ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Φλίγκος έστειλε τον… Ολυμπιακό κάτω από τη ζώνη

ο-φλίγκος-έστειλε-τον-ολυμπιακό-κάτω-193145

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σε περιπέτειες… μπαίνει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου που γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Γ.Σ. Αλμυρού και πλέον κινδυνεύει, καθώς βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο του Αλμυρού «Αθ. Ραγάζος» για τη 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με τον ισχυρό άνδρα των ερυθρόλευκων Παναγιώτη Μποτσιβάλη να αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, παραχωρώντας την ομάδα σε όποιον το επιθυμεί όπως δήλωσε, ωστόσο σε επαφές που είχε με τον Ερασιτέχνη χθες αργά το βράδυ έδειξε να μεταπείθεται και τις όποιες αποφάσεις να παίρνονται σήμερα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8’, με κεφαλιά του Φλίγκου. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ισοφάρισης, με τον Αλμυρό ωστόσο να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Τίποτα δεν άλλαξε ωστόσο έως το τέλος της αναμέτρησης, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν στο 72’ μοναδική ευκαιρία με τον Σέττο για το 1-1, του οποίου όμως η κεφαλιά δε βρήκε στόχο. Πλέον, ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει πολύ στο δεύτερο γύρο που ξεκινά τον Ιανουάριο, προκειμένου να αποφύγει… τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες σε αντίθεση με τον ΓΣΑ, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και τερμάτισε στη 2η θέση μετά τον πρώτο γύρο.

Το α’ μέρος

Αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους ο ΓΣ Αλμυρού, έχοντας την πρώτη σοβαρή ευκαιρία για τέρμα μόλις στο 3’, με τον Κιπτίου να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα, μετά από επέμβαση και του Καραγκιολίδη, να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει όμως ο Κυπτίου, επετεύχθη, με τον Φλίγκο να σκοράρει απέναντι στην πρώην του ομάδα, γράφοντας το 1-0 για τους Αλμυριώτες στο 8’. Η φάση ξεκίνησε με τον Κυπτίου να σεντράρει από τα αριστερά και τον Φλίγκο να πιάνει ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή την κεφαλιά, πληγώνοντας τους ερυθρόλευκους και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά το σοκ του γρήγορου τέρματος που δέχθηκαν, προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 12’. Μετά από όμορφη συνεργασία μεταξύ των παικτών, η μπάλα έφτασε στον Δήμο Κόκα μέσα στην περιοχή, με τον χαφ του Ολυμπιακού να σουτάρει, ελάχιστα εκατοστά έξω εκτός εστίας του Σταυράκη και από τ’ αριστερά.

Μάλιστα, στο 19’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν ο Θέος μπήκε με περίτεχνη ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε στον Βασίλιεβιτς, που πλάσαρε, ωστόσο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος, ο Σαββίδης μαζί με τον Σταυράκη αποσόβησαν τον κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός, όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζε στροφές ψάχνοντας τον τρόπο να απαντήσει στο γκολ του Φλίγκου, με τους Αλμυριώτες να παίζουν πια με αντεπιθέσεις, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν.

Φάουλ του Κόκα έξω από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Σταυράκης στο 27’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή πέντε λεπτά αργότερα, με τον Φλίγκο να κερδίζει μέτρα από τα αριστερά, να σεντράρει και τον Νόνη να διώχνει σε κόρνερ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Νέα ευκαιρία να πετύχει το γκολ είχε ο Ολυμπιακός στο 43’, με τον Βασίλιεβιτς να πασάρει στον Τόσκα που σούταρε, αλλά ο Σταυράκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι που έως τη λήξη του ημιχρόνου πίεζαν πολύ βγήκαν και πάλι μπροστά μετά από όμορφη συνεργασία Σέττου-Θέου, με τον Σταυράκη να διώχνει έγκαιρα την μπάλα προ του τελευταίου, βγαίνοντας από την εστία του.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στη φάση που ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, όταν ο Κραγιόπουλος σέντραρε, με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Κόκκα μέσα στην περιοχή, τον διαιτητή Μαμασούλα όμως να μην καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Το β’ μέρος

Καλύτερα μπήκαν οι Αλμυριώτες στο δεύτερο μέρος, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή σε δυνατό σουτ του Κιπτίου, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Καραγκιολίδης, στο 48’. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά και την εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι, ο Κοντοβάς που έγινε αποδέκτης της μπάλας επιχείρησε ένα σουτ, με τον Καραγκιολίδη να παραχωρεί νέο κόρνερ.

Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός έως το 60’, μην μπορώντας να φτάσει στην τελική προσπάθεια, μην μπορώντας εξάλλου να επιδείξει κάποια καλή ευκαιρία. Νέο σουτ του Κυπτίου στο 71’ μπλόκαρε ο Καραγκιολίδης, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση, στο επόμενο λεπτό.

Ο Καραμπάς σέντραρε, ο Σέττος έπιασε την κεφαλιά, με τον Σταυράκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ, σε μια εντυπωσιακή φάση, με τον τερματοφύλακα του Αλμυρού να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν σε μία από τις αντεπιθέσεις τους στο 77’, με τον Φλίγκο να σουτάρει έξω από την περιοχή σε σέντρα του Κυπτίου και τον Καραγκιολίδη να αποκρούει σωτήρια.

Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα στο 82’ ο Σεχολάρι έπιασε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σταυράκη.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-0

Δημοτικό στάδιο «Αθ. Ραγάζος»

Σκόρερ: 8’ Φλίγκος

Κίτρινες: Λούγκος, Κραγιόπουλος

Διαιτητής: Μαμασούλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Τασόπουλος

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Αλεξανδρής, Σαββίδης, Κυπτίου (88’ Κυργιάκος), Στουρνάρας, Φλίγκος (91’ Φαράντος), Νάκας (63’ Κωτσιαρίδης), Κοντοβάς (74’ Θωμαΐδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς (83’ Αλαμάνης), Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Λούγκος (68’ Καράμπελας), Βασίλιεβιτς (60’ Ευθυμιάδης), Δ. Κόκας, Θέος (60’ Σεχολάρι), Σέττος.

Μπακάλης: «Δύσκολη η συνέχεια»

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Λάκης Μπακάλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ήττα από τον ΓΣ Αλμυρού, τονίζοντας ότι οι μεγάλες αδυναμίες του φετινού Ολυμπιακού Βόλου είναι η αστοχία αλλά και η έλλειψη ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι η συνέχεια για τους ερυθρόλευκους αναμένεται δύσκολη. Ο κ. Μπακάλης ανάφερε:

« Είναι ένα κακό φεγγάρι για τον Ολυμπιακό. Όταν δεν έχεις τύχη, δεν μπορείς να περιμένεις αποτέλεσμα ούτε να έχεις συνέχεια σαν ομάδα. Αγωνιστικά, σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά, είχαμε την μπάλα στα πόδια μας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού άλλοτε ορθόδοξα, άλλοτε ανορθόδοξα.

Σίγουρα αν δεν κάνεις δυο- τρεις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται γκολ, δεν μπορείς να κερδίσεις. Ο Αλμυρός στην πρώτη επίσκεψη που είχε στην περιοχή, έκανε το γκολ. Μια φάση, που δεν καταφέραμε να την απομονώσουμε.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω καλοί και είχαμε δυο-τρεις κλασικές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε πάρα πολύ. Νομίζω ότι ο Αλμυρός δεν έφτασε στην περιοχή μας κι εκεί είχαμε δυο- τρεις φάσεις να πετύχουμε το τέρμα, αλλά κι εκεί δεν είχαμε την καλή τελική προσπάθεια, ένα πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ήμασταν για ακόμη μία φορά δύσκολοι στο γκολ, δύσκολη η συνέχεια για την ομάδα μας.

Συγχαρητήρια στον Αλμυρό για την πολύ καλή, εξαιρετική πορεία που κάνει και εύχομαι τα καλύτερα. Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές και ο νέος χρόνος να βρει τουλάχιστον αγωνιστικά την οικογένεια του Ολυμπιακού πιο χαρούμενη και πιο αισιόδοξη».

Στη σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό που έφερε και τη νίκη για την ομάδα του στάθηκε ο προπονητής του Αλμυρού Κώστας Σταματίου επισημαίνοντας πως ο αγώνας με τους ερυθρόλευκους ήταν δύσκολος για την ομάδα του, καθώς όποιος σκόραρε πρώτος θα κέρδιζε. Παράλληλα, ο Αλμυριώτης τεχνικός αναφέρθηκε στη μακρόχρονη φιλία του με τον Λάκη Μπακάλη αλλά και στο γεγονός της πρώτης αναμέτρησης, ως αντίπαλοι. Αναλυτικά τόνισε: «Προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι σε φάση ανασυγκρότησης. Ξέραμε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για εμάς. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και ξέραμε πως όποιος βάλει πρώτος γκολ θα πάρει προβάδισμα για τη νίκη. Ήταν παιχνίδι κέντρου με πολλές μονομαχίες, αρκετές ευκαιρίες με τους δύο τερματοφύλακες να δείχνουν την κλάση τους. Καλή συνέχεια στον Λάκη Μπακάλη, καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν του αξίζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου