ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει μια «δυνατή» εβδομάδα!

περιμένει-μια-δυνατή-εβδομάδα-823893

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε ρυθμούς προγραμματισμού της νέας χρονιάς και προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης της Τετάρτης 6 Ιουνίου βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου, με την ερχόμενη εβδομάδα να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δυνατή αφού θα έχει σημαντικές ανακοινώσεις.

Πάντως ένα από τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα είναι αυτό της έδρας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, και ίσως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ξεκαθαρίσει αφού θα τεθεί προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας ώστε να παρθεί η απόφαση για το σύνολο των έργων που θα γίνουν στο Στάδιο του Βόλου. Στον Ολυμπιακό επιθυμούν η ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ Βόλου, θεωρώντας το και ως φυσική έδρα, καθώς σ’ αυτό το γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν και αποδίδουν καλύτερα, όπως άλλωστε φάνηκε και την περσινή χρονιά που ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος, στο ΕΑΚ είχε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ και ο κόσμος ήταν πιο κοντά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί και το Πανθεσσαλικό στάδιο, το οποίο μίσθωσε πέρυσι για τρία χρόνια. Τα γραφεία της ομάδας άλλωστε είναι στο Πανθεσσαλικό, ενώ ας μην ξεχνάμε πως οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποιούν και το βοηθητικό του σταδίου για τις προπονήσεις τους.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή από τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο Δήμος Βόλου δεν μπορούσε να δώσει το ΕΑΚ στον Ολυμπιακό, αφού δεν γνωρίζουν τι έργα συντήρησης του σταδίου θα γίνουν μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ετσι από την Τρίτη όλοι θα γνωρίζουν τι ακριβώς έργα θα γίνουν και πόσος χρόνος θα απαιτηθεί, ενώ το πρόβλημα μπορεί να προκύψει ακόμη και άμεσα, αν το στάδιο στη Νέα Δημητριάδα «κλείσει» για αρκετό καιρό για ανακατασκευή, καθώς σχέδιο είναι να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό ώστε να μπορεί να «φιλοξενεί» άνετα και μεγαλύτερους αγώνες (καθώς θα ενταχθεί ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος σε πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη συνολική αναβάθμισή του, κάτι που σημαίνει ότι το ΕΑΚ μπορεί να μείνει κλειστό ακόμη και για 6 μήνες… και να «παρουσιαστεί» νέο!).

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα γίνουν -και πότε- οι όποιες παρεμβάσεις, αλλά αυτές θα αφορούν ακόμη και το γκρέμισμα της κερκίδας με το πρόβλημα στατικότητας και το χτίσιμο νέας, με ταυτόχρονη κατασκευή νέων χώρων και αποδυτηρίων κάτω απ’ αυτή.

Έτσι λοιπόν, αναμένεται η συνεδρίαση της Δευτέρας στην Περιφέρεια και κατόπιν η ενημέρωση στον Δήμο Βόλου για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο…

Πάντως στον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχει και η λύση με το Πανθεσσαλικό στάδιο, το οποίο το έχει από πέρυσι για τρία χρόνια, όλοι ετοιμάζονται για τη Γενική Συνέλευση.

Στον σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού, που συνεχίζεται με στόχο η νέα χρόνια να είναι χρονιά ανόδου, μετά τις δέκα ανανεώσεις συνεργασιών με ποδοσφαιριστές, κι αφού ακολουθήσουν κι άλλες τρεις, προχωρά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, ενώ δεν θα συνεχίζουν στον Ολυμπιακό οι Λάζαρος Γελαδάρης, Δημήτρης Τόσκας, Νίκος Λούγκος, Δημήτρης Σέττος, Λεωνίδας Κούτσικος, Ηλίας Καλφούτζος και Γιώργος Μέμμος, και στη θέση τους θα έρθουν άλλοι ταλαντούχοι και έμπειροι παίκτες…

Λέγεται μάλιστα πως ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με 4 έμπειρους ποδοσφαιριστές εκ των οποίων ένας ξένος που αγωνίζεται στη χώρα μας και η διοίκηση θέλει να τον παρουσιάσει ως έκπληξη την Τετάρτη.

Η Γ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου είναι στις 6 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου και στόχος είναι να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας, αφού θα έχει εκπλήξεις και θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το πλάνο της νέας χρονιάς…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου