Επιστολή και στην αντιπολίτευση ο Ερασιτέχνης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 12:32:57
Επιστολή και στην αντιπολίτευση  ο Ερασιτέχνης

Και προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέστειλε ανοικτή επιστολή ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου 1937. Στην επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Μουλάς και ο γραμματέας κ. Νίκος Τσεκούρας αναφέρονται τα εξής:

“Σας είναι γνωστή η περιπέτεια, στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου από το περασμένο καλοκαίρι 2011.

Λάβαμε την απόφαση σαν Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, μητρικό σωματείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, να απευθυνθούμε σε εσάς για το πολύ σοβαρό θέμα, που ταλανίζει τον ιστορικό σύλλογο μας, θύμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και άλλων μεγαλοσυμφερόντων.

Συνοπτικά, σας υπενθυμίζομε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας αντιπερισπασμό για να περάσει το «Μεσοπρόθεσμο», όταν όλη η Αθήνα καιγόταν και ο κόσμος είχε βγει στις πλατείες και στους δρόμους, βρήκε σαν κύριο εξιλαστήριο θύμα την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τις εγκληματικές της ενέργειες. Με συντονισμένες ενέργειες των ηλεκτρονικών και υπολοίπων ΜΜΕ δημιουργήσανε κλίμα εναντίον της ομάδας μας.

Χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ανακρίσεων και να αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην αποβολή της ομάδας του Βόλου από το επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Δεν σεβάστηκε την τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και με την προαναγγελθείσα παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού Γερουλάνου, με μία εξόφθαλμη και χυδαία κρατική παρέμβαση, κατάργησε το αυτοδιοίκητο του αθλήματος του ποδοσφαίρου αποκλείοντας τον Ολυμπιακό Βόλου από το πρωτάθλημα.

Οι παράνομες και εμπαθείς αυτές ενέργειες ήδη έχουν πάρει τον δρόμο τους στην τακτική και αθλητική Δικαιοσύνη. Έχει όμως διαπιστωθεί, ότι οι παρεμβάσεις στην αθλητική Δικαιοσύνη είναι άνευ προηγουμένου. Η επιλεκτική τιμωρία της ομάδας και η ταυτόχρονη αθώωση δεκάδων άλλων ομάδων, που συμπεριλαμβανόντουσαν στη ίδια καταγγελία της ΟΥΕΦΑ (UEFA), απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο την στοχοποίηση του συλλόγου και την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Από την απομαγνητοφώνηση των υποκλαπέντων συνομιλιών της ΕΥΠ καμία επιβαρυντική και χειροπιαστή απόδειξη ανευρέθηκε, τόσο για την ομάδα, όσο και για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αντίθετα, ενώ υπάρχουν αναφορές για τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Πειραιώς και άλλους «αξιότιμους» προέδρους, δεν έγινε τίποτα. Με μάρτυρα κατηγορίας τον γνωστό από τις κουτσομπολίστικες εκπομπές της τηλεόρασης κ. Κούγια, του οποίου η ομάδα καταδικάστηκε για υπόθεση δωροδοκίας, ενώ αυτός περιέργως αθωώθηκε, ανατράπηκε η τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ, αν και τούτο δεν στέκει νομικά και για αυτό τον λόγο η υπόθεση είναι ανοικτή ακόμη.

Δηλαδή, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ακόμη και σήμερα ομάδα της σούπερ λιγκ, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια εθνική κατηγορία.

Θα διαρωτηθείτε για ποιους λόγους έγιναν όλα αυτά σε βάρος του Βόλου; Σας απαντάμε λοιπόν όχι για τους λόγους της ψευδο-εξυγίανσης, που επικαλέστηκε το ΠΑΣΟΚ. Διότι αυτή άρχισε και σταμάτησε σε εμάς, χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπόρεσε στην περσινή περίοδο να καταταγεί πέμπτος στην βαθμολογία, ήταν πρώτος σε εισιτήρια από τις επαρχιακές ομάδες και εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αήττητος. Ήταν μία νέα δύναμη, που ανέτρεπε την αρρωστημένη καθεστηκυία τάξη στο ποδόσφαιρο.

Εφέτος, αν έπαιζε, μάλλον θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνετε, κάποιοι μεγάλοι σήμερα θα κλαίγανε την μοίρα τους από τις οικονομικές απώλειες εκατομμυρίων ευρώ, που θα έχαναν. Η απομάκρυνση του Βόλου εξυπηρέτησε τους αγωνιστικούς και οικονομικούς κυρίως σκοπούς τους. Επομένως, ο Γερουλάνος και οι άλλοι αστέρες του ΠΑΣΟΚ εξυπηρέτησαν με τις παρεμβάσεις τους αυτά τα συμφέροντα.

Η ζημιά στη πόλη του Βόλου είναι τεράστια. Δεκάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν, το Πανθεσσαλικό Στάδιο ρημάζει, επαγγελματίες που έβγαζαν χρήματα πληγήκανε, ενώ δυστυχώς η πίστη όλων οπαδών και μη προς την ελληνική πολιτεία έχει κλονιστεί.

Το όλο θέμα προσδίδει στην χώρα μας εικόνα υποανάπτυκτης Μπανανίας, ευρισκόμενης υπό χουντική κυριαρχία. Κάτι φυσιογνωμίες σαν τον Γερουλάνο, Μπιτσαξή, Νικητιάδη και Πιλάβιο θα περάσουν στην ιστορία του αθλητισμού με τις ελεεινότερες αναμνήσεις. Η διάλυση, η αυθαιρεσία και η διαφθορά ζουν και βασιλεύουν στο ποδόσφαιρο και στο αθλητισμό.

Ούτε εσείς ούτε το κόμμα σας είχε κάποια ευθύνη για τις βαρβαρότητες του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς, αυτός ο άνευ προηγουμένου βιασμός των θεσμών του αθλητισμού και κατ΄ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται αμείωτα.

Δεν πρέπει όμως, να αφήσετε σε καμία περίπτωση τα προαναφερθέντα πρόσωπα να συνεχίσουν την φθοροποιό τους δράση. Περιμένομε να αποτρέψετε επόμενες έκνομες ενέργειες τους, που πλέον δεν βλάπτουν μόνο τον Βόλο αλλά και την Ελλάδα. Τούτο θα συμβεί, αν δεν συμμορφωθούν με τις εντολές της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας - FIFA και εξακολουθήσουν να κρατούν τον Ολυμπιακό Βόλου τιμωρημένο, εμμένοντας στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού Ποδοσφαίρου. Η Εθνική μας ομάδα και όλες οι ελληνικές ομάδες αυτομάτως θα αποβληθούν, όταν εκδικαστεί η υπόθεση της ομάδας στη Γενεύη.

Αναμένομε την απάντησή σας και τις ενέργειές σας σύντομα, διότι αυτές τις ημέρες εκδικάζονται οι υποθέσεις, ώστε να υπάρξει δικαίωση σε αυτό τον τόπο.

Ξεκαθαρίζομε, ότι δεν ζητάμε παρέμβαση στην τακτική και αθλητική Δικαιοσύνη. Ζητάμε δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση, κυρίως στον αθλητικό τομέα, δίχως αυτές τις θλιβερές και αλήστου μνήμης παρεμβάσεις.

Σαν παράταξη της αντιπολίτευσης μπορεί να μην έχετε αυτή την δυνατότητα, σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να συναινέσετε. Οι πολιτικές σας θέσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι λογικό να είναι διαφορετικές από αυτές των άλλων κομμάτων. Απέναντι στην Δικαιοσύνη, ακόμη και στην Αθλητική, όλοι είναι ίσοι. Δεν είναι δυνατόν για τους “μεγαλοκαρχαρίες” ή για όσους έχουν πολιτικό μέσον η αντιμετώπιση να είναι ευνοϊκή και χαριστική, ενώ άλλοι όπως ο Ολυμπιακός Βόλου να κατασπαράσσονται από της ύαινες της Κυβέρνησης.

Όλος ο Βόλος, όλη η Μαγνησία, όλη η Ελλάδα έχει τα βλέμματά της στραμμένα σε εσάς. Σε καμία περίπτωση μην ταυτιστείτε με τέτοιου είδους διεφθαρμένες πολιτικές συμπεριφορές.

Άλλωστε, οι ένοχοι σύντομα θα τιμωρηθούν από τον βολιώτικο λαό.

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η στάση σας, οι παρεμβάσεις σας και η βοήθειά σας στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου θα αποτελέσει ένα σοβαρό κριτήριο επιλογής για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας για τις επερχόμενες εκλογές”.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=