ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δείγμα δυναμικής»… η γενική συνέλευση

δείγμα-δυναμικής-η-γενική-συνέλευ-476977

Ως δείγμα δυναμικής θέλουν να είναι η αυριανή γενική συνέλευση στον Ολυμπιακό Βόλου που έχει κύριο θέμα της τη σύσταση ΠΑΕ και παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον σχετικά με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας θα είναι μετά, εν τούτοις αύριο ζητούμενο είναι η παρουσία του κόσμου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η περσινή Γ.Σ. που ήταν μήνυμα συσπείρωσης και ανόδου μπορεί να ήταν διαφορετικού χαρακτήρα αλλά χρησιμοποιείται ως δείγμα της δυναμικής του κόσμου του Ολυμπιακού για τον φερόμενο ως νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που φαίνεται να γνωρίζει το μέγεθος της ομάδας και φυσικά την ιστορία του συλλόγου.

Στην αυριανή Γ.Σ. στο Παρκ τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου θα περιμένουν να καθοριστεί το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και η τιμή της μετοχής, θα οριστεί ο τίτλος της υπό σύσταση ΠΑΕ, ενώ θα εκλεγεί πενταμελής επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για τη σύσταση της ΠΑΕ.

Στην πρόσκληση των μελών για σύγκληση γενικής συνέλευσης, η ανακοίνωση αναφέρει: «Καλούνται τα μέλη του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Παρκ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης.

2) Σύσταση ΠΑΕ.

3) Καθορισμός ύψους μετοχικού κεφαλαίου και τιμής μετοχής.

4) Ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ.

5) Εκλογή πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την σύσταση της ΠΑΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 19.00».

Στην γενική συνέλευση της Τετάρτης δεν μπορεί να αποφασιστεί σε ποιον θα «δοθεί» η ομάδα αφού απλά η πενταμελής επιτροπή θα ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα φανεί ποιος θα βάλει τα περισσότερα χρήματα στο μετοχικό κεφάλαιο και αυτός θα αναλάβει και τη λειτουργία της ομάδας πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει αναμονή θα είναι μέχρι να γίνουν πράξη οι όποιες υποσχέσεις

Πάντως εδώ και αρκετές μέρες λέγεται πως η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει έρθει σε επαφή με άτομο που ενδιαφέρεται να αναλάβει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και επίσης υπάρχουν επαφές και με νομικούς για να γίνουν σωστά οι διαδικασίες.

Στην παρούσα φάση, πάντως, το μόνο που υπάρχει είναι σενάρια που θα πάψουν την ημερομηνία που θα οριστεί ως καταληκτική για την κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό για την υπό σύσταση ΠΑΕ …και θα γίνει γνωστός και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Πέρα από τα διαδικαστικά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ένα θέμα που περιμένει διευθέτηση είναι τα ποσά που θα μπουν στα ταμεία της από την πολιτεία και το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για τη συμμετοχή στη νέα Football League!

Επίσης με αγωνία αναμένονται μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές να είναι κι αυτοί στο περίμενε… Ο προπονητής της ανόδου Περικλής Αμανατίδης έχει τονίσει πως θα περιμένει τον Ολυμπιακό και μετά θα «ψαχτεί» για νέες πολιτείες, αλλά εδώ και μέρες δημοσιεύματα τον θέλουν στην έξοδο «παρουσιάζοντας» μάλιστα και κάποιους ως υποψηφίους αντικαταστάτες του!

Ετσι για τον προπονητή που θα καθοδηγήσει την ομάδα της Μαγνησίας στην νέα Football League έκτος του γνωστού Σάκη Τσιώλη … αναφέρθηκαν και τα ονόματα των αγνώστων σε πολλούς Κώστα Ανυφαντάκη, Μανώλη Παπαματθαιάκη και Γιάννη Σιλεβίστα!

Ο Σάκης Τσιώλης, πάντως δεν είχε «ενόχληση» , ο Ανυφαντάκης ήταν στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, που ήταν πρωταθλήτρια Ρεθύμνου, ο Παπαματθαιάκης ήταν φέτος για 10 ματς στον πάγκο του Καραϊσκάκη , ενώ ο «παρουσιαζόμενος» ως νεαρός και εξελίξιμος προπονητής Γιάννης Σιλεβίστας, που την φετινή σεζόν ήταν στο Πανθηραϊκό στην Γ’ Εθνική μάλλον θα είναι φίλος αυτών που «ανακάλυψαν» ενδιαφέρον του Ολυμπιακού!

Στον Ολυμπιακό μπορεί να γίνουν κινήσεις πριν επισημοποιηθεί η σύσταση της ΠΑΕ, αλλά το σίγουρο είναι ότι στη νέα Football League θα υπάρχει γνωστό όνομα στον πάγκο του!

Επίσης ένα θέμα που θα απασχολήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και η έδρα αφού αν και υπάρχει σύμβαση για τη χρήση του Πανθεσσαλικού μέχρι τον Ιούνιο του 2020, αυτή μπορεί να «καταρριφθεί»! αν χρησιμοποιήσει το Στάδιο ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου