ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστρέφει στον Βόλο για τον Ολυμπιακό, τον ήλιο και τα σουβλάκια…

επιστρέφει-στον-βόλο-για-τον-ολυμπιακ-823172

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΤΕΙ Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Αθλητικών Οργανισμών από το πανεπιστήμιο του Κόβεντρι της Αγγλίας ο 33χρονος σήμερα Ανδρέας Κικίλιας επιστρέφει και πάλι στον Βόλο μετά από τρία χρόνια παραμονής στο Λονδίνο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, και όχι μόνο επειδή του έλειψαν ο ήλιος και τα σουβλάκια.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 αποδέχθηκε την πρόταση της αγγλικής Μπρέντφορτ, η οποία αγωνίζεται στην Championship και στην οποία θα βρίσκεται μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όταν και θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για Βόλο.

Κατά την διάρκεια των τριών σεζόν που βρέθηκε στην ομάδα του Λονδίνου, εργάστηκε στις Ακαδημίες του συλλόγου και τα δύο τελευταία χρόνια κατείχε την θέση του υποδιευθυντή στο τμήμα των εισιτηρίων.

Έχοντας ζήσει καλές αλλά και άσχημες στιγμές με τους ερυθρόλευκους του Βόλου, επιστρέφει στην γενέτειρα του και στην ομάδα που υπηρέτησε για τρεις αγωνιστικές σεζόν

όντας υπεύθυνος γραφείων την περίοδο 2010-11 και γενικός διευθυντής τις περιόδους 2013-14 και 2014-15.

Ο Ανδρέας Κικίλιας από τη νέα περίοδο θα αναλάβει εκ νέου πόστο στους ερυθρόλευκους ως υπεύθυνος γραφείων και γραμματείας και μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη νέα πρόκληση στην επαγγελματική του καριέρα αλλά και την καψούρα του, τον Ολυμπιακό Βόλου.

  • Τι σε έκανε να πάρεις το δρόμο της επιστροφής μετά από μία τριετή θητεία στην Μπρέντφορντ;

Όταν έφυγα από την Ελλάδα το 2015 είχα στο μυαλό μου την επιστροφή. Δεν έφυγα, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω μου. Απλά έρχεται η στιγμή που βάζουμε άλλες προτεραιότητες στη ζωή μας. Νομίζω μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια μάζεψα πάρα πολλές εμπειρίες και εικόνες, που θα με βοηθήσουν στην αυριανή ημέρα.

  • Πιστεύεις ότι μπορεί να αποτελέσει ή να χαρακτηριστεί πισωγύρισμα στην επαγγελματική σου καριέρα η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα;

Πισωγύρισμα; Σίγουρα όχι. Τουλάχιστον εγώ δεν νιώθω έτσι. Επιστρέφω πολύ συνειδητοποιημένος και γεμάτος με πολλές παραστάσεις από το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Πράγματα που είδα, έκανα, έζησα και που θέλω να φέρω στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Αγαπώ και ζω για αυτό που κάνω. Νομίζω εκεί είναι η διαφορά. Να βλέπεις εξέλιξη σε κάτι που άλλοι, ίσως και να θεωρούν πισωγύρισμα.

  • Υπάρχουν στοιχεία πάνω στη δουλειά σου που από την πρώτη μέρα επιστροφής σου στον Ολυμπιακό Βόλου θα ήθελες να εφαρμόσεις;

Αυτό να το θεωρείς δεδομένο. Όπως προανέφερα, όταν ζεις τόσα πολλά σε καθημερινή βάση και αγαπάς αυτό που κάνεις τότε θέλεις να τα μεταφέρεις, εφόσον έχεις τη δυνατότητα, και αλλού. Έχουμε ήδη σχεδιάσει αρκετά πράγματα για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Πράγματα που είμαι βέβαιος θα αρέσουν στον κόσμο και θεωρώ θα δυναμώσουν το προφίλ της ομάδας.

  • Ποια ήταν η αντιμετώπιση φίλων και γνωστών στο άκουσμα της επιστροφής σου;

Οι περισσότεροι ξαφνιάστηκαν διότι μόνο ελάχιστα κοντινά μου πρόσωπα γνώριζαν το γεγονός της επιστροφής μου. Περιττό να σου πω ότι με την ανακοίνωση της είδησης έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους, συγγενείς αλλά και φιλάθλους. Τρομερό συναίσθημα και τιμή να νιώθεις την αγάπη των κοντινών, και όχι μόνο ανθρώπων.

  • Στο διάστημα παραμονής σου στην Αγγλία ενημερωνόσουν σχετικά με τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό Βόλου;

Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου για την ομάδα. Άλλωστε όσες φορές ήμουν στην Ελλάδα πήγα στο γήπεδο να παρακολουθήσω αγώνες της. Επίσης, παρευρέθηκα στις εκλογές του Ερασιτέχνη τον Νοέμβρη που μας πέρασε. Όσο βρισκόμουν Αγγλία ωστόσο παρακολούθησα κάποια παιχνίδια από τα τοπικά μέσα και διάβαζα τα νέα της ομάδας. Γενικότερα όμως ενημερωνόμουν και για ποδοσφαιρικά δρώμενα στον Ελληνικό χώρο. Παρακολούθησα κάποια παιχνίδια Α’ και Β’ εθνικής.

  • Βρίσκεις και πάλι μπροστά σου ένα γνώριμο περιβάλλον, πιστεύεις ότι θα χρειαστείς χρόνο προσαρμογής;

Επιστρέφοντας θα συναντήσω και δύο αγαπητούς μου συνεργάτες, τον Γιώργο Μπακίρη και τον Μίλτο Μαργαρό, γεγονός που κάνει την επιστροφή μου ακόμα πιο εύκολη. Άλλωστε έχει δουλειά από την πρώτη μέρα, δεν υπάρχει χρόνος για προσαρμογή. Ίσως το δυσκολότερο κομμάτι να είναι η προσαρμογή στην θερμοκρασία της Ελλάδας (γέλια).

  • Πως φθάσαμε στην επίτευξη συμφωνίας με τον Ολυμπιακό Βόλου; Υπήρχαν συζητήσεις μέσα στον χρόνο που πέρασε;

Πάντα είχα στο μυαλό μου την Ελλάδα, πάντα είχα στο μυαλό μου το σπίτι μου. Είχαν γίνει αρκετές συζητήσεις με ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα ωστόσο οι τελικές συζητήσεις έγιναν μέσα στον Απρίλη. Οι κ.κ. Νίκος Τσεκούρας και Ιάσονας Χατζής μου παρουσίασαν ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ και ήταν δύσκολο να τους αρνηθώ.

  • Πέραν του αγωνιστικού κομματιού στο οποίο φυσικά δεν είσαι υπεύθυνος, αλλά βλέποντας την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα, θα μπορούσες να πεις πως στόχος του συλλόγου είναι η επάνοδος στις επαγγελματικές κατηγορίες;

Αυτά που γίνονται φέτος στην ομάδα είναι απόδειξη ότι στόχος είναι η άμεση επιστροφή στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Όταν μία ομάδα από τον Απρίλιο έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία για την προετοιμασία, τον ιματισμό, τον προπονητή καθώς και μέρος του ρόστερ αυτό σημαίνει ότι κινείται σε επαγγελματικά πρότυπα. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό και θα είναι μαζί μας και φέτος.

  • Τι σου έχει λείψει από την Ελλάδα;

Ο ήλιος! Άντε και τα σουβλάκια! (γέλια). Πέρα αλλά και πάνω απ’ όλα από τα δύο παραπάνω όμως μου έλειψαν οι δικοί μου άνθρωποι. Όλοι θεωρούν ότι όταν κάποιος φεύγει για το εξωτερικό είναι μια χαρά. Αυτό είναι μια λανθασμένη άποψη.

  • Τι δεν θα μπορούσες να ξεχάσεις ποτέ από την τριετή παρουσία σου στην Αγγλία;

Το πόσο αγαπάνε το ποδόσφαιρο και πόσο ζούνε για αυτό. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα τους παίζει εντός ή εκτός έδρας. Είναι ολόκληρη ιεροτελεστία για τους ίδιους. Νομίζω ότι αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το γεγονός ότι οπαδοί τόσο της γηπεδούχου όσο και της φιλοξενούμενης ομάδας συνυπάρχουν στο γήπεδο αλλά και στις παμπ τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα. Επίσης δεν θα ξεχάσω και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, αναφέρω μόνο το Λονδίνο διότι εδώ κατοικώ. Όπως καταλαβαίνεις είναι μία μίξη συναισθημάτων και εικόνων.

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Συμβαδίζουν με εκείνους του Ολυμπιακού Βόλου;

Επιστρέφω νιώθοντας γεμάτος με όλα αυτά που έκανα τα τρία χρόνια που πέρασαν. Παρακολούθησα αγώνες σε τρομερά υψηλό επίπεδο, γνώρισα ανθρώπους με τρομερές γνώσεις και εμπειρίες. Επιστρέφοντας στόχος μου είναι να απολαμβάνω αυτό που κάνω καθημερινά και να καταφέρω να κάνω και τους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα και όχι μόνο να νιώθουν το ίδιο. Οι δικοί μου στόχοι αλλά και της ομάδας συμβαδίζουν γιατί θέλουμε να δώσουμε στους φιλάθλους το κάτι παραπάνω. Να τους κάνουμε να έρθουν στο γήπεδο. Να ζήσουν όμορφες στιγμές. Αυτό άλλωστε αξίζουν.

  • Κατά την άποψη σου η επιστροφή στο ΕΑΚ ή η παραμονή της στο Πανθεσσαλικό θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα;

Νομίζω ότι αν χτίσεις μια δυνατή ομάδα (σ.σ. αγωνιστικά) τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αυτό θεωρώ το πιο βασικό στοιχείο. Το κάθε γήπεδο ωστόσο έχει τα υπέρ και τα κατά σημεία του. Για παράδειγμα το Πανθεσσαλικό έχει άλλες ανέσεις για τον φίλαθλο. Από το parking ως και το σκέπαστρο. Επίσης μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα (σ.σ. μη αγωνιστικά) όπως διάφορα event και όχι μόνο. Από την άλλη το ΕΑΚ αποτελεί την φυσική έδρα της ομάδας και είναι προσβάσιμο από την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου