ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών στο επίκεντρο του Eurogroup

οι-προϋπολογισμοί-των-κρατών-μελών-στ-572855

Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες με κεντρικό θέμα συζήτησης τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης που δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής και κατά πόσο αυτοί συντάσσονται με τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Τα προσχέδια των προϋπολογισμών θα εξεταστούν υπό το φως του δημοσιονομικού σκέλους των συστάσεων που έγιναν σε κάθε χώρα και υιοθετήθηκαν τον Ιούλιο, σημειώνει στην αναγγελία της συνάντησης το Eurogroup.

Σημειώνεται ότι το Eurogroup θα εξετάσει επίσης την αξιολόγηση της Κομισιόν για την δημοσιονομική προοπτική της ζώνης του ευρώ και τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα δημοσιοποιηθούν.

Αναφορικά με την Ελλάδα, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, έκανε λόγο για έλλειψη προόδου στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα την ώρα που το οικονομικό επιτελείο κατέθετε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος δεν εγκρίθηκε από την Κομισιόν που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθεί αναθεώρησή του προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου