Στενεύουν τα περιθώρια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-17, 13:57:39
Στενεύουν  τα  περιθώρια

Απάντηση από την ΕΠΟ περιμένει ο Ολυμπιακός, ενώ ο φάκελός του θα εξετασθεί τελικά στην ΕΕΑ στις 29 Μαΐου

Επιμέλεια ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στενεύουν τα  περιθώρια στον  Ολυμπιακό Βόλου,   που  περιμένει  την  απόφαση αποκατάστασης της ομάδας  την  ώρα  που  η ΠΑΕ έχει  έτοιμες  αγωγές  τις  οποίες  κρατά  στο  συρτάρι, αν  και  κάποιοι  άλλοι  μέτοχοι  και  ιδιώτες   έχουν  ήδη  προχωρήσει  προς  αυτή  την  κίνηση  πίεσης   και ο  Ερασιτέχνης Ολυμπιακός  έχει  δώσει  προθεσμία έως  σήμερα…

Οι κινήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσει η ΕΠΟ, ενώ χθες υπήρξε η ενημέρωση ότι τελικά η υπόθεση του φακέλου του Ολυμπιακού για την αδειοδότησή του από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα συζητηθεί τελικά στις 29 του Μάη.

Από την αρχή της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης έχει τονίσει ότι από την ΕΠΟ, όπου βολιωτικη αντιπροσωπεία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα κατατέθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις και απαιτήσεις της ΠΑΕ, περιμένει να υπάρξει μία απόφαση αποκατάστασης της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ΕΠΟ με την ΕΕΑ καθώς στη δεύτερη που τελικά θα συνεδριάσει Τρίτη 29/5 κατατέθηκε φάκελος για να τον εξετάσει και να αποφανθεί, αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρίας.

Από την ΕΠΟ, όπως τόνισε ο κ. Μποτσιβάλης, ζητείται πέρα από την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και την κατάθεση φακέλου για να πάρουμε την απαιτούμενη αδειοδότηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Για να καταθέσουμε, ωστόσο, φάκελο στην ΕΠΟ θα πρέπει η Ομοσπονδία να ανάψει πρώτα το «πράσινο φως» και να μας κατατάξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Για την ΕΕΑ μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε πως «φροντίσαμε να τα καταθέσουμε όλα τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε… και ανεπίσημα από την Επιτροπή μας είπαν, πως ο φάκελος είναι εντάξει. Η εγγυητική επιστολή θα κατατεθεί μόλις η ΕΠΟ μας κατατάξει στο πρωτάθλημα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε εγγυητική στην παρούσα φάση».

Πάντως ο Ολυμπιακός περιμένει θετική απάντηση από την ΕΠΟ πριν από την συνεδρίαση του ΔΣ στις 22 Μαΐου με τον Π. Μποτσιβάλη να τονίζει πως δεν θέλει να σκέφτεται κάποια αρνητική απάντηση, καθώς τότε η ΠΑΕ θα καταθέσει αγωγές κατά των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώ θα απευθυνθεί εκ νέου σε FIFA και UEFA για την παραβίαση τού αυτοδιοικήτου.

Ενώ η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου και μέχρι τότε θα φανούν και οι προθέσεις της Ομοσπονδίας, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε από προχθές ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η στήριξη προς τη διοίκηση της ΠΑΕ ότι ίσως προχωρήσει σε αγωγές εναντίων όσων έβλαψαν την ομάδα, αν συνεχιστεί η αδιαφορία των υπευθύνων οργάνων, ΕΠΟ και ΕΕΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις εξελίξεις, που αναμένονται, για την υπόθεση της αποκατάστασης της «ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937», ο «ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937» αποφάσισε:

-Να υποστηρίξει απαρασάλευτα, όπως μέχρι τώρα έχει κάνει, την προσπάθεια για την επανένταξη του Ολυμπιακού Βόλου μόνο στην Super League.

-Επειδή συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων οργάνων, ΕΠΟ και Ε.Ε.Α., αν δεν υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις μέχρι 17-5-2012, πιθανόν ο Α.Σ. να προχωρήσει σε προσωπικές αγωγές, εναντίον όσων έβλαψαν την ομάδα.

-Θα φροντίσει να επαναφέρει την καταγγελία στην UEFA και στη FIFA, περί της κατάργησης του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω της αντιμετώπισης και των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων, σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου».

Πάντως σήμερα στα γραφεία του ερασιτέχνη θα υπάρχει σύσκεψη των φιλάθλων όπως έχει ανακοινωθεί από τους Austrian Boys Club, ΣΦΟΒ, Vatos Locos, Red Eagles, Athens Fans, Κόκκινη Νέα Ιωνία, Red Club Κασσαβέτη, Lady’ s Club, Red Madness, Αργοναύτες και Οικονομικό Όμιλο με την απαίτηση των οπαδών να είναι μην προδοθούν τα όνειρα,οι αγώνες και οι ελπίδες .

Ενώ πάντως τα περιθώρια στενεύουν και μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και σημαντικό ρόλο θα παίξει η πολιτική στήριξη που θα έχει η ομάδα λέγεται πως ήδη μέτοχος κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΠΟ και διεκδικεί χρηματική αποζημίωση το ίδιο είναι έτοιμοι να πράξουν και άλλοι μέτοχοι της ΠΑΕ, από τη στιγμή που βλέπουν την ΕΠΟ να μην ασχολείται ενεργά με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=