ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει εγγυήσεις ο Ολυμπιακός Β.

περιμένει-εγγυήσεις-ο-ολυμπιακός-β-482654

Εκτός από τη Γ.Σ. και τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κατοχυρώσουν τα χρήματα της συμμετοχής στη νέα Football League!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Περιμένοντας τη γενική συνέλευση της 12ης Ιουνίου για τη σύσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, περιμένοντας και τον εκτός Βόλου φερόμενο για ιδιοκτήτη της ΠΑΕ η βολιώτικη ομάδα ενόψει της επιστροφής της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά από 3 χρόνια …περιμένει και τις εγγυήσεις από την πολιτεία ως προς την οικονομική ενίσχυση για τη συμμετοχή στη νέα Football League!

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη Football League μαζί με άλλες 13 ομάδες και συγκεκριμένα το Αιγάλεω που μαζί με τους ερυθρόλευκους είναι οι δυο ομάδες της κατηγορίας που έχουν παίξει και Γιουρόπα Λιγκ και τους Ασπρόπυργο, Ιάλυσο Ρόδου, Διαγόρα Ρόδου, Ιεράπετρα, Καβάλα, Βέροια, Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας, Ιωνικό, Τρίγλια Χαλκιδικής, Θεσπρωτό, Τρίκαλα και Ηρακλή. Άγνωστο παραμένει αν θα αγωνιστεί, τελικά, ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ λόγω χρεών ή θα βρει ΑΦΜ άλλης ομάδας και θα αφήσει μια κενή θέση …για τη Νίκη…

Θυμίζουμε, πως η Φούτμπολ Λιγκ θα είναι η τρίτη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις ομάδες να υπολογίζουν από υποσχέσεις να λαμβάνουν χρηματοδότηση της τάξης των 250-280 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως στον Ολυμπιακό και στις άλλες ομάδες ανησυχούν μήπως δεν ισχύσουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις και ήδη οι ομάδες που πρέπει να γίνουν ΠΑΕ, απαίτησαν να έχουν στα χέρια τους υπογεγραμμένα τα ποσά που θα πάρουν από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες και πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν οι δόσεις, προκειμένου… να προχωρήσουν στη σύσταση ΠΑΕ.

Η νέα Football League τυπικά πάντως εξακολουθεί να παραμένει η μόνη επαγγελματική κατηγορία μετά την αναδιάρθρωση που δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Με βάση την τροπολογία Βασιλειάδη θα υπάρχει κεντρική διαχείριση εκτός από την Super League, ενώ τα εγγυημένα έσοδα για τις ΠΑΕ της Football League σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ποσοστά ανέρχονται το 130.000 ευρώ.

Οι ομάδες της FL ωστόσο, επιθυμούν συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως συνέβη πέρυσι με τους «7» της Super League και επικυρώθηκε φέτος για τη νέα SL2, με στόχο περίπου τις 300.000 ευρώ.

Όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα μπήκε πλέον σε προεκλογική περίοδο, ίσως αποτελέσει εμπόδιο για τέτοιου είδους συμφωνίες.

Αναμονή για τη Γ.Σ.

Σε αναμονή της 12ης Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, περιμένουν όλοι μήπως και γίνει πιο ξεκάθαρο το τοπίο στην ομάδα και αν θα γίνει γνωστό ποια άτομα θα αναλάβουν να συστήσουν αρχικά και να λειτουργήσουν στην συνέχει την ΠΑΕ.

Στην Γ.Σ. της 12ης Ιουνίου ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που η διοίκηση του με την επάνοδο της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θεωρείται επιτυχημένη θα ασχοληθεί για τελευταία φορά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς όταν ομάδα θα γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία θα της ανήκει απλά το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη Γ.Σ στο Παρκ σε εξι ημέρες (12/6), τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου θα περιμένουν να καθοριστεί το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και η τιμή της μετοχής, θα οριστεί ο τίτλος της υπό σύσταση ΠΑΕ, ενώ θα εκλεγεί πενταμελής επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για τη σύσταση της ΠΑΕ.

Σε αυτή τη γενική συνέλευση πάντως δεν αποφασίζεται σε ποιον θα δοθεί η ομάδα αφού απλά η πενταμελής επιτροπή θα ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα και μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, εκεί θα φανεί ποιος θα βάλει τα περισσότερα χρήματα στο μετοχικό κεφάλαιο και αυτός θα αναλάβει και τη λειτουργία της ομάδας.

Πάντως εδώ και αρκετές μέρες λέγεται πως η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει έρθει σε επαφή με άτομο που ενδιαφέρεται να αναλάβει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και όσο υπάρχει σε αυτό μυστικότητα …το ίδιο ισχύει και στο αν θα υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Στην παρούσα φάση, πάντως, το μόνο που υπάρχει είναι φήμες πως υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία εκτός Βόλου να αναλάβει την ομάδα και ο οποίος γνωρίζει το χώρο του ποδοσφαίρου και έχει διατελέσει παράγοντας σε ομάδες και φυσικά φημολογούνται πολλά ονόματα (Γιαλιά-Μπαταγιάννη-Βρέτζου-Πλεξίδα-Νύχταρη-Δρόσου κ.ά.) που όλα συνδέονται με τις «ποδοσφαιρικές φιλίες» του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, αλλά κανένα δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Έτσι έξι μέρες πριν το ξεκίνημα για τη σύσταση ΠΑΕ με δεκάδες ανθρώπους που δεν έχουν ομάδες να τους χρίζουμε υποψηφίους …κυκλοφορεί και το αντίθετο σενάριο να καλυφτεί στην τράπεζα το Μετοχικό Κεφάλαιο σε …βολιώτικο όνομα

Όλα τα σενάρια και οι φήμες θα πάψουν την ημερομηνία που θα οριστεί ως καταληκτική για την κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό για την υπό σύσταση ΠΑΕ …εκτός αν στην συνέλευση της άλλης Τετάρτης παρουσιαστεί ο ενδιαφερόμενος ή οι ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Αυτό πάντως φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά μόνον όταν θα καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο και θα γίνει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Το σίγουρο είναι, πως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ αυστηρά σε ότι έχει να κάνει με τις ΠΑΕ, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να έχουν πόθεν έσχες, πόσο μάλιστα ο μεγαλομέτοχος και επί της ουσίας ιδιοκτήτης.

Πάντως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι σε αναμονή ελπίζοντας να αναλάβει την ομάδα ένα άτομο που θα μπορεί να δώσει όραμα και στους φιλάθλους, ώστε η ομάδα ως ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο νέο πρωτάθλημα της Football League, ενώ με αγωνία αναμένονται μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές να είναι κι αυτοί στο περίμενε… Επίσης ένα θέμα που θα απασχολήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και η έδρα αφού αν και υπάρχει σύμβαση για τη χρήση του Πανθεσσαλικού μέχρι τον Ιούνιο του 2020, αυτή μπορεί να «καταρριφθεί»! αν χρησιμοποιήσει το Στάδιο ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου