ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετά τον Αμανατίδη… Ανυφαντάκης για τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου

μετά-τον-αμανατίδη-ανυφαντάκης-για-τ-478602

Ο Περικλής Αμανατίδης όπως όλα δείχνουν αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας καταφέρει να χαρίσει την πολυπόθητη άνοδο στους ερυθρόλευκους, αλλά και ένα Κύπελλο ΕΠΣΘ σε διάστημα λίγων μηνών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Μακεδόνας τεχνικός όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να εργάζεται στη Θεσσαλία αλλά όχι και στον Βόλο, με την ομάδα των Τρικάλων να τον κερδίζει για τρίτη φορά, τα τελευταία χρόνια και να του προσφέρει όσα εκείνος ζήτησε προκειμένου να επέλθει η συμφωνία.

Ο Αμανατίδης είχε εργαστεί και πάλι στα Τρίκαλα και μάλιστα δύο φορές, αρχικά την περίοδο 2014-15 στη Γ’ Εθνική, μένοντας για 6 παιχνίδια (5 νίκες – 1 ήττα) και την περίοδο 2016-17 στη Β’ Εθνική με απολογισμό 14 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται τον δρόμο από Βόλο προς Τρίκαλα να ακολουθήσουν και κάποιοι παίκτες, που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα, έχοντας άριστη συνεργασία με τον έμπειρο τεχνικό.

Την ίδια ώρα όμως, στον Ολυμπιακό Βόλου όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας τη διαδικαστική Γ.Σ. της ερχόμενης Τετάρτης και αναζητούν τον αντικαταστάτη του απόλυτα επιτυχημένου τεχνικού Περικλή Αμανατίδη, στρέφοντας την προσοχή τους και στην περίπτωση του Κώστα Ανυφαντάκη.

Ο 48χρονος προπονητής τη χρονιά που πέρασε είχε βρεθεί στις αρχές στον Ιωνικό αλλά αποχώρησε πριν ξεκινήσει η χρονιά και στη συνέχεια ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, που ήταν πρωταθλήτρια Ρεθύμνου.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 29 Οκτωβρίου 1971. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Κεραυνό Ρεθύμνου (1984-1988), ως κεντρικός μέσος, και στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια διετία στα Χανιά (1988-1990) στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ακολούθως φόρεσε μια τετραετία (1990-1994) τη φανέλα της Ενωσης Ρεθύμνου (ΕΑΡ), παίζοντας στη Β’ εθνική κατηγορία, ενώ τη σεζόν 1994-1995 προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Αθηναϊκό (Α’ εθνική).

Ενα χρόνο αργότερα επανήλθε στην ΕΑΡ, μένοντας σε αυτήν ως το 1998, για να αγωνιστεί έπειτα στον Αγιο Νικόλαο, όπου το 1999 ολοκλήρωσε, μάλιστα, την καριέρα του. Συνολικά, ως ποδοσφαιριστής, πραγματοποίησε 233 συμμετοχές, σκοράροντας 60 τέρματα.

Η προπονητική του διαδρομή ξεκίνησε στην ΕΑΡ στην Γ’ εθνική το 1999. Από το 2000 ως το 2005 και από το 2006 ως και το 2010 ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής του Ρεθύμνου ΠΣ, ακαδημίας ποδοσφαίρου στην ίδρυση της οποίας συμμετείχε ενεργά ο ίδιος, ενώ για μια χρονιά, στο μεσοδιάστημα (2005-2006), δούλεψε στην Δ’ εθνική στον Αστέρα Ρεθύμνου.

Τη σεζόν 2011-2012 εργάστηκε στην ομάδα νέων (U-19) της Επισκοπής Ρεθύμνου, ενώ από το 2012 μέχρι το 2015 καθοδήγησε την πρώτη ομάδα της Επισκοπής στο πρωτάθλημα της Football League. Στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας ήταν η Καβάλα, στο πρωτάθλημα της Football League 2, όπου παρέμεινε από το Φεβρουάριο ως το Δεκέμβριο του 2015.

Μετά ανέλαβε τον Πανθρακικό και επέστρεψε στην Καβάλα την περσινή χρονιά. Με την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ σε 20 αγώνες πρωταθλήματος είχε 7 νίκες, 10 ισοπαλίες και 3 ήττες, σε επίπεδο Γ’ Εθνικής.

Συνολικά στην καριέρα του ως προπονητής μετρά 42 παρουσίες στους πάγκους της Β’ Εθνικής (13 νίκες -7 ισοπαλίες -22 ήττες), 75 σε εκείνους της Γ’ Εθνικής (37-21-17) και 5 στο Κύπελλο Ελλάδος (1-1-3).

Αναμονή για… ΠΑΕ

Σε αναμονή της επόμενης μέρας είναι στον Ολυμπιακό Βόλου με τη γενική συνέλευση που έχει κύριο θέμα της τη σύσταση ΠΑΕ να είναι την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Στη Γ.Σ. στο Παρκ (12/6), τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου θα περιμένουν να καθοριστεί το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και η τιμή της μετοχής, θα οριστεί ο τίτλος της υπό σύσταση ΠΑΕ, ενώ θα εκλεγεί πενταμελής επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για τη σύσταση της ΠΑΕ.

Οσον αφορά στον τίτλο της ΠΑΕ η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει τονίσει πως το όνομα δεν αλλάζει και έτσι και ως επαγγελματική το πιθανότερο είναι η ομάδα να λέγεται ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ενώ για τον καθορισμό του μετοχικού κεφαλαίου υπάρχουν δύο σενάρια.

Το ένα κάνει λόγο για τον καθορισμό του στα 100.000 ευρώ, ενώ το άλλο είναι να ξεκινήσει με το μίνιμουμ που είναι 30.000 για κάθε νέα ΠΑΕ της Football League και έτσι αρχικά θα εκδοθούν 1.500 μετοχές με το κόστος της κάθε μίας στα 20 ευρώ. Βεβαίως αυτός που θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο και πάρει και την έγκριση από την ΕΕΑ θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη γενική συνέλευση της Τετάρτης δεν μπορεί να αποφασιστεί σε ποιον θα «δοθεί» η ομάδα αφού απλά η πενταμελής επιτροπή θα ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα φανεί ποιος θα βάλει τα περισσότερα χρήματα στο μετοχικό κεφάλαιο και αυτός θα αναλάβει και τη λειτουργία της ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου