ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέρασε από τη Στυλίδα κερδίζοντας 2-0 και έχει το μυαλό στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός

πέρασε-από-τη-στυλίδα-κερδίζοντας-2-0-κα-624138

Ουσία και αποτελεσματικότητα… από νωρίς συνδύασε ο Ολυμπιακός Βόλου που έφυγε νικητής από το ΔΑΚ Στυλίδας, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 2-0, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου, έχοντας παράλληλα στο μυαλό του και το Βολιώτικο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, με τη συμπολίτισσα Νίκη στο Πανθεσσαλικό, που πιθανόν να κρίνει και την πρώτη θέση.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι «κλείδωσαν» από το πρώτο μισάωρο τη νίκη, με τα δύο γκολ των Ζγκούρι αρχικά (14’) και Μάντζιου (29’) έπειτα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, να δίνουν ακόμη τρεις βαθμούς στο σύνολο του Περικλή Αμανατίδη, που μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης, περιορίζοντας την ομάδα της Στυλίδας σε παθητικό ρόλο.

Πως παρατάχθηκε

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε ο Περικλής Αμανατίδης τον Ολυμπιακό, με τον Γιακουμή να καλύπτει τα ερυθρόλευκα γκολπόστ, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Νικολακάκης, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος και Μπουτζίκος, από τα δεξιά στ’ αριστερά. Μπροστά τους κινούνταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, ενώ ως επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Λώττας. Σε ρόλο εξτρεμ, την αριστερή πλευρά κάλυπτε ο Σερτζίνιο και τη δεξιά ο Ζγκούρι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μάντζιος

Το α’ μέρος

Το αναγνωριστικό παιχνίδι των πρώτων δευτερολέπτων για αμφότερες τις ομάδες, προσπάθησε να πάρει υπό τον έλεγχό της, τόσο σε θέμα κατοχής όσο και ανάπτυξης, η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 3’.

Συγκεκριμένα, ο Ζγκούρι βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από όμορφη συνεργασία με τους Λώττα και Παπαϊωάννου, ωστόσο ο Μήτσου μάζεψε την μπάλα, πριν προλάβει να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση μπροστά από τα καρέ του. Οι ερυθρόλευκοι, μπήκαν εμφανώς πιο δυνατά στο παιχνίδι, ενώ κόρνερ που εκτέλεσε ο Λώττας στο δεύτερο δοκάρι, έδιωξε ο Μήτσου με γροθιές στο 5’.

Κι ενώ ο ρυθμός για περίπου δέκα λεπτά ήταν περισσότερο υποτονικός, οι Βολιώτες κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ, στο 15’, πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ που ήθελαν από την αρχή. Ο Σερτζίνιο βρήκε όμορφα με κάθετη μπαλιά τον Ζγκούρι, που με το αριστερό «κεραυνοβόλησε» τον Μήτσου για το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι, δε θέλησαν να μείνουν στο ένα τέρμα, πιέζοντας και για δεύτερο, χωρίς πάντως να έχουν την κλασσική ευκαιρία στα επόμενα λεπτά, με τον Γιακουμή μάλιστα, να επεμβαίνει στο 20’ αποκρούοντας σε κόρνερ σουτ του Μανιά.

Η ευκαιρία δεν ερχόταν… ήρθε όμως το πέναλτι, που κέρδισε ο Μάντζιος στο 29’, μετά από κράτημα του Μάγιου, με τον διαιτητή Βλάχο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Μάντζιος δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα σε δύο αγώνες και το 2-0 για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Τίποτα το αξιόλογο, από πλευράς ευκαιριών δε σημειώθηκε στη συνέχεια και ως τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με τους Βολιώτες να προηγούνται. Μοναδικός πρωταγωνιστής για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, που βρέθηκε και πάλι δίπλα στην ομάδα του, στηρίζοντας την και σε αυτό το γήπεδο.

Το β’ μέρος

Χωρίς κάτι το αξιόλογο και με τον Ολυμπιακό απελευθερωμένο από το άγχος μετά την επίτευξη των δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τους ερυθρόλευκους, όποτε χρειαζόταν να δείχνουν και τις αμυντικές τους αρετές, σταματώντας τις προσπάθειες των αντιπάλων παικτών.

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λώττα στο 60’ όπως και μακρινό σουτ στο 61’ του Ριζογιάννη δεν ανησύχησαν τον Μήτσου, με το ρυθμό σαφώς πεσμένο και από τις αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές, αλλά και από τις πολλές κίτρινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του κ. Βλάχου προς τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Μάλιστα, ο διαιτητής απέβαλλε και τον Μάγιο για τον ΑΟ Στυλίδας, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 86’, ο οποίος -μάλλον ηθελημένα- έδωσε αφορμές για να τις δεχτεί. Ετσι, με την αγωνία να είναι μηδενική και το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, οι ερυθρόλευκοι αύξησαν τη συγκομιδή τους κατά τρεις βαθμούς, ενώ η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, ενόψει και του Βολιώτικου κλάσικο, που ακολουθεί.

ΑΟ ΣΤΥΛΙΔΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-2

ΔΑΚ Στυλίδας – 18η αγωνιστική

Σκόρερ: 15’ Ζγκούρι, 29’ Μάντζιος

Κίτρινες: 2’ Μπαρμπόσα, 28’ Λιανός, 38’ Μάγιος, 62’ Μανιάς, 79’ Ακασού – 36’ Ζγκούρι, 40’ Ριζογιάννης, 75΄Μάντζιος

Κόκκινη: 86’ Μάγιος

Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής).

Βοηθοί: Κάλλης, Κυριακόπουλος (Αν. Αττικής).

ΑΟ ΣΤΥΛΙΔΑ: Μήτσου, Κοντρέου, Καββαδίας (35’ Καμίδης), Τέγος, Μάγιος, Α. Κουφιώτης, Καραμπότσης (66’ Μαντές), Λιανός, Μπαρμπόσα, Μανιάς (83’ Τζότζορας), Ακασού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης (60’ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος (73’ Ρόκας), Ριζογιάννης, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ζγκούρι (65’ Κόλα), Λώττας (78’ Σαχινίδης), Μάντζιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου