ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρέμεινε στην κορυφή ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας και τον ΑΟ Σελλάνων με 3-1

παρέμεινε-στην-κορυφή-ο-ολυμπιακός-κε-585843

«Χορταστικό» σε γκολ και θέαμα ήταν το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και ΑΟ Σελλάνων στο Πανθεσσαλικό, που βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους, με 3-1.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που παρέμεινε για μία ακόμα αγωνιστική στην κορυφή του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό που δέχτηκε, μένοντας πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, να πετύχει τρία τέρματα και να φτάσει σε μία ακόμα κρίσιμη νίκη, στη μάχη της πρώτης θέσης.

Ο Κοντός στο 11’ με κοντινό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, ωστόσο οι γηπεδούχοι με τη λήξη του πρώτου μέρους, είχαν ήδη μπει σε θέση οδηγού. Σο 23’ ο Σερτζίνιο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2) ο Μάντζιος με πέναλτι, πέτυχαν την ανατροπή. Το γκολ του Μπουτζίκου στο 49’ «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Βόλου, που είχε σημαντική βοήθεια από τον κόσμο της, που έδωσε για μία ακόμα φορά βροντερό παρών στο γήπεδο, ενώ με τη λήξη της αναμέτρησης παίκτες και κόσμος πανηγύριζαν μαζί ακόμα ένα σημαντικό τρίποντο.

Το α’ μέρος

Αν η κεφαλιά του Τζέκου στο 6’, που μπλόκαρε ο Παλιούρας ήταν προμήνυμα – στο οποίο ο Ολυμπιακός απάντησε με την εντυπωσιακή λόμπα του Σκοπελίτη, που στο 9’ κρέμασε τον Παπαδόπουλο, με τον Αρχοντή να παρεμβαίνει σωτήρια πάνω στη γραμμή σώζοντας την εστία των Σελλάνων- οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Βολιώτες, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ, στο 11’. Συγκεκριμένα, ο Κοντός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή των ερυθρόλευκων και δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Παλιούρα, για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός, προσπάθησε να αντιδράσει, εντατικοποιώντας την πίεση του, κάτι που φάνηκε στο 19’ με τον Σερτζίνιο να πιάνει το σουτ, αξιοποιώντας τη σέντρα του Νικολακάκη από τα δεξιά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 23’ με τον Σερτζίνιο να τροφοδοτείται από τον Μάντζιο και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, με κοντινό σουτ για το 1-1, ισοφάριση που πανηγυρίστηκε έντονα.

Στο 29’, ο Κοντός επιχείρησε απευθείας εκτέλεση… κόρνερ, με τον Παλιούρα να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία, με τους ερυθρόλευκους από κει και έπειτα να έχουν την πρωτοβουλία και να πιέζουν για δεύτερο γκολ.

Στο 36’ ο Σερτζίνιο σέντραρε από αριστερά, με τον Σκοπελίτη να παίρνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νικολακάκης έπιασε μια κεφαλιά, έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Λώττας από δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ σέντρα-σουτ του Σερτζίνιο στο επόμενο λεπτό, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου, στο 45+2. Την παράβαση είχε καταλογίσει ο διαιτητής Λαθύρης, βλέποντας τον Αρχοντή να σταματά την μπάλα με το χέρι, εντός περιοχής. Ο Μάντζιος δεν αστόχησε, με το 2-1 να φέρνει για τους ερυθρόλευκους… την καρδιά στη θέση της και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται.

Το β’ μέρος

Την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό οριστικοποίησε το γκολ που πέτυχε ο Μπουτζίκος στο 49’ εκμεταλλευόμενος λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και συγκεκριμένα του Συρράκου, με τον παίκτη των γηπεδούχων να πλασάρει τον Παπαδόπουλο, για το 3-1.

Μετά την επίτευξη και του τρίτου τέρματος από τους ερυθρόλευκους, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις μοναδικές φάσεις να ανήκουν στον Ολυμπιακό, πέραν από ένα σουτ του Πατσαρούχα στο 71’, που δεν ανησύχησε τον Παλιούρα.

Είχε προηγηθεί το σουτ του Ναζίμ στο 55’, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια, που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, όπως και μια προσπάθεια του Καμπλιώνη που μετουσιώθηκε σε σουτ, με την μπάλα να περνά εκατοστά άουτ.

Με τη συμπλήρωση των 90’ ο Αρχοντής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, ενώ τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το τελικό 3-1 να πανηγυρίζεται από άπαντες στις τάξεις των ερυθρόλευκων.

Ξεκούραστα θα πάρουν τους τρεις βαθμούς οι ερυθρόλευκοι, στο επόμενο παιχνίδι, καθώς βάσει προγράμματος αναμετρώνται με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 3-1

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 23’ Σερτζίνιο, 45’+2’ Μάντζιος, 49’ Μπουτζίκος-11’ Κοντός.

Κίτρινες: 48’ Λώττας, 64’ Οικονομόπουλος, 71’ Σκοπελίτης, 75’ Φλίγκος-44’ Μπούσδρας, 46’ Αρχοντής.

Κόκκινες: 90’ Αρχοντής.

Διαιτητής: Λαθύρης (Φθιώτιδας).

Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ (86’ Σαχινίδης), Σερτζίνιο, Παπαϊωάννου, Μάντζιος (65’ Φλίγκος), Λώττας (79’ Κόλα), Σκοπελίτης (72’ Καμπλιώνης).

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης (46’ Δημολιός), Αρχοντής, Μπούσδρας, Χάδιαρης, Συρράκος (56’ Τσιρογιάννης), Πατσαρούχας, Τζέκος (82’ Παπαδημητρίου), Κοντός, Υφαντής (70’ Κούτλης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου