ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει κύπελλο και άνοδο… αλλά όχι αναδιάρθρωση

θέλει-κύπελλο-και-άνοδο-αλλά-όχι-ανα-596346

Ο Ολυμπιακός Βόλου που είναι σε θέση ανόδου από τη Γ΄ στη Β’ Εθνική θέλει να είναι και κυπελλούχος ΕΠΣΘ παίζοντας αύριο στον τελικό επαναλαμβάνοντας κάτι που πέτυχε τη σεζόν 2006-2007, που ήταν επίσης μια χρονιά ανόδου με νταμπλ… αλλά με ανακοίνωσή του δείχνει και επίσημα ότι δεν θέλει να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στην χρονική αυτή στιγμή…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο Σάββατο στις 16.00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Ολυμπιακός Βόλου έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΘ καθώς το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας διακόπτεται και θα συνεχιστεί την Κυριακή 17 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός θέλει αύριο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κι ένα βήμα για το νταμπλ κερδίζοντας στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΘ, τον Αίαντα Σούρπης.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι το φαβορί, αντιμετωπίζοντας όμως με σοβαρότητα το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΘ αλλά έχει αποκλείσει ΓΣΑ και Θησέα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει τη νίκη στον τελικό …επαναλαμβάνοντας κάτι που πέτυχε τη σεζόν 2006-2007 που ήταν επίσης μια χρονιά ανόδου από τη Δ΄ Εθνική με νταμπλ καθώς ήταν και κυπελλούχος ΕΠΣΘ.

Ο Περικλής Αμανατίδης στον τελικό αυτό δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μπάμπη Οικονομόπουλου και πιθανόν και τον Βαγγέλη Μάντζιο.

Κατά της αναδιάρθρωσης

Εκτός του αθλητικού νομοσχεδίου έμεινε τελικά η ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση, που μεταξύ άλλων προέβλεπε τη μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας από 16 σε 14, τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας, της Σούπερ Λίγκας 2 και τη μοιραία μετατραπή της σημερινής Football League σε Γ’ Εθνική… Και όλα αυτά, καθώς δεν κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία κατά τη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, με πολλές ομάδες που έχουν κάνει σχέδια να αντιδρούν και μεταξύ αυτών και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ετσι επίσημη ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εξέδωσε χθες η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου και αναφέρει: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρ της εξυγίανσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή η εξυγίανση όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας βιαστικής αναδιάρθρωσης η οποία πλήττει καίρια τα συμφέροντα του Συλλόγου μας.

Η ομάδα μας έχει βιώσει μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και κατόπιν ωμής πολιτικής παρέμβασης – κάτι που παραδέχθηκε εγγράφως τόσο η Ε.Π.Ο. όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας – εξαφανίστηκε εν μία νυκτί από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Η ζημία (όχι μόνο οικονομική) που υπέστη η ομάδας μας ήταν τεράστια καθώς κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν ανάμεσα στις πιο αγαπητές ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά την άδικη αυτή απόφαση επανήλθε και μέσα από μεγάλο αγώνα και τρομερή προσπάθεια πολλών ανθρώπων, τα τελευταία 3 χρόνια, κατάφερε και βρίσκεται μία ανάσα από το να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η διαφαινόμενη αναδιάρθρωση είναι πέρα για πέρα άδικη, κατά τη χρονική διάρκεια καθώς και κάτω από τις συνθήκες που προσπαθεί να εφαρμοστεί.

Καλούμε τον υφυπουργό κ. Βασιλειάδη, του οποίου δεν αμφισβητούμε τις αγαθές προθέσεις για την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (καθώς και τα μέλη αυτών), ώστε μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα εξυγιάνει τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και θα δίνει τον απαραίτητο χρόνο, τουλάχιστον μίας αγωνιστικής περιόδου στα σωματεία ώστε να εναρμονιστούν στις ανάγκες της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης χωρίς τα προβλήματα που θα προκύψουν από την βιαστική και άμεση εφαρμογή της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου