«Εσωτερική»… αβεβαιότητα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-11, 17:00:29
«Εσωτερική»… αβεβαιότητα

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια για  την  αποκατάστασή  του 

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Σε  νέες  εσωτερικές αβεβαιότητες  μπλέκει  ο  Ολυμπιακός  στην  προσπάθειά  του που  εντείνεται  και  έχει  ως  στόχο την  αποκατάστασή του.

Το νέο θέμα που προκύπτει αφορά προσωπικά στον τωρινό πρόεδρο της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη και μια κίνηση που μπορεί να μην έχει σχέση με τον Ολυμπιακό αλλά την εξυγίανση της επιχείρησής του και που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι μπορεί να επηρεάσει την περαιτέρω πορεία της βολιώτικης ΠΑΕ και το μετοχικό σχήμα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ προχωρώντας στην εξυγίανση της προσωπικής του εταιρίας θέλησε να ενταχθεί με αίτησή του στο σχετικό νόμο και στο άρθρο 99, που όμως από πολλούς ερμηνεύεται και ως αίτηση πτώχευσης και έτσι το όλο θέμα συνδυάζεται πως έτσι ο Π. Μποτσιβάλης χάνει το δικαίωμα του μεγαλομετόχου!

Από τη βολιώτικη ΠΑΕ στο όλο θέμα δεν υπήρξε αντίδραση, αλλά νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν την ενέργεια Μποτσιβάλη αφήνουν να εννοηθεί ότι η προσωπική επιχειρησιακή αυτή κίνηση δεν επηρεάζει τη μετοχική σύνθεση και την ΠΑΕ Ολυμπιακός ως προς την κατάθεση του νέου φακέλου.

Η βολιώτικη ΠΑΕ άλλωστε αυτή την εποχή με επικεφαλής τον Π. Μποτσιβάλη μάχεται να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια για την αποκατάστασή της και περιμένει άμεσα να υπάρξει μια απόφαση που θα αποκαθιστά τον Ολυμπιακό στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η ΠΑΕ να καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ, ζητώντας πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Πάντως το ότι ακούγεται πως ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο φάκελο είναι εκτός πραγματικότητας καθώς το 8μηνο «απουσίας» άφησε πολύ πίσω την ομάδα… ως ΠΑΕ, σε σημείο που για κάποιους δεν υφίσταται και για άλλους είναι ομάδα που δεν έχει δικαίωμα κατάθεσης φακέλου (ως μη επαγγελματική), κάτι που όμως έγινε ως κίνηση από την Καβάλα.

Επίσης και πρόσφατα λέχθηκε χωρίς αυτό να έχει σχέση με τον σημερινό ο πρόεδρο και για ολική αλλαγή στο μετοχικό σχήμα από τον Ι. Ιωαννίδη, δίνοντας το μήνυμα πως κάποιοι δεν πείστηκαν ποτέ για αλλαγές που έγιναν!!!

Πάντως από τη στιγμή που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι η μόνη αρχή για να αποφασίζει για τις ΠΑΕ και να επιβάλει ποινές, στον Ολυμπιακό Βόλου πιέζουν την ΕΠΟ να πάρει απόφαση και να άρει την αδικία που υπέστη η βολιώτικη ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

Η ΕΠΟ, ωστόσο, μπορεί και με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να δικαιώσει τον Ολυμπιακό

Βόλου, εφαρμόζοντας το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως μέσα σ’ ένα μεσημέρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, δια περιφοράς, αποφάσισε να αφήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ελεύθερους, χωρίς κανείς να μπορεί να προσβάλει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού ακόμη και τώρα που μεσολαβούν γιορτές είναι να μην επαναπαυθεί σε υποσχέσεις, αλλά να ζητήσει δεσμεύσεις και κυρίως αποφάσεις αποκατάστασης για να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει!

Το τελευταία 20ημερο έχουν γίνει συναντήσεις και συζητήσεις με αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι επίσημο στα χέρια του που να… πιστοποιεί αποκατάσταση και επαναφορά…

Τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως θα είναι στις 24 του Απρίλη όταν θα συζητηθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή των «ερυθρολεύκων» κατά της ίδιας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν εφάρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Austrian Boys

Ενημερώνουμε τους οπαδούς μας ότι τη Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 2:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις άλλες. Το προσεχές μεσημέρι θα συγκεντρωθούμε να επισκεφτούμε στο νεκροταφείο το Βόλου τον αδελφό μας Νίκο Παπαχρήστου για το τρισάγιο που πρόκειται να τελεστεί. Παρακαλούνται όλα τα μέλη μας να δώσουν το παρών να ανάψουμε ένα κεράκι και να προσευχηθούμε δίπλα στο Νικόλα που είναι μακριά αυτούς τους τελευταίους μήνες και μας κοιτάζει από ψηλά και στενοχωριέται έτσι όπως κατάντησε η χούντα της Ελλάδος την ομάδα μας.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ…!!!

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=