Αναμονή κρίσιμων ημερών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-09, 14:10:40
Αναμονή κρίσιμων  ημερών

Αποφάσεις από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ΕΠΟ περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε  αναμονή  κρίσιμων  ημερών  και  αποφάσεων  βρίσκονται  όλοι  στον  Ολυμπιακό Βόλου αφού το  επόμενο επταήμερο αναμένεται να εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ νωρίτερα το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα ασχοληθεί με το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Το θέμα του φακέλου θα απασχολήσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιθανότατα στις 15 Μαΐου καθώς τότε υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση, ενώ τα χέρια της Ομοσπονδίας θα μπορούσαν να λυθούν αν υπήρχε νωρίτερα αδειοδότηση.

Σύμφωνα πάντως με τον νέο αθλητικό νόμο, η ΕΠΟ είναι εκείνη που θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιβληθεί ποινή ή όχι στον Ολυμπιακό (ανάλογα με το αν πάρει ή όχι το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ) και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατάθεσε στην ΕΕΑ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζήτησε η Επιτροπή ώστε ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου να είναι πλέον πλήρης.

Ο Ολυμπιακός θέλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διορθώσει το λάθος που έκανε το περασμένο καλοκαίρι καθώς η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με άλλη κυβέρνηση, αλλά ίσως όχι με νέο υπουργό και νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού και η ΕΕΑ δεν θα έχει νέα σύνθεση!

Άλλωστε θετικό είναι και το γεγονός ότι από την ΕΕΑ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία ως προς την πληρότητα του φακέλου, αφού αυτό δείχνει πως ο φάκελος «βλέπεται» θετικά.

Για τη δικαίωση του Ολυμπιακού θέμα εκτός ημερησίας διάταξης θα τεθεί στο επόμενο και μάλιστα διήμερο Δ.Σ. της ΕΠΟ αυτή την εβδομάδα Παρασκευή και Σάββατο, όπου έχει κληθεί και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας που προσκλήθηκε από τον Σ. Πιλάβιο, αλλά και ο Ολυμπιακός.

«Θα ήταν σημαντικό για την υπόθεση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα να είχε στα χέρια του το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, πριν το θέμα απασχολήσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Ωστόσο η ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου και να επαναφέρει την ομάδα στην κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν» τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ., κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο φάκελος δεν κατέστη δυνατόν να εξεταστεί πριν τις εκλογές και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου εύχονται και ελπίζουν να μην υπάρχουν καινούργια εμπόδια στην ομάδα, να αρθεί η αδικία που υπέστη το βολιώτικο συγκρότημα το περασμένο καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ, περιμένει να τηρηθεί η δέσμευση της ΓΓΑ, η οποία την περασμένη εβδομάδα με επιστολή που απέστειλε στην ΠΑΕ τόνιζε πως ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο. Η ΕΕΑ θα κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού.

Η πολιτεία πρέπει να επανορθώσει, εξετάζοντας πλέον με αμεροληψία και με καλή πίστη τον φάκελο που έχει ήδη κατατεθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου στην ΕΕΑ, όπως προαναφέραμε, ώστε να δρομολογηθεί η αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Τις προσεχείς μέρες θα φανεί η στάση της Πολιτεία στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και αν θα υπάρξει η πολιτική βούληση για την δικαίωση της ομάδας. Το πρώτο βήμα είναι να εξεταστεί ο φάκελος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ακόμη και αν υπάρχουν ελλείψεις στο φάκελο, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, η ΕΕΑ οφείλει να δώσει προθεσμία στον Ολυμπιακό Βόλου να διορθώσει τις όποιες ατέλειες και στη συνέχεια η βολιώτικη ΠΑΕ θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου την επανεξέταση του φακέλου.

Ωστόσο θα είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο πριν εξεταστεί ο φάκελος να υπάρξει μια απόφαση από την ΕΠΟ, με την οποία Ολυμπιακός Βόλου θα επιστρέφει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, εφόσον εξασφαλίσει τη χορήγηση του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως υπάρχει επικοινωνία με την ΕΠΟ, προκειμένου να βρεθεί η νομικά αποδεκτή λύση και η ομάδα να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Εάν πράγματι η ΕΠΟ επιθυμεί να άρει την αδικία που υπέστησαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα έχει τη δύναμη να το κάνει.

Για να παίξουν πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ξανά στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει απόφαση για την αύξηση των ομάδων της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας από 16 σε 18 και να γίνει η ανάλογη τροποποίηση στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, έτσι ώστε η απόφαση αυτή να έχει ισχύ από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού από την πλευρά του έστειλε δυο φορές μηνύματα αρχικά την περασμένη Παρασκευή στο πρωτοφανές για την πόλη μεγάλο συλλαλητήριο, δείχνοντας τη δυναμική του και μάλιστα προεκλογικά, όταν ζητήθηκε για μια ακόμη φορά η αποκατάσταση του δικαίου για την ερυθρόλευκη ομάδα, αλλά και την Κυριακή που οι φίλαθλοι με την ψήφο τους τιμώρησαν όσους δεν βοηθήσαν όπως έπρεπε και όταν έπρεπε την ομάδα.

Αποχαιρέτησε ο Σολάκης

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης γνωστοποίησε ο Ηλίας Σολάκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Ο Έλληνας επιθετικός θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ευχήθηκε στους Αρκάδες ό,τι καλύτερο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Άλλος ένας σταθμός έκλεισε στην καριέρα μου και επειδή η ζωή μου είναι ένα τρένο, ήρθε η ώρα για να αναζητήσω τον επόμενο σταθμό μου… Ευχαριστώ όλους στην Τρίπολη και στον Αστέρα. Εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχει της ομάδας και να εκπληρώσει τους στόχους της τη νέα σεζόν».

Ο Σολάκης αγωνίστηκε 14 φορές με το αστέρι στο στήθος και πέτυχε ένα γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στις καθυστερήσεις.

Τέλος ο Ντολεζάι

Ηταν να μην ανοίξει η πόρτα της εξόδου στον Παναιτωλικό. Παρελθόν αποτελεί και ο Πέτερ Ντολεζάι, ο οποίος το πρωί της Τρίτης έλυσε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο του Αγρινίου και πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Ο Ντολεζάι ήταν από τις τελευταίες καλοκαιρινές μεταγραφές και πήγε στην ομάδα του Αγρινίου (μαζί με Μητρόπουλο - Ζέρη) όταν αφανίσθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Βοήθησε αρκετά την ομάδα όμως μετά την πτώση στην Football League δεν ήθελε να παραμείνει στον σύλλογο.

Ο Σλοβάκος αμυντικός είχε 23 συμμετοχές χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Πέτερ Ντολεζάι. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=