Αλλαγή υπέρ του Ολυμπιακού Β.

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 12:26:24
Αλλαγή υπέρ  του Ολυμπιακού Β.

Εγγραφο της UEFA   γίνεται πλέον δυνατό υπερασπιστικό χαρτί

Υπέρ του Ολυμπιακού είναι η αλλαγή δεδομένων μετά από έγγραφο της UEFA προς τον ένατο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια στήθηκαν.

Ο κ. Κασίμης είχε στείλει στις 13 Δεκεμβρίου έγγραφο στην UEFA, ζητώντας διευκρινίσεις για το πώς κρίνονται τα παιχνίδια ως στημένα αλλά και το πώς γίνονται οι διαβαθμίσεις («διεφθαρμένο», «άκρως διεφθαρμένο» κ.λ.π.). Η απάντηση ήρθε στις 23 Ιανουαρίου, δύο μέρες πριν ο κ. Κασίμης παραδώσει επισήμως τον φάκελο των στημένων αγώνων στους εφέτες - ανακριτές Γιώργο Καλόφωνο και Γιώργο Αυγέρη. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει εγγυημένα ότι τα παιχνίδια όντως «στήθηκαν» και επίσης ότι η ανάλυση του ελεγκτικού της μηχανισμού δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την αυτόματη απόδοση ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.

Κάποιοι θεωρούν πως το έγγραφο της UEFA πιθανώς να δώσει μεγάλη δύναμη στους κατηγορούμενους για την υπόθεση, αποτελώντας ένα δυνατό υπερασπιστικό χαρτί. Μένει να φανεί αν από όσα καταγράφηκαν από τον κοριό της ΕΥΠ προκύπτουν αρκετά στοιχεία για την καταδίκη των συλληφθέντων, ειδικά από τη στιγμή που δεν εμφανίζονται μάρτυρες κατηγορίας.

Την ίδια στιγμή ο Αχιλλέας Μπέος είναι έτοιμος να σπάσει τη σιωπή του αναφορικά με τους ανθρώπους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία του… Αρχικά, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε στη Real News: «Δεν ξέρω πότε, αλλά κάποια στιγμή θα βγω. Συγκεντρώνω στοιχεία και τότε πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στημένοι αγώνες. Εγώ γιατί κατηγορούμαι; Μου λένε για εγκληματική οργάνωση. Δεν έχει μέλη αυτή η οργάνωση; Και γιατί παραμένω προφυλακισμένος;» και τόνισε πως ο κ. Κασσίμης που έψαξε την υπόθεση 6.5 μήνες, όταν απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης που είχα κάνει μου είπε: "Άλλο τι πιστεύω κι άλλο τι επιβάλλεται να κάνω"».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=