Θετική... αναβολή!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-25, 13:25:31
Θετική... αναβολή!

Για τις 7 Φεβρουαρίου μετατέθηκε η δικαστική μάχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Τελικά αναβολή πήρε όπως αναμενόταν άλλωστε η πρώτη δικαστική μάχη ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για το 2012 από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και αυτό φαίνεται να είναι ευνοϊκό για τη βολιώτικη ΠΑΕ...

Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί η προσφυγή κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τήρησε το αυτοδιοίκητο, καθώς δεν εφάρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και τώρα ο Ολυμπιακός ψάχνει τη δικαίωσή του σε Ελλάδα και Ευρώπη...

Ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει ακόμη στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο αλλά και στην κόντρα που προκύπτει μεταξύ της Ομοσπονδίας με την πολιτεία για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, συνεχίζοντας τη μάχη για τη δικαίωσή του και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που τελευταία τα γεγονότα τον δικαιώνουν, αλλά οι “παράνομες” -όπως αποδεικνύεται- αποφάσεις τον κρατούν εκτός γηπέδων!

Όσον αφορά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός μπορεί να πέτυχε αναβολή (για τις 7 Φεβρουαρίου), αλλά θέλει να ισχύσει η απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς και αυτή θα έπρεπε να είχε ισχύσει, σύμφωνα με την Επιτροπή Εφέσεων και με τα όσα επιτάσσει το καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο είναι εναρμονισμένο με το καταστατικό της ΦΙΦΑ.

Ωστόσο, η ΕΠΟ δεν εφάρμοσε την παραπάνω απόφαση και δέχθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τιμωρήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (καμία επιτροπή μη αθλητική δεν μπορεί να τιμωρήσει ΠΑΕ ) και να αποπέμψει το βολιώτικο συγκρότημα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η στάση που τήρησε η ΕΠΟ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα επιτάσσει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό αποδεικνύεται από τις θέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας στη συζήτηση για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου. Η ΕΠΟ ζητεί επίμονα να μην ισχύσουν οι διατάξεις εκείνες, σύμφωνα με τις οποίες η Πολιτεία δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κι αυτό, καθώς γνωρίζει πολύ καλά η Ομοσπονδία πως αν συναινέσει στα όσα προσπαθεί να περάσει - δια νόμου - η κυβέρνηση, θα βρεθεί ενώπιον της ΦΙΦΑ. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δείχνει πολύ μεγάλη… ευαισθησία, όταν διαπιστώσει πως πλήττεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και δεν διστάζει να επιβάλει ποινές.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΕΠΟ παρότι δίνει μάχη για να μην περάσουν οι διατάξεις εκείνες όπου παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν φαίνεται να αλλάζει στάση, όσον αφορά στην υπόθεση που έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εξακολουθεί να δέχεται την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και το πιθανότερο είναι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο να βρει τον τρόπο να απορρίψει την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Πάντως η ΕΠΟ έχει την πιο σημαντική διαφωνία με την πολιτεία και αυτή αφορά στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΕΠΟ ζητεί να μην επιβάλλεται καμία ποινή που να αφορά το ποδόσφαιρο, όπως η μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η απαγόρευση μεταγραφών και η κατάπτωση εγγυητικής επιστολής.

Η συζήτηση πάντως του νέου αθλητικού νομοσχεδίου έχει βγάλει στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε EΠO και πολιτεία και, παρ ότι φαινόταν πως υπό τον... μπαμπούλα της FIFA οι δύο πλευρές ήταν διατεθειμένες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και δηλώνουν ότι... «θα τα βρούμε», στις διατάξεις όπου υπάρχει η μεγάλη διαφωνία είναι το θέμα που αφορά στο Βόλο με τις αρμοδιότητες της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι η πολιτική επιτροπή που “κρατά” τον Ολυμπιακό εκτός γηπέδων και τον κόσμο του χωρίς τη χαρά που γνώρισε πέρσι με την ομάδα - θαύμα που θαύμασε όλη η Ελλάδα.

Στο θέμα αρμοδιότητες της ΕΕΑ υπάρχει και η άποψη της Σούπερ Λίγκα που θέλει η επιτροπή να έχει καθαρά διοικητικό ρόλο και να ελέγχει τις ΠΑΕ μόνο ως εταιρίες και να μην επιβάλει ποινές όπως έκανε το περασμένο καλοκαίρι...

Πάντως αν η κόντρα συνεχισθεί με την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές του ποδοσφαίρου, φτάνοντας ακόμα και σε ρήξη με την ΕΠΟ, αυτό βολεύει τον Ολυμπιακό που τη στιγμή που κυβερνητικοί δηλώνουν πως «το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον»... μπορεί να περιμένει δικαίωση μέσω της ΦΙΦΑ, που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί... παραβίαση του αυτοδιοίκητου και θα στηριχθεί και στις παλαιότερες καταγγελίες του Βόλου!

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου αν δεν δικαιωθεί από τα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια θα διεκδικήσει το δίκιο της στο CAS. Θυμίζουμε πως η υπόθεση στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται στην μη τήρηση του αυτοδιοίκητου από την ΕΠΟ παραμένει ανοιχτή (δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος).

Η απόφαση που περιμένει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το CAS έχει να κάνει με την προσφυγή που κατέθεσε κατά της ΟΥΕΦΑ (και η οποία εκδικάστηκε) για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ (η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου).

*ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 25/01/2012 και ώρα 07:00 μμ στα γραφεία των Austrian Boys θα

πραγματοποιηθεί γενική παμβολιώτικη γενική συνέλευση των οπαδών του

Ολυμπιακού Βόλου. Θα συζητηθούν θέματα και θα ενημερωθεί ο κόσμος για

τα τεκταινόμενα της ομάδος μας. Μετά το τέλος της συνέλευσης θα

ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο του Βόλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=