Εβδομάδα με δικαστικό αγώνα

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-13, 13:53:40
 Εβδομάδα  με δικαστικό αγώνα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εβδομάδα νέων δικαστικών  διεκδικήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη  ξεκίνησε  από  χθες  για τον Ολυμπιακό Βόλου.  Την  Παρασκευή υπάρχει  και  η  πρώτη  εκδίκαση  που  αφορά στο  CAS και την πρώτη  προσφυγή  της  βολιώτικης  ομάδας. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου άλλωστε καλείται να υποστηρίξει όχι μια αλλά δύο προσφυγές στο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Η πρώτη που είναι αυτή την εβδομάδα ως γνωστόν στρέφεται κατά της ΟΥΕΦΑ και αφορά στον αποκλεισμό της ομάδας από το Γιουρόπα Λιγκ και έχει οριστεί δικάσιμος για τις 16 Δεκεμβρίου, με τον Βολιώτη δικηγόρο της Ελβετίας Μιχάλη Μιτσικό -ίσως και με προσθήκη και άλλου νομικού από την Ελλάδα- να είναι έτοιμος να υποστηρίξει το αίτημα του Ολυμπιακού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανόν τα αιτήματα του Ολυμπιακού να υποστηρίζει στο εξής και ο κ. Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος ήταν άλλωστε στο νομικό τμήμα, όπως και ο κ. Παραράς, και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλοι νομικοί ξεχωριστά από τους κ.κ. Κακαβά και Χειρδάρη που ασχολούνται με τις υποθέσεις του Αχ. Μπέου, που και πάλι ξεχωριστά θα κινηθεί με αγωγές για τα συμφέροντά του και πέρα από την προσφυγή στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… και ενώ περιμένει τις επόμενες ημέρες να δικαιωθεί στο δίκαιο αίτημά του και να αποφυλακισθεί…

Και αν για την πρώτη ευρωπαϊκή υπόθεση έχει ορισθεί δικάσιμος, υπάρχει και μια δεύτερη και πιο σημαντική για την οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί πότε υποστηριχθεί με το ανάλογο παράβολο και πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Η υπόθεση αυτή θα είναι με τον Ολυμπιακό κατά της ΕΠΟ για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και λόγω της απόφασης της ΕΕΑ.

Η βολιώτικη ΠΑΕ άλλωστε δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, το οποίο δεν της χορήγησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ούτε και να πιστεύει πως αυτή η ΕΕΑ ενεργοποιήθηκε από την ΓΓΑ, ως «εργαλείο» παρέμβασης της Πολιτείας στον αθλητισμό, «για χάρη της νομιμότητας»!

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν αποδέχθηκαν ποτέ τον υποβιβασμό της ομάδας και εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η θέση του Ολυμπιακού Βόλου είναι στη Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία πάρθηκε στις 10 Αυγούστου. Άλλη απόφαση από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που να αναφέρει ότι το βολιώτικο συγκρότημα αποβλήθηκε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα άλλωστε δεν υπάρχει.

Η ΕΠΟ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το αν τηρείται ή όχι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την πλευρά της θα πρέπει να «προκαλέσει» την ΕΠΟ να βγάλει μία απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΕ έχει ζητήσει από την Ομοσπονδία να εφαρμόσει την απόφαση της 10ης Αυγούστου και ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Είναι βέβαιο πως η ΕΠΟ θα απαντήσει αρνητικά, απορρίπτοντας το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου και σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας η βολιώτικη ΠΑΕ μπορεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο θα κληθεί να πάρει μία απόφαση η οποία θα βασίζεται σε κάποιο σκεπτικό.

Η απόφαση πιθανότατα θα είναι αρνητική, ωστόσο θα δώσει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στο νομικό της επιτελείο να τη χρησιμοποιήσει στο CAS για να υποστηρίξει την προσφυγή που έχει καταθέσει κατά της ΕΠΟ και η οποία αφορά στη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ίδια την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αυτή την εβδομάδα πάντως λήγει η προθεσμία που έχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου να καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο των «ερυθρολεύκων.

Μάλιστα ενώ υπάρχει η φημολογία πως έχει ήδη γίνει και τηρείται μυστικότητα, αυτό που αναμένεται είναι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση ότι έχει κατατεθεί επίσημα στο Διοικητικό Εφετείο από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ στις 15 Σεπτεμβρίου επικαλούμενη την έλλειψη σχετικού νομικού πλαισίου.

Τα είπαν για όλα Πιλάβιος - Μπιτσαξής

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είχαν Παναγιώτης Μπιτσαξής και Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο ΓΓΑ και ο πρόεδρος της ΕΠΟ συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα, για την αθλητική δικαιοσύνη, τη διαδικασία αδειοδότησης και τον ρόλο της ΕΕΑ. Υπήρξε δε ενημέρωση του Πιλάβιου για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το θέμα των προσυνεννοημένων αγώνων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=