Βλιώρας: «Είχαμε ειδοποιήσει τον Ολυμπιακό για τη συντήρηση της Νεάπολης»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-14, 14:29:58
Ο Γιώργος Βλιώρας
Βλιώρας: «Είχαμε ειδοποιήσει τον Ολυμπιακό για τη συντήρηση της Νεάπολης»

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, τονίζει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε ειδοποιηθεί από τον Δήμο Βόλου πως, αν θέλει να το χρησιμοποιεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει να προχωρήσει στη συντήρησή του. Αναλυτικά ο κ. Βλιώρας τονίζει: «Μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ  Ολυμπιακός Βόλου 1937, που αφορά τη χρήση και την ευθύνη συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης και της ομολογούμενης κάκιστης εικόνας που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος, νιώθω την ανάγκη να απαντήσω, παραθέτοντας τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας την αλήθεια.

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είχε παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό Βόλου 1937 ΠΑΕ και στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 σε άριστη κατάσταση με ένα τυπικό αντίτιμο των 50 € μηνιαίως μετά από τη υπογραφή σχετικών συμφωνητικών και με τις δύο ΠΑΕ, που τις καθιστούσαν υπεύθυνες για τη συντήρηση, καθαριότητα και ασφάλεια του γηπέδου.

Η συντήρηση του γηπέδου πραγματοποιούνταν κανονικά και καθ’ ομολογία των παραγόντων της ΠΑΕ Νίκης Βόλου πληρωνόταν από τους ίδιους στο μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς και για οποιαδήποτε φθορές παρουσιάζονταν.

Με τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και την καθυστέρηση της επανέναρξης οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων κράτησαν μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού (30/06/2021), ενώ καμία παραλαβή - παράδοση δεν πραγματοποιήθηκε στις 30/06/2021.

Ο Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ είχε ήδη ενημερωθεί με έγγραφο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με αριθμ. πρωτ. 5773/ΔΑ.766 και ημερομηνία 01/06/2021 ότι, αν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νεάπολης ως έδρα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει να προχωρήσει στην απαραίτητη συντήρησή του.

Με νέο έγγραφό μας (9741/Δ.Α.1338/24-08-2021) που αφορούσε παραχώρηση του γηπέδου για φιλικό προετοιμασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καλέσαμε εκ νέου για την υπογραφή συμφωνητικού παραχώρησης καθώς και για τήρηση συμφωνηθέντων, που σημειωτέον υπήρξε και προφορική συνεννόηση από τις αρχές Αυγούστου.

Ούτε μετά και τις προσωπικές μου τηλεφωνικές οχλήσεις δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου. Και έχουμε φτάσει μέσα Οκτώβρη, ενώ ακόμη συμφωνητικό δεν έχει υπογραφεί.

Όσον αφορά το θέμα της αποκλειστικότητας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΕ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει νέο συμφωνητικό παραχώρησης, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διαθέτει το γήπεδο σύμφωνα με αιτήματα και τις ανάγκες και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων του Δήμου Βόλου.

Απευθυνόμενος προς τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου 1937 ΠΑΕ, υπενθυμίζω ότι η Δημοτική Αρχή έχει δείξει τη διάθεσή για την εξυπηρέτηση τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και όλων των ομάδων που υπηρετούν το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Το να μετατοπίζονται οι ευθύνες για να δημιουργούνται εντυπώσεις και ένα κλίμα αντιπαράθεσης, δε νομίζω ότι εξυπηρετεί κανένα, ούτε την ιστορική ομάδα που εκπροσωπούν.

Η συνεργασία μας με όλα τα αθλητικά σωματεία και πολίτες του Βόλου - στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης - θεωρείται αυτονόητη».

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου,

Γιώργος Βλιώρας

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=