Σημαντικό βήμα για Ολυμπιακό Β.

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-03, 13:05:53
Σημαντικό  βήμα για Ολυμπιακό Β.

Για πρώτη φορά απέσπασε γραπτή δέσμευση για εξέταση του φακέλου για την αδειοδότησή του και κλήθηκε και σε Δ.Σ. της ΕΠΟ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα πολύ σημαντικό βήμα στο δρόμο για την οριστική δικαίωση και επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα έκανε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, που για πρώτη φορά απέσπασε γραπτή δέσμευση για εξέταση του φακέλου για την αδειοδότησή του.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης είναι από χθες στην Αθήνα και εκτός από την κάλυψη κάποιων διαδικαστικών στο φάκελο του Ολυμπιακού είχε και το αποτελέσματα των επαφών καθώς η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ παρέλαβε μέσω φαξ, την εξής επιστολή που υπογραφεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής…

«Επειδή δημιουργήθηκαν παρερμηνείες και ερωτηματικά σχετικά με την εξέταση των φακέλων που έχουν υποβάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και η ΠΑΕ Νέα Καβάλα προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζονται τα εξής:

1) Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει ζητήσει επί του θέματος τη γνώμη της διοργανώτριας αρχής.

2) Σε κάθε όμως περίπτωση, οι φάκελοι των ως άνω ομάδων θα εισαχθούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προς λήψη απόφασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Αθλητικό Νόμο.

3) Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πρόσφατου Αθλητικού Νόμου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν είναι αρμόδια να κρίνει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα. Κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν. 2725.99, όπως ισχύει».

Αυτό ανοίγει το δρόμο δικαίωσης του Ολυμπιακού το θέμα του οποίου θα τεθεί στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα όπου έχει κληθεί και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας που προσκλήθηκε από τον Σ. Πιλάβιο.

Βέβαια στον κόσμο συνεχίσει να υπάρχει καχυποψία και ετοιμάζονται για την αυριανή συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην Δημητριάδος.

Πάντως χθες υπήρξε και νέα ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου που υπενθυμίζει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπείται από τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους νομικούς.

Μάλιστα, σε αυτό τονίζεται ότι «οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δημοσιοποιείται και εκπορεύεται από αλλού, αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων μόνο».

Η ανακοίνωση αυτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προκάλεσε ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις, αφού υπάρχουν φορείς αθλητικοί και πολιτικοί που είναι θεσμικά και πιο κοντά σε κέντρα αποφάσεων παλεύοντας για τον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ουδείς άλλος εκπροσωπεί την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ σε Ε.Ε.Α., Γ.Γ.Α., ΕΠΟ, SUPERLEAGUE και σε κάθε θεσμικό και μη φορέα. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δημοσιοποιείται και εκπορεύεται από αλλού, αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων μόνο» τη στιγμή που πολλές από τις κινήσεις που έγιναν για το καλό του Ολυμπιακού τις είχε αποδεχθεί η ΠΑΕ.

To ΠΑΣΟΚ για  τον Ολυμπιακό Βόλου

Ανακοίνωση για τον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ που την υπογραφεί ο γραμματέας Γ. Φώτης και αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστή η αγωνία όλων μας για την αθλητική και αγωνιστική δικαίωση του ιστορικού συλλόγου του Ολυμπιακού Βόλου.

Είναι γνωστό επίσης ότι μετά από τις πρωτοβουλίες βουλευτών ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Καβάλας προετοιμάσθηκαν - σε συνεργασία με τις ΠΑΕ - και ψηφίσθηκαν δύο ρυθμίσεις/τροπολογίες με τις οποίες διαμορφώθηκε ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την κατάθεση του νέου φακέλου του συλλόγου και την έγκριση του πιστοποιητικού που προβλέπεται από το Άρθρο 77Α του αθλητικού νόμου, όπως προσφάτως τροποποιήθηκε. Η 1η τροπολογία δίνει το δικαίωμα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να επανακαταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ουσιαστικά κρατά ζωντανή την ΠΑΕ και της επιτρέπει να μπει στη διαδικασία «αναβίωσης» της. Η 2η τροπολογία διασφαλίζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ουσιαστικά προβλέπει ότι η ΕΕΑ εξετάζει τους φακέλους και εισηγείται στην ΕΠΟ η οποία είναι τελικά αυτή που αποφασίζει.

Με βάση το νέο αθλητικό νόμο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε, μετά από συστηματική προσπάθεια, νέο φάκελο στις 23 Απριλίου 2012 αντίστοιχα και συμπλήρωσε, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το φάκελο με νέα στοιχεία στις 30 Απριλίου 2012 και στις 2 Μαΐου.

Eίναι νομίζουμε αντιληπτό σε όλους ότι δεν είναι δυνατή η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕΑ, μόλις μία-δύο εργάσιμες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και την ίδια ώρα που το σύνολο των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας – συμπεριλαμβανόμενων και των δικαστηρίων – έχουν αναβάλει τις εργασίες τους από 2.5.2012.

Επισημαίνεται όμως η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή (2 Μαΐου 2012) προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (και την ΠΑΕ Νέα Καβάλα) με την οποία αναφέρεται ρητά ότι «Σε κάθε περίπτωση ο φάκελος θα εξεταστεί εντός του Μαΐου 2012 σύμφωνα μάλιστα με τις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στον πρόσφατα ψηφισθέντα αθλητικό νόμο».

Δυστυχώς ορισμένοι δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και προτιμούν να κατεδαφίζουν και να ανακαλύπτουν συνωμοσίες του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του συλλόγου.

Είναι προφανές ότι στο όνομα μικροπολιτικών και μικροκομματικών συμφερόντων, συγκεκριμένοι τοπικοί πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες υπονομεύουν την προσπάθεια και πολιτικοποιούν με ανήθικο τρόπο την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου στρέφοντας τους πολίτες εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς αγωνιούν περισσότερο μήπως και λυθεί το θέμα, παρά μήπως δεν λυθεί.

Καλούμε τους πολίτες να μην υποκύψουν στην πολιτικοποίηση του θέματος του Ολυμπιακού Βόλου. Καλούμε τους υγιείς φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια που εξελίσσεται από όλους για τη δικαίωση της ομάδας. Και μετά τις εκλογές θα χρειαστούν και πάλι ΟΛΕΣ οι δυνάμεις. Να μην επιτρέψει κανείς την πόλωση που θα πλήξει την προσπάθεια και θα αποδυναμώσει τις ενέργειες της ΠΑΕ».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=