Συνεχίζεται η κοροϊδία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-30, 16:13:28
Συνεχίζεται η κοροϊδία

Ελλείψεις «είδε» χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο φάκελο του Ολυμπιακού

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ

Η κοροϊδία και η κωλυσιεργία σε βάρος του Ολυμπιακού και του Βόλου συνεχίσθηκε και χθες, αφού παρά τις υποσχέσεις για πλήρη φάκελο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που τον εξέτασε βρήκε ελλείψεις.

Οι ελλείψεις του φακέλου εντοπίστηκαν σε τρία σημεία, για τα οποία λέγονταν ότι δεν χρειάζονταν.

Το ένα είναι στο ότι δεν υπήρχε εγγυητική επιστολή αφού έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός δεν ξέρει την κατηγορία που θα αγωνιστεί, για να έχει το ανάλογο ποσό για το ύψος της εγγυητικής που θα κατατεθεί.

Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ έλεγε πως αυτό ήταν αδύνατο να γίνει, διότι θα πρέπει να αποφασιστεί πρώτα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί, ώστε ανάλογο να είναι και το ύψος της εγγυητικής που θα κατατεθεί.

Ο άλλος λόγος ήταν το ότι δεν υπήρχε ρόστερ ποδοσφαιριστών, άσχετα αν με απόφαση της ΕΠΟ έφυγαν όλοι οι παίκτες!!!

Η ΠΑΕ μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν ήταν δυνατόν να παρουσιαστεί ρόστερ από τη στιγμή που η ομάδα δεν έπαιξε σε καμία κατηγορία.

Επίσης ευθύνη της ΕΠΟ είναι το ότι δεν υπήρχε το έγγραφο της όπως το είχε ζητήσει και η ΕΕΑ.

Στο έγγραφο της ΕΠΟ, όπως το είχε ζητήσει και η ΕΕΑ, θα αναφέρονταν αν η ομάδα ανήκει στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας.

Όπως είναι φυσικό, το έγγραφο της ΕΠΟ θα παίξει σημαντικό ρόλο, διότι η ΕΕΑ, θα πρέπει πριν εξετάσει το φάκελο να γνωρίζει αν η ΕΠΟ κατατάσσει τον Ολυμπιακό Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες ή στις ερασιτεχνικές, ώστε άμεσα, αν συμβαίνει το πρώτο, η ομάδα του Βόλου να προχωρήσει σε μεταγραφές και να υπογράψει με τους παίκτες της επαγγελματικά συμβόλαια.

Στην ΕΕΑ είπαν τις απόψεις τους ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παν. Μποτσιβάλης και ο νομικός σύμβουλος κ. Δημ. Παναγιωτόπουλος και από αύριο ξεκινά ένας νέος αγώνας κατά της ΕΠΟ.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν δοθεί το έγγραφο που ζητά η ΕΕΑ, τότε αρχίζει ο «πόλεμος» των αγωγών εναντίον της ΕΠΟ από την ΠΑΕ και τους μετόχους της, απαιτώντας μεγάλες αποζημιώσεις.

Στην Ολυμπιακή συνέλευση στο «Valis» την περασμένη εβδομάδα όπου υπήρξε ενημέρωση για τις κινήσεις αποκατάστασης της ομάδας και ακούστηκαν πολλές αλλά και διαφορετικές απόψεις, το συμπέρασμα ήταν πως ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να περιμένει αρχικά από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στη συνέχεια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσεις και αποκατάσταση, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί ως πίεση και απειλή και τις αγωγές… που δεν γίνονται ατομικά από μόνο από την ΠΑΕ αλλά και τους μετόχους να προσυπογράφουν.

Η κατάθεση αγωγών από πλευράς ΠΑΕ κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου (αν η υπόθεση δεν έχει αίσιο τέλος), μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως μέτρο πίεσης, από τη στιγμή που θα πάρει χρόνια για να εκδικαστούν, με τον Ολυμπιακό

Βόλου στην παρούσα φάση να επιδιώκει άμεσα την αποκατάστασή του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Πάντως ο Ερασιτέχνης ήδη έχει στείλει στην ΟΥΕΦΑ και στον πειθαρχικό επιθεωρητή κ. Σαμουέλ Λεμπά επιστολή, με αίτημα να πιεστεί η ΕΠΟ να τηρήσει - στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου - το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε πως επιστολή στην ΟΥΕΦΑ για τον Ολυμπιακό έχουν στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=