ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπροστά του νέος τελικός

μπροστά-του-νέος-τελικός-605992

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από την παγωμένη Καρδίτσα και τη νίκη επί του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφει από σήμερα στο γήπεδο προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Αστέρας Ιτέας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο τελικός της 21ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής είναι προ των πυλών για τους ερυθρόλευκους, που επιστρέφουν εκεί που έκαναν κατάθεση ψυχής απέναντι στη Νίκη Βόλου και έτσι βρίσκονται και πάλι σε θέση οδηγού στον 4ο όμιλο, όπου και θέλουν να παραμείνουν μετρώντας ακόμη πέντε τελικούς.

Το 4ο φετινό γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου έδωσε στην ομάδα του Περικλή Αμανατίδη το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα σε μια ομάδα που πασχίζει για τη σωτηρία της, αλλά το παιχνίδι με τον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα Ιτέας θα έχει σίγουρα διαφορετικό χαρακτήρα, με το άστρο των ερυθρόλευκων να καλείται να λάμψει εκ νέου.

Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν και πάλι από σήμερα στις προπονήσεις με την τεχνική ηγεσία να υπολογίζει σε ακόμη δύο ποδοσφαιριστές για το άλμα σε ακόμη μία νίκη, που θα είναι και η έκτη συνεχόμενη μετά την παρθενική ήττα στα Μετέωρα για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Περικλής Αμανατίδης θα μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στους Ντέιβιντ Ναζίμ και Αντώνη Ζγκούρι, με τον πρώτο να εκτίει την ποινή της κόκκινης που δέχθηκε στο βολιώτικο ντέρμπι και τον δεύτερο να ξεχρεώνει μετά την 4η φετινή κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο ίδιο παιχνίδι.

Οι εναπομείνασες αγωνιστικές των ερυθρόλευκων:

21η (3/3-15.00): Ολυμπιακός-Αστέρας Ιτέας

22η (17/3-15.00): Ολυμπιακός-ΑΟ Σελλάνων

23η (24/3): Αναγέννηση Καρδ.-Ολυμπιακός (0-3 α/α)

24η (31/3-15.00): Ολυμπιακός-Φωκικός

25η (7/4-16.00): Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ολυμπιακός

26η (14/4-16.00): Ολυμπιακός-ΓΣ Αλμυρού.

«Παλεύουμε όλοι για την ομάδα»

Από τους πρωταγωνιστές της ερυθρόλευκης αμυντικής γραμμής ο Μπάμπης Οικονομόπουλος αναφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα στην Καρδίτσα στην απόδοση της ομάδας του τονίζοντας πως θα ξεπεράσει με επιτυχία όλα τα εμπόδια μέχρι την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με τη Νίκη. Έπρεπε να διαχειριστούμε το γεγονός, ότι καταφέραμε να βρεθούμε και πάλι στην πρώτη θέση, οφείλαμε ωστόσο, να αφήσουμε στην άκρη τους πανηγυρισμούς. Η ομάδα έχει θετική ενέργεια και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο στόχο. Γνωρίζαμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, η οποία θα έδινε ότι έχει και δεν έχει, για μας κόψει βαθμούς, για το δικό της κίνητρο, που είναι η σωτηρία. Παίξαμε σ’ έναν αγωνιστικό χώρο πολύ κακό, όμως μπορώ να πω, στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι στο παιχνίδι και χάσαμε τρεις-τέσσερις πολύ σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Αν το καταφέρναμε, το σκορ ίσως να ήταν διαφορετικό. Έχουμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές με πολλές εμπειρίες και παραστάσεις και όσα εμπόδια κι αν βρούμε στη συνέχεια, σ’ αυτά τα πέντε παιχνίδια που έχουν απομείνει, είμαι σίγουρος, πως δεν θα αφήσουμε κανένα να μας κλείσει την πορεία προς την άνοδο. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και όλοι μαζί, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, είμαστε μία οικογένεια, παρότι αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι όλα όμορφα, όπως τα βλέπετε. Κάθε Κυριακή παλεύουμε όλοι για την ομάδα και κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα. Στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι και θα πανηγυρίσουμε».

Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός πως εκείνος και οι συμπαίκτες του έχουν κρατήσει το μηδέν στην άμυνα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σχολίασε: «Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε δεχθεί τέρματα, εξαιτίας κάποιων άτυχων στιγμών. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι στερούμασταν σοβαρότητας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουμε σκληρά πάνω σε τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού και όχι μόνο στην άμυνα. Όπως τόνισα, ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα και με πολλές παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Είμαστε μία πολύ δυνατή και καλή ομάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και το αποδεικνύουμε κάθε Κυριακή. Γι’ αυτό και η εικόνα μας βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι».

AustrianBoys: «Τι μέλλει γενέσθαι με το ΕΑΚ;»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Austrian Boys σχετικά με το ΕΑΚ Βόλου, στην οποία αναφέρουν τα εξής: «Το καλοκαίρι του 2018 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός και η κ. Κολυνδρίνη είχαν ανακοινώσει στους πολίτες του Βόλου πως για το ΕΑΚ και άλλα δύο γήπεδα της Μαγνησίας έχει εγκριθεί επιχορήγηση (ένα σεβαστό ποσό ύψους 300.000 ευρώ) για ανακατασκευή αυτών. Πρόσφατα έχουμε ενημερωθεί πως η επιχορήγηση του ΕΑΚ ακυρώθηκε.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον κ. Αγοραστό και την κ. Κολυνδρίνη να τοποθετηθούν δημόσια και να ενημερώσουν τους πολίτες του Βόλου για ποιο λόγο ακυρώθηκε η επιχορήγηση του ΕΑΚ και τι «μέλλει γενέσθαι» για το ιστορικό ΕΑΚ – «Τάκης Συνετόπουλος»».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου