Και υπόμνημα στην ΕΠΟ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-15, 13:58:09
Και υπόμνημα  στην ΕΠΟ

Συνεχίστηκε χθες η προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για τη δικαίωσή του και την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με την κατάθεση του υπομνήματος που ζητήθηκε από την ΕΠΟ συνεχίσθηκε χθες η προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για τη δικαίωσή του και την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

Με το βολιώτικο υπόμνημα δίνεται συνέχεια στις επαφές που γίνονται τελευταία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς την περασμένη Παρασκευή βολιώτικη αντιπροσωπεία έδωσε το παρών στο διοικητικό συμβούλιο της, ΕΠΟ όπου τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ άκουσαν τα αιτήματα τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη, του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα, του προέδρου του Ερασιτέχνη Γιώργου Μουλά και τις νομικές θέσεις του νομικού εκπροσώπου Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΠΟ ζήτησαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να καταθέσει και γραπτό υπόμνημα με τις νομικές θέσεις της ομάδας για την υπόθεση και η Ομοσπονδία στη συνέχεια θα απαντήσει, ενώ έχει προγραμματίσει νέο διοικητικό συμβούλιο στις 22 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ζητεί άμεσα από την ΕΠΟ να στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη γνωμοδότηση που ζήτησε η ΕΕΑ, όσον αφορά στην εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει σήμερα αλλά χωρίς θέμα Βόλου και Καβάλας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στο τέλος του μήνα, είτε στις 29 είτε στις 31 Μαΐου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την κατάθεση φακέλου για αδειοδότηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 23 του περασμένου μήνα περιμένουν την ημερομηνία που θα γίνει αυτό.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πάντως κατέθεσε στην ΕΕΑ και τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή ώστε ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου να είναι πλέον πλήρης και θετικό θεωρείται το γεγονός ότι από την ΕΕΑ ζητήθηκαν στοιχεία ως προς την πληρότητα του φακέλου και αυτό δείχνει πως ο φάκελος θα πάει προς εξέταση.

Ο Ολυμπιακός θέλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διορθώσει το λάθος που έκανε το περασμένο καλοκαίρι και η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ, περιμένει να τηρηθεί και η γραπτή από 2/5 δέσμευση της ΓΓΑ, η οποία με επιστολή που απέστειλε στην ΠΑΕ τόνιζε πως ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και η ΕΕΑ θα κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας για την έκδοση πιστοποιητικού.

Ο Ολυμπιακός περιμένει ΕΠΟ και ΕΕΑ για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και οι προσεχείς μέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του…

Στην περίπτωση, πάντως, που η ΕΠΟ συνεχίσει να κρατά στάση αναμονής και να ρίχνει το…μπαλάκι στην ΕΕΑ, δίχως να παίρνει απόφαση για την αποκατάσταση του βολιώτικου συλλόγου, η ΠΑΕ είναι έτοιμη να καταθέσει αγωγές εις βάρος των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και καταγγέλλοντας τη για παραβίαση του αυτοδιοικήτου, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, κάτι που ανέφερε χθες μιλώντας στον sporfm και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης…

«Οι αγωγές και κάθε τέτοια κίνηση θα περιμένουν, αφού θα γίνουν μόνο αν καθυστερεί η ΕΠΟ και χάνεται χρόνος… τώρα περιμένουμε» ανέφερε ο Π. Μποτσιβάλης που περιμένει μετά το χθεσινό υπόμνημα η ΕΠΟ να στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη γνωμοδότηση που ζήτησε.

Στο μεταξύ και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας μίλησε στη ΝΕΤ 105,8 σχετικά με την παρουσία Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στο Δ.Σ της ΕΠΟ που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ άλλων ο κ. Μπατζιάκας τόνισε:

«Ζητήσαμε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ να γίνουν 18 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ο Πιλάβιος ψάχνει να βρει νομικό πλαίσιο, αλλά δεν περιμένω να γίνουν μεγάλα πράγματα. Η ΕΠΟ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν εφάρμοσε τον νόμο Ορφανού, αλλά ούτε και τον άρθρο 40 του καταστατικού της, σύμφωνα με το οποίο μόνο τα δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας επιβάλουν πειθαρχικές ποινές στις ομάδες και καμία επιτροπή που δεν υπάγεται στην ΕΠΟ.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία αποτελεί «εργαλείο» του υπουργείου Πολιτισμού, φρόντισε να αφανίσει μια ομάδα κόσμημα για τον ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ΠΑΕ ήταν απόλυτα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, οργανωμένη και νοικοκυρεμένη, ενώ η ομάδα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε αποκτήσει φίλους και εκτός Μαγνησίας.

Σε κάθε παιχνίδι που έδινε στο Πανθεσσαλικό ήταν γιορτή για το ποδόσφαιρο και ένα κοινωνικό γεγονός για την πόλη του Βόλου. Αυτή τη χαρά των φιλάθλων της Μαγνησίας κάποιοι έκαναν τα πάντα για να την στερήσουν.

Ωστόσο οι φίλαθλοι της ομάδας δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα να μην σκέφτονται και να στηρίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια, στα οποία μετείχαν χιλιάδες φίλαθλοι και ήταν μεγαλύτερα σε όγκο από τις συγκεντρώσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα.

Για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου η ΟΥΕΦΑ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, η οποία αποκρύφτηκε για ενάμιση μήνα και στη συνέχεια δόθηκε στα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ χωρίς να έχει μεταφραστεί.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει προσφύγει τόσο στη ΦΙΦΑ, όσο και στην ΟΥΕΦΑ, επειδή η ΕΠΟ στην περίπτωσή μας δεν εφάρμοσε το αυτοδιοίκητο και δέχτηκε την απόφαση μιας κρατικής επιτροπής, όπως είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν οι διεφθαρμένοι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να παίζουν τώρα σε άλλες ομάδες και να κοσμούν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ; Ο Άρης Θεσσαλονίκης έπρεπε να λέγεται Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, καθώς πέντε παίκτες που έπαιζαν στην ομάδα του Βόλου αγωνίζονται πλέον στον Άρη».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν η ΕΠΟ δώσει αρνητική απάντηση ή δεν ασχοληθεί με το θέμα, ο κ. Μπατζιάκας είπε ότι δεν αποκλείει το γεγονός να γίνουν μηνύσεις σε όλα τα μέλη της ΕΠΟ και κάτι τέτοιο ειπώθηκε και στο Δ.Σ.

Στο μεταξύ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαψεύδονται κατηγορηματικά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αποδίδονται στον επικεφαλής της νομικής της υπηρεσίας, Θεόδωρο Κουρίδη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ και στο πλαίσιο της ακρόασης που ζήτησαν από τα μέλη του εκπρόσωποι των σωματείων Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα.

Οι ισχυρισμοί διαφόρων προσώπων ότι ο κ. Κουρίδης προέβη σε προσβλητικά και ειρωνικά σχόλια εις βάρος οιουδήποτε, αποτελούν προϊόντα νοσηρής φαντασίας και ευτελή προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν στον κόσμο που απευθύνονται.

Οι, κατά δικαίων και αδίκων, επιθέσεις, απειλές και χαρακτηρισμοί δεν είναι ανεκτοί και δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητοι ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=