Περιμένει από το εξωτερικό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-28, 11:58:18
Περιμένει  από το εξωτερικό

Φάκελο σε UEFA, FIFA και ομοσπονδίες από «Austrian Boys»!

Από το εξωτερικό φαίνεται να περιμένει την δικαίωσή του ο Ολυμπιακός όχι μόνο με τις δικαστικές κινήσεις της διοίκησης αλλά και από τον... κόσμο.

Φάκελο, τον οποίο θα αποστείλουν σε 54 ομοσπονδίες της Ευρώπης, στην UEFA και τη FIFA για την παραβίαση του αυτοδιοικήτου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, ετοιμάζουν οι «Austrian Boys».

Αυτό γνωστοποίησε ο σύνδεσμος των οργανωμένων φίλων της θεσσαλικής ομάδας με ανακοίνωσή του... Μάλιστα, οι «Austrian Boys» επιρρίπτουν ευθύνες για τον υποβιβασμό της ομάδας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στους Παύλο Γερουλάνο, Παναγιώτη Μπιτσαξή και Σοφοκλή Πιλάβιο, τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσουν με κόσμιο τρόπο τις διαμαρτυρίες τους μέχρι τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Σε αυτήν γίνεται ακόμη αναφορά και στην ειρηνική πορεία, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με σκοπό να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την άδικη τιμωρία της ομάδας τους. Σημειώνεται ότι ήταν η 23η φορά που οι Βολιώτες βγήκαν στους δρόμους!

Ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 7/2 και ακόμη στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο αλλά και στην κόντρα που προκύπτει μεταξύ της Ομοσπονδίας με την πολιτεία για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, συνεχίζοντας τη μάχη για τη δικαίωσή του και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που τελευταία τα γεγονότα τον δικαιώνουν, αλλά οι “παράνομες” -όπως αποδεικνύεται- αποφάσεις τον κρατούν εκτός γηπέδων!

Όσον αφορά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός μπορεί να πέτυχε αναβολή (για τις 7 Φεβρουαρίου) αλλά θέλει να ισχύσει η απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς και αυτή θα έπρεπε να είχε ισχύσει, σύμφωνα με την Επιτροπή Εφέσεων και με τα όσα επιτάσσει το καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο είναι εναρμονισμένο με το καταστατικό της ΦΙΦΑ.

Ωστόσο η ΕΠΟ δεν εφάρμοσε την παραπάνω απόφαση και δέχθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τιμωρήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (καμία επιτροπή μη αθλητική δεν μπορεί να τιμωρήσει ΠΑΕ ) και να αποπέμψει το βολιώτικο συγκρότημα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η συζήτηση πάντως του νέου αθλητικού νομοσχεδίου έχει βγάλει στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε EΠO και πολιτεία και, παρότι φαινόταν πως υπό τον... μπαμπούλα της FIFA οι δύο πλευρές ήταν διατεθειμένες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και δηλώνουν ότι... «θα τα βρούμε», στις διατάξεις όπου υπάρχει η μεγάλη διαφωνία είναι το θέμα που αφορά στο Βόλο με τις αρμοδιότητες της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι η πολιτική επιτροπή που “κρατά” τον Ολυμπιακό εκτός γηπέδων και τον κόσμο του χωρίς τη χαρά που γνώρισε πέρσι με την ομάδα - θαύμα που θαύμασε όλη η Ελλάδα.

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου αν δεν δικαιωθεί από τα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια θα διεκδικήσει το δίκιο της στο CAS. Θυμίζουμε πως η υπόθεση στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, η οποία αναφέρεται στην μη τήρηση του αυτοδιοίκητου από την ΕΠΟ παραμένει ανοιχτή (δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος).

Η απόφαση που περιμένει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το CAS έχει να κάνει με την προσφυγή που κατέθεσε κατά της ΟΥΕΦΑ (και η οποία εκδικάστηκε) για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ (η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=