Ποντάρει στην ΟΥΕΦΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-02, 13:48:56
Ποντάρει στην ΟΥΕΦΑ

Ο Ολυμπιακός αξιοποιεί το έγγραφο όπου η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στήθηκαν παιχνίδια

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πίεση και στην ΟΥΕΦΑ ασκεί πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Ο Ολυμπιακός μέσω του νομικού Μ. Μιτζικού έκανε αναφορά στην ΟΥΕΦΑ με τα στοιχεία που προκύπτουν από την κόντρα της ΕΠΟ με την πολιτεία για τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ, όπως παρουσιάζονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Το θέμα γίνεται πιο έντονο έπειτα από την επιστολή πίεσης της FIFA προς την ΕΠΟ με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί πως ο έλεγχος που ασκείται από την ΕΕΑ στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους συνιστά παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο η επιτροπή που υπάγεται στη ΓΓΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν η μεγαλύτερη «παρέμβαση» σε επίπεδο ποινών που έκανε η επιτροπή από το 2002, οπότε συστήθηκε με στόχο να ελεγχθούν τα φαινόμενα ανομίας στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στα υπέρ του Ολυμπιακού για τη δικαίωσή του είναι τώρα και η ΟΥΕΦΑ που έχει στείλει έγγραφο στον ανακριτή Γιώργο Κασίμη για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια στήθηκαν.

Το επίσημο έγγραφο είδε χθες το φως της δημοσιότητας και είναι απάντηση στον ανακριτή

Κασίμη που στις 13 Δεκεμβρίου είχε στείλει έγγραφο στην ΟΥΕΦΑ, για να διευκρινίσει πώς κρίνονται τα παιχνίδια ως στημένα αλλά και το πώς γίνονται οι διαβαθμίσεις. Δηλαδή πως είναι «διεφθαρμένο», «άκρως διεφθαρμένο»... Ο τακτικός ανακριτής πήρε την απάντηση του πριν παραδώσει επισήμως τον φάκελο των στημένων αγώνων στους εφέτες-ανακριτές Γιώργο Καλόφωνο και Γιώργο Αυγέρη!

Στο έγγραφο της ΟΥΕΦΑ αναφέρεται πως «Η ανάλυση των αποτελεσμάτων και των αποδόσεων δεν επιτρέπει από μόνη της να αναγνωρίσουμε τα φυσικά πρόσωπα που μπορεί να έχουν ενεργήσει για να στήσουν μία αναμέτρηση. Έχουμε αποστείλει στην Ελληνική Ομοσπονδία τις αναφορές που μας εστάλησαν. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε πως αν τα παιχνίδια στήθηκαν για λόγους που αφορούν το στοίχημα, τότε αυτό θα αποτυπωθεί στη διακύμανση των αποδόσεων σε μία και γενικότερα περισσότερες εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες εξετάζονται από την εταιρία που συνεργαζόμαστε και επομένως ανιχνεύονται από το σύστημα παρακολούθησης. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε καμία απόλυτη εγγύηση».

Μάλιστα την περασμένη Κυριακή με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίζονταν μεταξύ άλλων: «Η επιστολή της UEFA προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές επιβεβαιώνει πλήρως αυτό που τόσους μήνες φωνάζει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ο πρώην μεγαλομέτοχος της Αχιλλέας Μπέος: «Δεν υπάρχουν στημένα παιχνίδια ούτε αποδείξεις που να συνηγορούν σε αυτό!».

Στο μεταξύ ο Αχ. Μπέος συνεχίζει τη δική του αντεπίθεση σήμερα το μεσημέρι με νέα του συνέντευξη στον sporfm 89,5 όπου και πάλι αναμένεται να επαναλάβει πως πολλοί είναι αυτοί που θα... χάσουν τον ύπνο τους μόλις βγει από την φυλακή! 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=