ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Τμήμα 23χρονος την ώρα που θα παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου

στο-τμήμα-23χρονος-την-ώρα-που-θα-παίζει-619746

Αυστηρή ποινή σε 23χρονο για επεισόδιο κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ

Ακριβά πλήρωσε το επεισόδιο που προκάλεσε κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου ένας 23χρονος Βολιώτης.

Σε δίκη προχθές Τετάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 23χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με ένα έτος αναστολή, εφέσιμη.

Αν και αναγνωρίστηκε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ωστόσο το Δικαστήριο του επέβαλε να παραμένει στο σπίτι του τα Σαββατοκύριακα επί ένα χρόνο, ενώ του απαγόρευσε να παρακολουθεί αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου για δύο χρόνια.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε ακόμη για τον οπαδό του Ολυμπιακού Βόλου για δύο ώρες πριν από κάθε αγώνα έως και δύο ώρες μετά από κάθε αγώνα ο 23χρονος να παραμένει σε χώρο του οικείου Αστυνομικού Τμήματος και να εποπτεύεται από τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος για επεισόδιο που προκάλεσε στις 19 Νοεμβρίου 2016 έξω απ ό το Γυμναστήριο του ΕΑΚ όπου υπήρχε σε εξέλιξη αγώνας μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου.

Στο ημίχρονο έξω από το ΕΑΚ ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε αναίτια σε 21χρονο χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο και τραυματίζοντάς τον στη μύτη, ενώ στη συνέχεια τον έριξε στο πεζοδρόμιο και του προξένησε σωματικές βλάβες, με αποτέλεσμα εκείνος να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Εναντίον του 21χρονου φέρονται τα κινήθηκαν απειλητικά και άλλα άγνωστα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Εξεταζόμενος στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ο παθών επισήμανε ότι ο ίδιος βρισκόταν στον τόπο του επεισοδίου τυχαία μιλώντας στην καντίνα με φιλικά του πρόσωπα.

Ο ίδιος απέδωσε το επεισόδιο σε παραβίαση του αθλητικού Νόμου τονίζοντας στο Δικαστήριο ότι σε προγενέστερο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα από το συμβάν ενώ περνούσε έξω από σύνδεσμο του Ολυμπιακού Βόλου στην Αναλήψεως φορώντας τα διακριτικά της αγαπημένης του ομάδας τον πλησίασε ένα άτομο από τον σύνδεσμο και του ζήτησε είτε να βγάλει τη φανέλα είτε να μην ξαναπεράσει ποτέ μπροστά από γραφεία.

Από την πλευρά του ο 23χρονος, ο οποίος ήταν παρών στο Δικαστήριο, ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι το επεισόδιο δεν είχε σχέση με τον αγώνα και ότι ο ίδιος είχε διαφορές με τον πατέρα του θύματος επειδή τον είχε συκοφαντήσει στον εργοδότη του.

«Πήγα να του ζητήσω τον λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καταδικασθέντας για την έναρξη του επεισοδίου, όμως φαίνεται ότι δεν έπεισε το Δικαστήριο καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σχετική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου

Την περασμένη εβδομάδα το Δικαστήριο καταδίκασε έναν 30χρονο Βολιώτη σε ποινή φυλάκισης 30ημερών και χρηματική ποινή 150 ευρώ, ενώ επέβαλε στον συγκατηγορούμενό του, έναν 18χρονο Βολιώτη, να δίνει το παρών στο οικείο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν από κάθε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου και να παραμένει σε χώρο της Αστυνομίας επί έξι ώρες.

Οι καταδικασθέντες κατηγορούνταν ότι τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου τον Απρίλιο του 2014 είχαν μπει στο ταρτάν πηδώντας τα κάγκελα με άλλους δέκα οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά και να προκληθεί επεισόδιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου