευρά τους, οι ερυθρόλευκοι ήταν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, προκειμένου να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ.

Στο 84’ το σκορ έμελλε να αλλάξει και πάλι, με τους Αθηναίους να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα με τον Κάκκο, που με κοντινό πλασέ, μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-2, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του Ασπρόπυργου.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος του παιχνιδιού, με τους Βολιώτες να μην μπορούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της Football League, ενώ σε μία εβδομάδα (6/10) υποδέχονται τη Βέροια, για τη 2η αγωνιστική.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 2-2

Δημοτικό στάδιο Ασπροπύργου

Σκόρερ: (37’ Σκοπελίτης (αυτογκόλ), 84’ Κάκκο – 43’ Φαζός, 51’ Τσίτας)

Κίτρινες: 28’ Σρέκοβιτς, 91’ Ιωαννίδης – 31’ Στεφάνοβιτς, 76’ Ράντι

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Αραβίδης, Σταυρόγλου (ΕΠΣ Αθηνών)

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Παναγόπουλος, Νικολακάκης, Ιωαννίδης, Καμπούρης, Ζώνας, Νικολάου, Γκατζολάρι (60’ Ζγκούρι), Γκουγκούδης (55’ Στεφάνοβιτς), Πίντο, Βασιλείου(73’ Κάκκος), Σρέσκοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης, Παπαϊωάννου, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας (λ.τ. 65’ Ρόκας), Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης (λ.τ.73’ Τζέφερσον), Στεφάνοβιτς, Τσίτας, Ράντι (λ.τ. 76’ Λάσκαρης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου