ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα… κρίσιμη μέρα για τον Ολυμπιακό

νέα-κρίσιμη-μέρα-για-τον-ολυμπιακό-501702

Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα εμφανίζονται στον Ολυμπιακό Βόλου, με τα βλέμματα στραμμένα στη σημερινή κρίσιμη μέρα για τον ερυθρόλευκο σύλλογο, οπότε και πραγματοποιείται η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΠΟ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη συζήτηση περί της αναδιάρθρωσης είχε θίξει το θέμα της αύξησης των ομάδων της Super League 2 από 12 σε 14, πυροδοτώντας έναν κύκλο συζητήσεων και συγχρόνως αγωνίας.

Βέβαια, στο ΔΣ της ΕΠΟ δεν υπάρχει ανάλογο θέμα στην ημερήσια διάταξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακόμα και αν τεθεί προς συζήτηση, δύσκολα θα γίνει δεκτό, επειδή είναι νομικά πολύπλοκο, αλλά και έωλο, ενώ το πιθανότερο είναι οι δυσαρεστημένοι να προσφύγουν στα δικαστήρια κατά της απόφασης.

Μέχρι σήμερα οι τάσεις που έχουν εκδηλωθεί είναι τρεις.

Η πρώτη είναι η υπέρ της αύξησης των ομάδων με τη συμμετοχή στη Super League 2 του Ηρακλή και των Τρικάλων, που βάσει της βαθμολογίας υποβιβάζονται στη νέα Football League. Υπέρ αυτής της προοπτικής είναι η τωρινή Football League, που έχει εκδώσει ανακοίνωση και βέβαια ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα.

Η δεύτερη τάση πηγάζει από τις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική, μεταξύ των οποίων και η βολιώτικη ομάδα και οι οποίες θα αγωνίζονται του χρόνου στη νέα Football League. Είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων της Super League 2, μόνο που σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω θέλουν οι δύο έξτρα ομάδες, που θα αγωνιστούν στη Super League 2, να προέρχονται από τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, οι οποίες βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα παίξουν στη νεοσύστατη Football League. Εν ολίγοις οι ομάδες ζητούν να μην παραμείνουν στην κατηγορία ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα και να διοργανωθούν μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, από τα οποία θα προκύψουν δύο εισιτήρια για τη Super League 2.

Η τρίτη τάση προκύπτει από τις δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής, που ζητούν η Super League 2 να διεξαχθεί με 14 ομάδες και η Footbal League με 16. Δηλαδή ζητούν να προκύψουν τέσσερις κενές θέσεις στη Football League και να τις πάρουν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, που έχασαν στα μπαράζ.

Τσεκούρας: «Ποιος είναι επιτυχημένος πρόεδρος;»

Σε νέα του συνέντευξη, τηλεφωνική αυτή τη φορά, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9,86» ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας και όσα ακολούθησαν με ανακοινώσεις από αντιδρώντες σημείωσε: «Θα πω μία υποθετική περίπτωση. Αν δεν ερχόταν αυτή η ομάδα εδώ (ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ) κι ο Ολυμπιακός είχε τον δρόμο του και ο δήμαρχος δεν ασχολούταν με αυτά τα θέματα και μας έδιναν τα γήπεδα, μας έδιναν αυτά τα οποία δεν απαιτούμε, αλλά τα δικαιούμαστε ως πολίτες αυτής της πόλης, θα είχαμε όλα αυτά τα θέματα; Τα προβλήματά μας άρχισαν από την έλευση αυτής της ομάδας και τις επιθυμίες να γίνει μία ομάδα, με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Ε, τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορούμε να ξεριζώσουμε από τις ψυχές των ανθρώπων ούτε τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε τη Νίκη. Ετσι έχουν προκύψει όλα τα προβλήματα, εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό ούτε με τον δήμαρχο, ούτε με τη Δημοτική Αρχή».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του και αναφερόμενος και στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων ο κ. Τσεκούρας σημείωσε: «Εγώ νομίζω ότι αν υπήρχε μία δικαιοσύνη, μία ισονομία απέναντι στις ομάδες, δεν θα μας ενοχλούσε κανένας, ούτε εμείς θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για τη Δημοτική Αρχή. Από τη στιγμή, όμως, που είχαμε αυτά τα προβλήματα, είναι λογικό. Να έρθω λίγο και στον κ. Μουλά, ξέρετε πως ήμουν γενικός γραμματέας μαζί του, όταν ήταν πρόεδρος στην ομάδα το 2011 στον Ολυμπιακό, είπε ότι εγώ έκανα μία πολιτική συνέντευξη. Οχι, ήταν λάθος, πιστεύω ότι τώρα με πιο ήρεμο τρόπο το έχει καταλάβει.

Εγώ είπα την αλήθεια, την οποία πιστεύω ότι κι αυτός μέσα του την έχει. Αυτό που μας έχει εκπλήξει και μας έχει δημιουργήσει μία σκέψη στον Ολυμπιακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν μαζί μας, που φορούσαν τα κασκόλ, φίλοι του Ολυμπιακού που αγαπάνε αυτήν την ομάδα, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση, όλα λένε τα αλλάζεις, γυναίκα, κόμμα, θρησκεία, ομάδα δεν αλλάζεις, πώς κάποιος από αυτούς δεν πήγε να πει «ρε δήμαρχε, όχι κι αυτό». Αφού μας θεωρεί πουθενάδες, αφού μας θεωρεί ανθρώπους που δεν υπάρχουμε, αφού μας θεωρεί φτωχούς, ζητιάνους, γιατί ασχολείται με εμάς;

Εγώ δεν είπα ούτε να μαλώσουν με τον δήμαρχο, ούτε να σκοτωθούν, αλλά μία κουβέντα δεν μπορούσαν να την πουν; Να μας δώσουν το γήπεδο να κάνουμε μία προπόνηση, τον Αγιασμό. Ακουσα τη συνέντευξη του κ. Μουλά, όχι όλη, κι έλεγε ότι θα τα πούμε από Δευτέρα. Τι να πούμε από Δευτέρα; Τι θέλουμε να κάνουμε δηλαδή; Να μαλώσουμε σε αυτήν την πόλη, να διχαστούμε; Εμείς δεν το θέλουμε αυτό, εμείς είμαστε διαφορετικοί, αγαπάμε και δουλεύουμε για την ομάδα μας κι ο κόσμος που μας κρίνει είναι τα μέλη του Ολυμπιακού. Εμείς θα πάμε ξανά στα μέλη του Ολυμπιακού, μετά τις εκλογές, αφού λέει ο κ. Μουλάς κι αν πραγματικά τα μέλη του Ολυμπιακού πουν ότι Τσεκούρα δεν κάνεις και τα υπόλοιπα μέλη του Ολυμπιακού δεν κάνουν, γεια σας, ευχαριστούμε πολύ κι ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του».

Ως ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε ο Νίκος Τσεκούρας από τον Δήμο Βόλου, με τον ίδιο να απαντά: «Το πρόεδρος το δέχομαι, το αποτυχημένος θα ρωτούσα αυτούς που συνέταξαν την ανακοίνωση να μας πουν ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος. Απαντώ με ερώτηση. Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού;».

Οσον αφορά στην επόμενη μέρα για την ομάδα του Ολυμπιακού και τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για σύσταση ΠΑΕ, υπογράμμισε: «Πρώτα απ’ όλα, επικυρώνεται η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής, ορίζεται το πού θα παίξουμε, αν θα είναι η Φούτμπολ Λιγκ, η τρίτη τη τάξει κατηγορία ή αν θα δοθούν μπαράζ για τη Σούπερ Λιγκ 2. Με το που επικυρωθούν οι βαθμολογίες, η ομάδα, μέσα σε έναν μήνα, πρέπει να γίνει ΠΑΕ, σε διαφορετική περίπτωση δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα, είναι ξεκάθαρο. Αρα, πρέπει να τρέξουμε, να δούμε πότε θα επικυρωθεί η βαθμολογία και την επόμενη μέρα να συγκαλέσουμε Διοικητικό Συμβούλιο και να προγραμματίσουμε γενική συνέλευση, η οποία θα έχει ένα και αποκλειστικό θέμα, να δημιουργηθεί Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Στη γενική συνέλευση, όπως ορίζει ο νόμος, πρέπει να εκλεγούν πέντε τουλάχιστον μέλη του Συλλόγου, τα οποία θα απαρτίζουν την επιτροπή που θα δημιουργήσει την ΠΑΕ. Θα ανοίξει ένα λογαριασμό στην τράπεζα κι οι ενδιαφερόμενοι θα καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο δεν ξέρουμε ποιο θα είναι, άλλοι λένε για 30.000, άλλοι για 100.000. Είναι λίγες οι μέρες που θα τρέξουν όλα αυτά, αυτή είναι η διαδικασία. Ο Ερασιτέχνης σηκώνει τα χέρια, φεύγει το βάρος του ποδοσφαίρου από πάνω του».

Σε σχέση με τους ανθρώπους και τις προθέσεις που υπάρχουν από εκείνους να αναλάβουν τον Ολυμπιακό: «Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Συλλόγου, έτσι είναι ο νόμος. Αν δεν υπάρχουν κάποιοι, θα μπούμε στην ελεύθερη αγορά, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τον Ολυμπιακό. Ας μείνουν όλοι ήσυχοι, κάποιος θα βρεθεί για τον Ολυμπιακό, είναι μία ομάδα καθαρή, μία ομάδα γνήσια και θα βρει την άκρη. Προτεραιότητα, επίσης, έχει κι η διοίκηση που έβγαλε την ομάδα. Θα ήταν ανήθικο το αντίθετο. Υπάρχουν άνθρωποι που κουράστηκαν πάρα πολύ για να βγει αυτή η ομάδα κι έβαλαν χρήματα. Πάλι θα το πω κι ας με κατηγορήσουν. Νομίζω ότι με την κουβέντα και τον διάλογο θα τα βρούμε όλα και θα πάνε όλα καλά για τον Ολυμπιακό.

Εμάς, καταρχάς, έχουμε πει ότι το μέλημά μας είναι διπλό. Το πρώτο μέλημα είναι ότι πρέπει επιτέλους με κάποιες προϋποθέσεις να εξασφαλιστεί ο Ερασιτέχνης, που είναι το μητρικό σωματείο κι όπως ξέρετε, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά σε όλες τις ομάδες, τον Ερασιτέχνη τον σκέφτονται μόνο όταν τον χρειάζονται, στις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο αυτοί που διοικούν, αλλά και οι φίλαθλοι. Να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να συντηρήσουμε το σωματείο, είναι δύσκολα τα χρόνια. Το ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να ζήσει, για να μπορέσει να ζήσει κι η ΠΑΕ. Το δεύτερο μέλημά μας είναι να βρούμε τους ανθρώπους που θα καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη οικογένεια, ότι χωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού, χωρίς τους ανθρώπους που τον αγαπάνε, ό,τι προσπάθεια και να κάνουν θα αποτύχει κι αυτοί να μας δώσουν ένα όραμα, ένα σχέδιο για τον Ολυμπιακό. Αν είναι να καθίσουν έξι, οκτώ μήνες ή έναν χρόνο και να κάνουν αυτά που κάνουν αυτοί που περιφέρονται κι αγοράζουν ομάδες που μετά τις αφήνουν διαλυμένες, καλύτερα να μην έρθουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου