Επαφές για το καλύτερο αύριο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-25, 15:42:10
Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη είχαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937
Επαφές για το καλύτερο αύριο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για το καλύτερο αύριο κινούνται και προγραμματίζουν στον Ολυμπιακό Βόλου, και στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη δημιουργία ισχυρής ομάδας, υπάρχουν επαφές με διαφόρους φορείς.

Χθες εκπρόσωποι της Διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 είχαν συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, με την κ. Κολυνδρίνη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομάδα της πόλης και τον προγραμματισμό της για όλα τα τμήματα του Συλλόγου, οι αθλητές του οποίου διακρίνονται σε κάθε αθλητική διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Τσεκούρας, ο αντιπρόεδρος κ. Ιάσων Χατζής, ο γεν. γραμματέας κ. Δημήτριος Μουρτζίνος και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό και η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Βόλου πως θα είναι στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν, καθώς ο ερυθρόλευκος σύλλογος εδώ και 81 χρόνια προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Έτσι, στο σχέδιο προγραμματισμού της νέας χρονιάς στον Ολυμπιακό Βόλου, εκτός από ανανεώσεις συνεργασιών με ποδοσφαιριστές και μεταγραφές, θα υπάρξουν κι άλλες επαφές, αφού ένα από τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα είναι αυτό της έδρας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στον Ολυμπιακό επιθυμούν η ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ Βόλου, θεωρώντας το και ως φυσική έδρα, καθώς σ’ αυτό το γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν και αποδίδουν καλύτερα, όπως άλλωστε φάνηκε και την περσινή χρονιά, που ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος στο ΕΑΚ είχε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ και ο κόσμος ήταν πιο κοντά.

Η δυσκολία που έχει προκύψει τελευταία είναι ότι η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός για την παραχώρηση του ΕΑΚ από τον Δήμο Βόλου θα πρέπει να κάνει νέα αίτηση αρχές Ιουλίου, αφού σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τότε θα γνωρίζουν στον Δήμο Βόλου αν και ποιες εργασίες θα γίνουν στο ΕΑΚ, καθώς αναμένεται να γίνουν έργα συντήρησης του σταδίου μέσω χρηματοδότησης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ενώ από πλευράς δήμου και ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα να «μοιραστεί» η χρήση του ΕΑΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι αν το στάδιο στη Νέα Δημητριάδα «κλείσει» για αρκετό καιρό για ανακατασκευή, καθώς στα σχέδια του δήμου είναι να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό και να μπορεί να «φιλοξενεί» άνετα και μεγαλύτερους αγώνες.

Αυτό θα γίνει αν ενταχθεί ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος σε πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη συνολική αναβάθμισή του, κάτι που σημαίνει ότι το ΕΑΚ μπορεί να μείνει κλειστό ακόμη και για 6 μήνες… και να «παρουσιαστεί» νέο!

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα γίνουν -και πότε- οι όποιες παρεμβάσεις, αλλά αυτές θα αφορούν ακόμη και το γκρέμισμα της κερκίδας με το πρόβλημα στατικότητας και το χτίσιμο νέας, με ταυτόχρονη κατασκευή νέων χώρων και αποδυτηρίων κάτω απ’ αυτή.

Έτσι λοιπόν, ενώ αναμένεται η απάντηση της Περιφέρειας στον Δήμο Βόλου για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο… ο Ολυμπιακός περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία την απάντηση του Δήμου Βόλου στο αίτημα για διετή χρήση του ΕΑΚ, που θα «δυσκολέψει» ανάλογα με το πότε θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τα έργα…

Πάντως στον Ολυμπιακό υπάρχει και η λύση του Πανθεσσαλικού σταδίου, το οποίο έχει από πέρυσι για τρία χρόνια, αλλά ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού, μετά τις δέκα ανανεώσεις συνεργασιών με ποδοσφαιριστές, προχωρά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Λέγεται μάλιστα πως ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με 4 έμπειρους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ένας είναι ξένος που αγωνίζεται στη χώρα μας, ένας είναι παλιός γνώριμος, και 2 είναι Έλληνες, τους οποίους η διοίκηση θέλει να τους παρουσιάσει τον Ιούνιο.

«Εκπλήξεις» πάντως από τον Ολυμπιακό Βόλου αναμένονται και πριν τη Συνέλευση (6/6) και ίσως υπάρξει η ανακοίνωση απόκτησης ξένου ποδοσφαιριστή, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτηθούν και κάποιοι παίκτες με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά και Αρη και ΑΕΛ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=