Δικογραφία κατά πέντε «φιλάθλων» για τα επεισόδια στο βολιώτικο ντέρμπι

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-09, 20:13:50
Δικογραφία κατά πέντε «φιλάθλων» για τα επεισόδια στο βολιώτικο ντέρμπι

Ταυτοποιήθηκαν πέντε δράστες - «φίλαθλοι» και των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων για τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νίκη, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Νεάπολης.

Η ταυτοποίηση έγινε ύστερα από έρευνα-προανάκριση με κατάλληλη αξιοποίηση δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και φωτογραφικού υλικού που ελήφθη με μέριμνα του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε η συμμετοχή ενός ημεδαπού 26 ετών, ενός ημεδαπού 44 ετών, ενός ημεδαπού 22 ετών, ενός 43 ετών και ενός 24 ετών και άνοιξε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Όπως επισημαίνεται οι «δράστες», είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και από την κερκίδα που βρίσκονταν εκτόξευσαν προς την κερκίδα των 30 περίπου φιλοξενούμενων της ομάδας της Νίκης Βόλου πλαστικά μπουκάλια νερού, πυρσούς, καπνογόνα, σπασμένα καθίσματα και κομμάτια από πλακάκια που ξήλωσαν από τις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ μερικοί εξ αυτών κινήθηκαν προς την κερκίδα των φιλοξενούμενων και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ανάμεσα στους δράστες και φίλαθλος της Νίκης που συμμετείχε στα επεισόδια, συγκαταλεγόμενος στους παραπάνω πέντε «φιλάθλους».   

Σημειώνεται πως επεισόδια έλαβαν χώρα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και στο φινάλε του παιχνιδιού, όταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και μετά την πάροδο λίγων λεπτών με την παρέμβαση παραγόντων της τοπικής ομάδας απωθήθηκαν στις κερκίδες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=