Πεδίο αντιπαράθεσης το ΕΑΚ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-12, 16:18:57
Πεδίο αντιπαράθεσης το ΕΑΚ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πεδίο αντιπαράθεσης γίνονται για μια ακόμη φορά το ΕΑΚ και η χρήση του. Χθες ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 μετά την αλλαγή της απόφασης από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, που ενώ αρχικά ήταν θετική …έγινε προχθές αρνητική αναφορικά με την πρώτη συγκέντρωση της ερυθρόλευκης ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ από πλευράς Δήμου υποστηρίζεται ότι όλα γίνονται με ισοτιμία και κάποιοι χρησιμοποιούν τον Ολυμπιακό για πολιτικούς λόγους!

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού ήταν πάντως αιχμηρή κατά της δημοτικής αρχής, για τις αρνητικές αποφάσεις που παίρνονται σε κάθε αίτημα του Ολυμπιακού.

Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας το δημοτικό «οκ» είχε προγραμματίσει πως η πρώτη φετινή συγκέντρωση της ομάδας θα πραγματοποιούνταν στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος», την Δευτέρα 23 Ιουλίου, ωστόσο με το νέο έγγραφο που εστάλη στους ερυθρόλευκους από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, γίνεται γνωστό πως ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Ακόμη ένα κακόγουστο σενάριο επέλεξαν από τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους για την ομάδα μας.

Αφού στις 25 Ιουνίου μάς απάντησαν, από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, εγγράφως ότι παραχωρείται το ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας, την Τρίτη 10 Ιουλίου, επικαλούμενοι τεχνικούς λόγους, αρνούνται να μας το παραχωρήσουν.

Επειδή ξέρουμε ότι ο Μπέος παίρνει τις αποφάσεις, βάζοντας φυσικά άλλους μπροστά, όπως κάνει τόσα χρόνια, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και έχει φέρει πολλούς σε δυσχερή θέση, δυστυχώς γι’ αυτόν, ξέραμε μια μέρα πριν από δικούς του ανθρώπους, για τις προθέσεις του και ήμασταν έτοιμοι.

Φτάνει πια. Δήμαρχε, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι, εξάλλου εσύ είσαι παντελονάτος, δεν τα φοράς για να μην κρυώνεις, όπως συχνά λες!

Θα θέλαμε, όμως, να θυμηθείς Δήμαρχε όταν πρωτοήρθες στον Ολυμπιακό Βόλου ότι ποτέ κανένας Δήμαρχος δεν σου έβαζε εμπόδια στην ομάδα και είχες μάλιστα και προνομιακή μεταχείριση στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Τώρα, όμως, ήλθε η ώρα και όλοι εσείς που τον στηρίζετε, σ’ αυτήν την απέλπιδα προσπάθεια να επιβάλλει μια ξενόφερτη ομάδα στη πόλη μας, που δήθεν έφεραν κάποιοι επενδυτές εξ Αμερικής, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει καμία επένδυση, δίνοντάς της όλα τα εχέγγυα για να προπονείται και να αγωνίζεται απρόσκοπτα, από το υστέρημα των Βολιωτών, γιατί δικά τους είναι τα χρήματα που δαπανώνται, να πάρετε θέση.

Αυτό που γίνεται σε βάρος του ιστορικού συλλόγου του Ολυμπιακού Βόλου συνεχώς και αδιάλειπτα πρέπει να πάρει τέλος και θα πάρει.

Εάν και είμαστε βέβαιοι, πλέον, ότι με την παθητική στάση σας και τη διαρκή σιωπή σας, συντάσσεστε με τις αποφάσεις αυτές που είναι σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, σας καλούμε όλους, με τη θεσμική ιδιότητά σας, ως δημοτικοί σύμβουλοι, που διαχρονικά έχετε τιμηθεί από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου κ.κ. Μουλά Γιώργο, Μπατζάκα Τάσο, Θεοδώρου Θάνο, Πράττο Γιώργο, Γαλάτη Αποστόλη, Σταυρίδη Θανάση, Λιβογιάννη Δημήτρη, Ζέρβα Ανδρέα, Βλιώρα Γιώργο, Καπουρνιώτη Μιχάλη, να τοποθετηθείτε δημόσια και όχι σε προσωπικές συναντήσεις να εκφράζετε τα Ολυμπιακά σας αισθήματα, για την απόλυτη απαξίωση που ζούμε στη πόλη, το διχασμό και την πόλωση που επιφέρει όλη αυτή η κατάσταση που έχει ονοματεπώνυμο, ώστε να ξέρουν και οι χιλιάδες Βολιώτες φίλαθλοι μας, τη θέση σας.

Εμείς κύριοι δεν είμαστε της φιλοσοφίας «μπουκάρουμε». Δηλώνουμε όμως ότι την πρώτη συγκέντρωση , θα την κάνουμε 23 Ιουλίου , ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» και καλό για όλους θα είναι να μην προσπαθήσουν, κάποιοι, να μας φέρουν εμπόδια.

Καλούμε τους χιλιάδες φιλάθλους μας να είναι έτοιμοι, διότι θα έλθουν και άλλες προκλήσεις, να είναι εγκρατείς, χωρίς βωμολοχίες και αντιδράσεις βίας, να διαφυλάξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη και από προβοκάτσιες , έχοντας εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως το έχουν αποδείξει και να είναι όλοι εκεί, στη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας.

Θα εκπλαγείτε όλοι σας από τη δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ολυμπιακός Βόλου για πάντα…».

Αντίδραση Αχ. Μπέου

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την μη παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου για την πρώτη συγκέντρωση της «ερυθρόλευκης» ομάδας, ήρθε με τηλεφωνική παρέμβαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου στον Sport fm 89.5.

Ο κ. Μπέος αφού μίλησε με βεβαιότητα για την αθώωσή του στην έφεση για το koriopolis (που χθες η δίκη διεκόπη για τις 19 Ιουλίου) στην συνέχεια σχολίασε τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με την απόφαση του Δήμου Βόλου να μην παραχωρήσει το ΕΑΚ ούτε για την «πρώτη» του Ολυμπιακού Βόλου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά… «στις 23 του μήνα ούτε απ΄ έξω δεν θα περάσουν!» , ενώ τόνισε πως κάποιοι από ένα ιστορικό σωματείο το εκμεταλλεύονται για κάποιους λόγους και εκμεταλλεύονται την αγάπη των φιλάθλων για πολιτικούς σκοπούς … «Το ΕΑΚ δεν είναι δικό τους είναι δημοτικό και εμείς είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε μια δημοτική αρχή των έργων και της διαφάνειας» ανέφερε ο δήμαρχος και υπογράμμισε πως «δεν δέχεται απειλές και εκβιασμούς διότι λειτουργεί με ισοτιμία…».

Δήλωση – απάντηση

Για το θέμα του ΕΑΚ και της ανακοίνωσης υπήρξε και δήλωση – απάντηση των δημοτικών συμβούλων Βόλου που αναφέρθηκαν και την υπογράφουν (Μουλάς, Μπατζιάκας, Θεοδώρου, Πράττος, Γαλάτης, Σταυρίδης, Λιβογιάννης, Ζέρβας, Βλιώρας και Καπουρνιώτης).

Αναλυτικά η κοινή δήλωση: «Διαβάσαμε την πρωτοφανή ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, οι συντάκτες της οποίας, προφανώς ξεχνώντας την ιστορία καθενός εξ ημών, μας εγκαλούν προσωπικά, νομίζοντας έτσι ότι μας «εκθέτουν» στα μάτια των πολιτών. Να τους υπενθυμίσουμε ότι είναι οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εξέλεξαν με μοναδικό σκοπό την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων αυτής της πόλης. Και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι και σήμερα νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους αυτή, καθώς με βεβαιότητα βλέπουν ότι είναι τα συμφέροντα όλης της πόλης και των ανθρώπων της που υπηρετεί η παρούσα Δημοτική Αρχή. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας και το έργο που επιτελείται.

Για τους ανώνυμους συντάκτες αυτής της «ανακοίνωσης» δημιουργούνται εύλογες απορίες με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν το όνομα και την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου για μικροπολιτικά συμφέροντα και αντιπολιτευτικά τερτίπια.

Για να τελειώνουμε, η παρούσα Δημοτική Αρχή υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια τα συμφέροντα ΟΛΗΣ της πόλης ακολουθώντας τον Νόμο και τις αρχές της ισότητας και ισονομίας έναντι όλων».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=