Ακούστηκε μεν, αλλά…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-12, 16:09:18
Ακούστηκε  μεν, αλλά…

Ο Ολυμπιακός έδωσε το παρών στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, που πάντως ρίχνει αλλού το μπαλάκι!

Ο Ολυμπιακός έκανε χθες ένα βήμα για την δικαίωσή του αλλά επί της ουσίας δεν προχώρησε… αφού δεν πήρε κάτι χειροπιαστό που να τον επαναφέρει στην Κατηγορία που αγωνιζόταν πέρσι τέτοιο καιρό.

Τα θέμα του Ολυμπιακού συζητήθηκε χθες εκτός ημερησίας διάταξης στο Δ.Σ της ΕΠΟ, που άκουσε τα βολιώτικα αιτήματα και απαιτήσεις με την Ομοσπονδία όμως να μην παίρνει θέση!

Το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου έγινε γνωστό από τη βολιώτικη αντιπροσωπεία προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σ. Πιλάβιο και τα μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην αρχή του χθεσινού ΔΣ που από πλευράς Βόλου το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Γ. Μουλάς, αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ κ. Δ. Παναγιωτόπουλος.

Καλό κλίμα υπήρχε αλλά όχι και δεσμεύσεις, ενώ σε δηλώσεις του στο Sport Fm Μαγνησίας ο κ. Γ. Μουλάς δεν εμφανίστηκε και τόσο αισιόδοξος για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Β., τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει ο ίδιος να φουσκώνει τα μυαλά του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι κρίνει τη στάση της ΕΠΟ γενικότερα ως αρνητική και πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Όμως δεν πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βολιώτη παράγοντα, ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ έδειξαν να φοβούνται ιδιαίτερα την απειλή προσφυγής στη FIFA και την UEFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Μουλά: «Έγινε μία επαναπροσέγγιση του Ολυμπιακού Βόλου με την ΕΠΟ. Τα νομικά ζητήματα τα έθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι βάλαμε το θέμα σε κοινωνική και ποδοσφαιρική βάση. Υπήρξε ένα κλίμα ουδέτερο έως αρνητικό. Το λέω αυτό, γιατί όταν ήταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Καβάλας του είπαν: “Τι θες εδώ; Εσύ είσαι Δ’ Εθνική”.

Εμείς αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας και είπαμε ότι έχουν γίνει λάθη εκ μέρους τους, δηλαδή η αποπομπή του Ολυμπιακού με την απόφαση της Ε.Ε.Α, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την απόφαση της ΕΠΟ. Ζητήσαμε να επαναφέρουν την προηγούμενη απόφασή τους και να παίξουμε πάλι στη Σούπερ Λίγκα. Τους αναφέραμε το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει στον Βόλο κι άλλα πολλά επιχειρήματα. Εκεί που δυσανασχέτησαν και οξύνθηκαν τα πνεύματα ήταν όταν τους είπα ότι υπάρχει η FIFA και UEFA και το αυτοδιοίκητο.

Όφειλα να τους το πω, διότι είναι ένα από τα χαρτιά του Ολυμπιακού. Δεν τους άρεσε όμως ότι ενδεχομένως η ΕΠΟ θα καθίσει στο σκαμνί. Από την ΕΠΟ απάντησαν ότι έχουμε χάσει τα δικαστήρια, ενώ ο δικηγόρος μας τους είπε ότι έχουμε παγώσει το θέμα. Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τον νομικό μας να του παραδώσει γραπτά τα ερωτήματα, για να υπάρξουν και γραπτές απαντήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Μουλάς εξήγησε γιατί ερμηνεύει ως αρνητική τη στάση της ΕΠΟ: «Την κρίνω αρνητική πρώτα απ’ όλα από τη συμπεριφορά τους προς τον πρόεδρο της Καβάλας. Ακόμη και για λόγους ευγενείας δε θα έπρεπε να μιλήσουν τόσο απότομα. Επίσης είχαν μια στάση ότι τάχα δεν ήξεραν τα θέματα και τα άκουγαν τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα μια αχτίδα φωτός στο άκρο του τούνελ. Οφείλω να μην είμαι πολύ αισιόδοξος και να μη φουσκώνω τα μυαλά του κόσμου με αέρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η Ομοσπονδία θα απαντήσει στα ερωτήματά μας. Τους έκανα και εγώ το ερώτημα ποιος θα πάρει την απόφαση, η ΕΠΟ ή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, διότι ο ένας λέει στον άλλον να αποφασίσει. Το γεγονός είναι ότι ξεκινά ένας επίσημος διάλογος, ο οποίος μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει εξελιχθεί. Από την ΕΠΟ δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Μόνο άκουγαν. Απλώς έγινε μια έναρξη συνομιλιών.

Όλα αυτά τα θέματα μπορούσαν να λυθούν και τον χειμώνα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ θέλει να κερδίσει χρόνο ή τι άλλο έχουν κατά νου. Θα δούμε πόσο γρήγορα θα απαντήσουν τα ερωτήματά μας και πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Ήδη έχει περάσει το 1/3 του Μαΐου και μένουν λίγες μέρες. Από το μέτωπο της ΕΕΑ, δε νομίζω ότι θα ασχοληθούν με μας μετά και το έγγραφο του Μπιτσαξή. Περιμένουν πρώτα από την ΕΠΟ να αποφανθεί».

Τέλος, ο κ. Μουλάς έκανε λόγο για την αντίδραση των ανθρώπων της ΕΠΟ σε περίπτωση που γίνει καταγγελία στην UEFA για παραβίαση του αυτοδιοίκητου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν σαν να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα: «Υπενθύμισα στους ανθρώπους της ΕΠΟ ότι κάναμε μια συγκέντρωση 10.000 ανθρώπων μεγαλύτερη από απ’ αυτές του Βενιζέλου και του Σαμαρά στο Ζάππειο και κρατήσαμε ένα πολιτισμένο επίπεδο. Αυτό δεν πάει να πει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι αγανακτισμένος και ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν μπορούν να τους κάνουν καταγγελία στην UEFA επάνω στην αγανάκτησή τους και στην πικρία τους. Εκεί ήταν σαν τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα».

Πάντως και μόνο που το θέμα του Βόλου φθάνει να συζητηθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι σημαντικό αφού επί 8 μήνες ουδείς επίσημος ποδοσφαιρικός ή δικαστικός φορέας έχει αποφανθεί ή έστω συζητήσει το μεγάλο θέμα που καίει το Βόλο.

Επειδή πάντως για να παίξουν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ξανά στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει απόφαση για την αύξηση των ομάδων της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας από 16 σε 18, να γίνει τροποποίηση στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, απαιτείται και η συναίνεση της Λίγκας.

Πάντως ο Βόλος περιμένει την δικαίωση και επιστροφής του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα μετά και την κατάθεση φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για αδειοδότηση.

Έτσι το επόμενο διάστημα όλοι αναμένουν να εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αν και το θέμα επίσημα δεν θα απασχολήσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιθανότατα στις 15 Μαΐου καθώς τότε υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=