«Ζωντανός»… και διεκδικητικός!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-26, 12:14:07
«Ζωντανός»…  και  διεκδικητικός!

Μεγαλειώδη ειρηνική πορεία με μηνύματα χθες βράδυ από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου

Με μια μεγάλη ειρηνική και μεγαλειώδη πορεία του κόσμου... ζωντανός και διεκδικητικός εμφανίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, που δείχνει ότι συνεχίζει να ελπίζει στη δικαίωσή του και την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, όπου ανήκει, και υποστηρίζει πως πρέπει να ισχύσει η απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 σύμφωνα με την οποία η βολιώτικη ομάδα παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που την εξέδωσε θεωρείται ως η ανώτατη της ποδοσφαιρικής αρχής…

Ο Ολυμπιακός Βόλου που εκτός από τους χιλιάδες φίλαθλους που στέλνουν μηνύματα... ποντάρει ακόμη... διπλά στο CAS, στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο, στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ τον Φεβρουάριο και στο Διοικητικό Εφετείο τον Απρίλιο.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, αφού συζήτησαν στα γραφεία των Austrian Boys τις τελευταίες εξελίξεις περί δικαστικού αγώνα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου που επίσης πέρασε στην αντεπίθεση, έδωσαν νέο μήνυμα πως θα συνεχίσουν τη μάχη για τη δικαίωση και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που τελευταία τα γεγονότα… δικαιώνουν την ομάδα, αλλά οι “παράνομες” -όπως αποδεικνύεται- αποφάσεις τον κρατούν εκτός γηπέδων... έκαναν για μια ώρα πορεία που συμμετείχαν φίλαθλοι κάθε ηλικίας και φύλου...

Χθες τα γραφεία των Austrian Boys άνοιξαν από νωρίς το απόγευμα. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται μετά τις 7 και η αίσθηση που υπήρχε σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού ήταν πως θα υπάρξει η δικαίωση και τόσο για την ομάδα, όσο και για τον πρώην πρόεδρο Αχιλλέα Μπέο, για τον οποίο έγινε λόγος και για παράνομη κράτηση… ενώ οι περισσότεροι εκ των συγκεντρωμένων έκαναν λόγο πως για να έρθει η δικαίωση χρειάζεται και πίεση Βολιωτών πολιτικών, αλλά και αλλαγή της κυβέρνησης που καταδίκασε ομάδα και Βόλο.

Στις 8.30 με πανό και συνθήματα ξεκίνησε η πορεία από Αγίου Δημητρίου - Αναλήψεως - Ιωλκού που ολοκληρώθηκε στην Δημητριάδος και στη διάρκειά της το πλήθος γινόταν μεγαλύτερο... Όσον αφορά τα συνθήματα, ήταν κατά της Δικαιοσύνης, ενώ τα περισσότερα ήταν κατά των πολιτικών και εντάθηκαν όταν η πορεία στις 9.25 κατέληξε πάντα ειρηνικά μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ...

Στην πορεία έδωσε το παρών σύσσωμο το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Μουλά, ενώ απουσίαζαν και πάλι οι φορείς της πόλης...

Πέρα από τη χθεσινή εκδήλωση στον Ολυμπιακό ποντάρουν και στις διαφωνίες της ΕΠΟ με την πολιτεία σε διατάξεις του νέου νόμου, που σύμφωνα με την ομοσπονδία παραβιάζουν το «αυτοδιοίκητο».

Η πιο σημαντική διαφωνία αφορά στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΕΠΟ ζητεί να μην επιβάλλεται καμία ποινή που να αφορά στο ποδόσφαιρο, όπως η μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η απαγόρευση μεταγραφών και η κατάπτωση εγγυητικής επιστολής.

Πάντως το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες για την ΕΕΑ, στην ΕΠΟ δεν αποδέχονται την επιλογή της κυβέρνησης και οδηγούνται ακόμη και σε αδιέξοδο με την πολιτεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση ανάμεσα στον ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σ. Πιλάβιο, με αντικείμενο την ψήφιση του αθλητικού νόμου και τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Και ενώ τα... μηνύματα που είχε δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες ήταν θετικά και μάλιστα είχε βρεθεί η χρυσή τομή και ο τρόπος να “περαστούν” οι αρμοδιότητες της ΕΕΑ στο νομοσχέδιο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θίγεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ξαφνικά τα δεδομένα ανατράπηκαν!

Το χάσμα των δύο πλευρών αντί να μικρύνει μεγάλωσε, αφού η ΕΠΟ επιμένει να ζητά να μην έχει η επιτροπή δικαίωμα χορήγησης ή μη πιστοποιητικού συμμετοχής των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα, κάτι που η ΓΓΑ αρνείται.

Η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο, με την πλευρά της ΕΠΟ να επικαλείται για άλλη μια φορά το “μπαμπούλα” της FIFA και πιθανή παρέμβασή της που θα σημάνει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις!

Από την άλλη, η Πολιτεία και ειδικά το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι δεν μπορεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου να στηρίζεται σε ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως είναι αυτοί της ΕΠΟ, δεν υποχωρεί και αντί να μειώσει, αυξάνει τη δύναμη της ΕΕΑ.

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι ο νέος αθλητικός νόμος θα ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής και το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά...

Εκδηλώσεις του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο (Λεωφόρος Αθηνών) στις 11.00 το πρωί, ο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 θα κόψει τη βασιλόπιτά του. Καλούνται οι φίλοι, τα μέλη, οι προπονητές, οι αθλητές και οι οικογένειές τους, να γιορτάσουν με τον Ολυμπιακό μας και να αλληλοευχηθούμε για το 2012. Ήδη διανύουμε μια χρονιά, που κουβαλά πολλές από τις δυσάρεστες εκκρεμότητες του 2011. Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους, για να πετύχουμε και να νικήσουμε σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές προκλήσεις. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να είναι καλύτερο αυτό το έτος από το προηγούμενο για το σύλλογό μας. Για το πρόγραμμα και τα διαδικαστικά της τελετής του ετήσιου εθίμου, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, ενώ οι αθλητές και οι ακαδημίες θα ενημερώνονται και από τους εφόρους των τμημάτων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=