ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο το απόγευμα το ραντεβού Βρούτση – τρόικας

αύριο-το-απόγευμα-το-ραντεβού-βρούτση-602259

Με επίκεντρο τη «μαύρη τρύπα» των 500 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία συναντάται αύριο το απόγευμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θα καταθέσει στην κρίσιμη συνάντηση με τους δανειστές βελτιωμένη πρόταση για την οικονομική στήριξη των Ταμείων, που μεταξύ άλλων προβλέπει τον συμψηφισμό των επιδοτήσεων των αγροτών με οφειλές στον ΟΓΑ.

Οι δανειστές πιέζουν για τη λήψη μέτρων και το υπουργείο καλείται να βρει τρόπους, ώστε να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό χωρίς να επηρεαστούν οι συνταξιούχοι.

Βρούτσης: Οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες
Χθες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα που, μετά την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου από την 1-1-14, αναμένεται να φθάσουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 30%.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες και διευκρίνισε ότι «δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση αναδρομική προσαρμογή των εφάπαξ».

Αναφερόμενος στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «στο εξής κάθε συνταξιούχος θα λαμβάνει επικουρική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλλει κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ζωής του». Για τον σκοπό αυτό, από την 1-6-14 πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μαθηματικός τύπος και για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων.

Σε ότι αφορά το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα παρέμβαση για όσους θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου