Συνεχίζουν να απαιτούν λύση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-05, 18:01:24
Συνεχίζουν να απαιτούν λύση

Τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο και ο κόσμος του, θέλουν να επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός  συνεχίζει  να  κινείται για  την  αποκατάστασή του, να  απαιτεί  άμεση  λύση  είτε  αθλητικά  είτε  πολιτικά, ενώ  στο ίδιο  μήκος  κινούνται και οι  φίλαθλοι,  που με  τη  σειρά τους  περιμένουν  τη δικαίωση  των  δικών τους προσπαθειών  ώστε  να  επιστρέψουν  κι  αυτοί  στο γήπεδο…

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση αλλά και κωλυσιεργία με μη αποφάσεις και παρότι όλα φαίνονται δύσκολα για να παίξει ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ τη νέα χρονιά… όσοι προσπαθούν συνεχίζουν την πίεση και την προσπάθεια.

Το γεγονός πάντως ότι δεν συνεδρίασε μέσα στην εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αυτό ίσως να αποτελεί προάγγελο πως ο Ολυμπιακός Βόλου δύσκολα θα κερδίσει την κατηγορία που θέλει και δικαιούται, αφού έχει καθυστερήσει να παρθεί απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που πλέον η ΕΕΑ έχει εγκρίνει τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ από τις 7 Ιουνίου.

Ο χρόνος περνά, όλες οι ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας ξεκίνησαν ή είναι έτοιμες να ξεκινήσουν προετοιμασία, ενώ Ολυμπιακός Βόλου… εκτός του ότι δεν ξέρει πού παίζει… δεν έχει ούτε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή στο δυναμικό του…

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου και ο πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, γνωρίζοντας την καθυστέρηση, συνέχισε τις επαφές και τις πιέσεις στην Αθήνα με αθλητικούς αλλά και πολιτικούς παράγοντες…

Άλλωστε σημαντικό, επίσης, ρόλο θα παίξουν οι συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα ενώ γίνεται και προσπάθεια για συνάντηση και με το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Προεκλογικά ο κ. Ιωαννίδης με δηλώσεις του είχε εκφραστεί θετικά όσον αφορά στην αποκατάσταση των δύο ομάδων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με την προϋπόθεση η μετοχική τους σύνθεση να είναι «καθαρή». Από τις 7 Ιουνίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εγκρίνει το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο δρόμος για την επιστροφή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει ανοίξει.

Το ερώτημα πάντως είναι σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα με το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό να επιτάσσει ο Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, κάτι που ζητά και ο κόσμος.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι σύνδεσμοι οργανωμένων του Ολυμπιακού, ο ΣΦΟΒ, η Κόκκινη Νέα Ιωνία, το Lady’ s Club, οι Αργοναύτες και ο Οικονομικός Όμιλος, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ. στα γραφεία μας Δημητριάδος- Εργ. Κέντρου, συγκαλείται Γενική Συνέλευση όλων των Δ.Σ. των συστεγασμένων Club οπαδών του ΣΦΟΒ, Lady’ s Club, Κόκκινη Νέα Ιωνία, Αργοναύτες και Οικονομικός Όμιλος με θέματα:

1. Πίεση και συνάντηση με τους πολιτικούς της Οικουμενικής Κυβέρνησης για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού μας.

2. Πίεση και συνάντηση με την ΠΑΕ για να σεβαστεί τον αγώνα και την ελπίδα των χιλιάδων οπαδών για τη Super League.

3. Παραιτήσεις - αποχή.

Να δώσουμε όλα τα μέλη το παρών.

Ανοιχτή συνέλευση για όλους τους φιλάθλους.

Οι τελευταίες μέρες είναι κρίσιμες και καθοριστικές. Προσπαθούμε για το καλύτερο και να ανατρέψουμε τις προβλέψεις αλλά και τις διαθέσεις κάποιων.

Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των κατηγοριών θα είναι πολύ σημαντική. Απόφαση για τη Super League θα σημαίνει νίκη, δικαιοσύνη, ο κόσμος σύσσωμος θα στηρίξει Διοίκηση, όλοι θα αγοράσουμε διαρκείας και στα φιλικά στο Πανθεσσαλικό θα έχει πάνω από 15.000 κόσμο, όπως και στα επίσημα παιχνίδια.

Μια άλλη απόφαση θα σημαίνει νίκη και πανηγυρισμούς για τους Κούγια, Πατέρα, Πιλάβιο, Θωμαΐδη, Πρετεντέρη, Καραλή, Βοργιά, Δαλούκα, Γιδόπουλο κ.λ.π.

Θα σημαίνει ήττα για μας και έμμεση αποδοχή κατηγορητηρίου. Θα σημαίνει διχασμό, παραιτήσεις, αποχή του κόσμου, απογοήτευση και Διοίκηση θα δεχτεί πυρά από παντού και θα κατηγορηθεί ότι συμβιβάστηκε, ότι δεν διεκδίκησε και ότι προδώσανε τον αγώνα του κόσμου. Ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν της τη νομική στήριξη της ομάδας από τον κ. Μιτζικό, που δημοσιεύθηκε στον τύπο, γιατί δεν έπαιξε το χαρτί της ΦΙΦΑ, την παραβίαση του αυτοδιοίκητου και της αμετάκλητης και οριστικής απόφασης της Αθλητικής Δικαιοσύνης (άρθρο 41 καταστατικού) για ποινή των -10 βαθμών στη Super League. Γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε η ΠΑΕ τη δήλωσε Πολύβιο ότι ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου είναι δίκαιος και η πόλη του Βόλου υπέστη μεγάλη ζημιά. Γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν την σύσταση της ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ της 6/10/2011 για να εφαρμόσει το αυτοδιοίκητο και όχι την απόφαση της κρατικής επιτροπής για την οποία δηλώθηκε από όλους για κυβερνητική και πολιτική δίωξη με στόχο και δόλο.

Τέλος οι πολιτικοί μας για να μην έχουνε την τύχη των Καρτάλη - Ζήση, να πράξουνε το αυτονόητο, διαφορετικά να μας κάνουνε δήλωση για το τι συμβαίνει. Είναι κρίμα κι άδικο να κριθούνε χωρίς να ξέρουμε την αλήθεια».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=