ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λειτουργεί …και είναι σε σωστό δρόμο

λειτουργεί-και-είναι-σε-σωστό-δρόμο-442565

Σε καλό δρόμο βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου και περιμένοντας τη σύσταση της ΠΑΕ, φαίνεται ότι κινούνται μεθοδικά ενόψει της επιστροφής του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά από 3 χρόνια παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Έτσι στην τελική ευθεία για να επισημοποιήσουν όλες τις κινήσεις που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για την καλύτερη στελέχωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και οργανωτικά και αγωνιστικά βρίσκονται πλέον οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας περιμένοντας πως σε μια εβδομάδα δεν θα υπάρχει το «φρένο» με το καταστατικό (και την έγκρισή του) της υπό ίδρυσης εταιρείας που είχε κολλήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης και αφού με νέο ΑΦΜ θα ανοιχθεί ο λογαριασμός στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, το μετοχικό κεφάλαιο θα καλυφθεί άμεσα.

Για το γεγονός μάλιστα ότι δεν υπάρχουν ανακοινώσεις ως ΠΑΕ … ανακοίνωση εξέδωσε η πενταμελής επιτροπή του Ολυμπιακού που έχει αναλάβει τις διαδικασίες για τη σύσταση της ΠΑΕ, στην οποία αναφέρεται ότι είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, πλέον, οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η δημιουργία της ΠΑΕ, ενώ ήδη έχουν γίνει ενέργειες από τους ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβουν τη λειτουργία της ΠΑΕ, με τον Ολυμπιακό να βαδίζει σε σωστό δρόμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ως έχοντες την ευθύνη για τη σύσταση της ΠΑΕ και με δεδομένο το εύλογο ενδιαφέρον των χιλιάδων φιλάθλων μας για τις υπό εξέλιξη διαδικασίες για την δημιουργία της ΠΑΕ, θέλουμε να γνωρίσουμε ότι: Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι εναπομένουσες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Με τη συνεργασία των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την λειτουργία της ομάδας μας έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία της ΠΑΕ που θα συσταθεί.

Προτεραιότητες αυτών των ανθρώπων είναι η στελέχωση της προπονητικής ομάδας, η ανανέωση με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην πρωταθλήτρια περσινή ομάδα και η στελέχωση της με ποδοσφαιριστές που θα δώσουν μια άλλη ταυτότητα στο νέο Ολυμπιακό Βόλου.

Από τους ίδιους κατατέθηκε στην ΕΠΟ η δήλωση συμμετοχής της ομάδας μας στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 μαζί με το παράβολο των 3000 ευρώ ενώ αποπληρώθηκαν και τα πρόστιμα που βάρυναν την ομάδα μας από την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ως συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής της υπό σύσταση ΠΑΕ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ , την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 κατατέθηκε έγγραφο αίτημα, προκειμένου να μας δοθούν εγγράφως οι όροι για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νεάπολης, ως έδρα και αναμένουμε την απάντηση».

Ο ρόλος της πενταμελούς επιτροπής παύει, αφού πιστοποιήσει την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και βγει το μετοχολόγιο. Στη συνέχεια θα γίνει πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την οποία θα συγκαλέσει ο μεγαλομέτοχος. Στη Γ.Σ. λαμβάνουν μέρος μόνο οι μέτοχοι της ΠΑΕ και ψηφίζουν ανάλογα με τις μετοχές που έχει ο καθένας. Ο Ερασιτέχνης, ως γνωστόν, κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Πλέον αφού όλες οι διαδικασίες έχουν τηρηθεί, όπως ορίζει ο νόμος και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται την άλλη εβδομάδα να έχει γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία και η επιχειρηματική «ομάδα» φίλων του Ευριπίδη Τσιμπανάκου θα αναλάβουν επίσημα τη λειτουργία της ΠΑΕ μόλις καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο των 30.000 ευρώ στη συνέχεια θα επισημοποιηθούν κάποια πράγματα, όπως ο προπονητής Θωμάς Γράφας ο τεχνικός διευθυντής Διονύσης Παππάς, που από την πλευρά τους έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα νέο ρόστερ, που θα κάνει προετοιμασία στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Επίσης παρά την ανησυχία που υπάρχει επειδή γνωστό γίνεται ότι παίκτες μόνο φεύγουν λέγεται ότι υπάρχουν προφορικές συμφωνίες με αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στον Βόλο.

Ένα ακόμη «φρένο» για άλλα θέματα της ΠΑΕ είναι και το γηπεδικό, καθώς μόλις γίνει η ΠΑΕ, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Δήμο Βόλου, για το γήπεδο της Νεάπολης, ως έδρα, ενώ έχει εξασφαλιστεί γήπεδο εκτός Βόλου για προπονήσεις.

Στον Ολυμπιακό αλλά και στις άλλες ομάδες επίσης ανησυχούν μήπως δεν ισχύσουν υποσχέσεις για τα ποσά που θα πάρουν από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες και πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν οι δόσεις, αφού η νέα Football League εξακολουθεί να παραμένει η κατηγορία μετά την αναδιάρθρωση που δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός πάντως θα αγωνιστεί σ’ ένα πρωτάθλημα με καλές και ιστορικές ομάδες, σε μια κατηγορία που θα είναι δυνατή καθώς υπάρχουν ομάδες όπως οι «ερυθρόλευκοι» που μαζί με το Αιγάλεω(2003-04), τον Ιωνικό (1998-99) έχουν παίξει και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ , ενώ και ο Ηρακλής -αν καταφέρει να λύσει τα προβλήματα του- έχει 9 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις… Καβάλα, Βέροια, Τρίκαλα, Διαγόρας Ρόδου έχουν αγωνιστεί και στην Α΄Εθνική, ενώ οι άλλες ομάδες είναι οι ομάδες Ασπρόπυργος, Ιάλυσος Ρόδου, Ιεράπετρα, Κρόνος Αργυράδων Κέρκυρας, Τρίγλια Χαλκιδικής και Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας.

Στα Τρίκαλα και ο Λώττας

Εναν ακόμη ποδοσφαιριστή που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας συνολικά 25 συμμετοχές και πέντε γκολ έκαναν δικό τους οι Τρικαλινοί. Ο λόγος για τον Άρη Λώττα, ο οποίος έχει πλούσιες εμπειρίες από τα ελληνικά γήπεδα.

Στο παρελθόν ο έμπειρος χαφ που ακλούθησε στα Τρίκαλα τον Ριζογιάννη έχει φορέσει, μεταξύ άλλων, τις φανέλες των Άρη, Σπάρτης, Καραϊσκάκη, ΑΟΧ Κισσαμικού, Κέρκυρας, Κορίνθου, Πανηλειακού και Καλλονής.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Αριστείδη Λώττα.

O 31χρονος επιθετικός μέσος έχει αγωνιστεί σε Φωστήρα, Χαϊδάρι, Λοκομοτίβ Μέζντρα (Βουλγαρία), Δόξα Κρανούλας, Εθνικό Φιλιππιάδας, Καλλονή, Πανηλειακό, Κέρκυρα, Κόρινθο, Δωτιέα Αγιάς, Κισσαμικό, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Σπάρτη, Άρη Θεσσαλονίκης και Ολυμπιακό Βόλου».

Πάντως στα Τρίκαλα φαίνεται η θέληση του Περικλή Αμανατίδη να κτίσει έναν έμπειρο άξονα με γνωστούς του παίκτες και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να φορέσει τα «κυανέρυθρα» και ο Μπάμπης Οικονομόπουλος που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και είχε φανέλα βασικού. Είναι αμυντικό χαφ (1.84, 28 ετών) ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στον Αρη, τα Χανιά και την Σπάρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου