ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έσοδα 1 δισ. ευρώ από ακίνητα προβλέπει το ΤΑΙΠΕΔ

έσοδα-1-δισ-ευρώ-από-ακίνητα-προβλέπει-650831

Πρόκειται για διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη – Οι διαγωνισμοί που έχουν ήδη ολοκληρωθεί έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής περί τα 160 εκατ. ευρώ

Έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ έως τις αρχές το 2015 θα φέρουν οι διαγωνισμοί που έχει αυτή την στιγμή σε εξέλιξη το Ταμείο Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και αφορούν ακίνητα, ενώ οι διαγωνισμοί που έχουν ήδη ολοκληρωθεί έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής περί τα 160 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Α. Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την ακίνητη περιουσία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, ότι τα δύο βασικά προβλήματα για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας είναι καταρχάς το γεγονός ότι υπάρχουν 7 διαφορετικά χωροταξικά επίπεδα, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει τους ιδιώτες επενδυτές και αυξάνει τις πιθανότητες δικαστικών εμπλοκών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολύ μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικρατείας δεν είναι ’’ξεκάθαρο’’- ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 27% είναι χαρακτηρισμένο Natura, οι δασικές εκτάσεις αντιστοιχούν στο 35%, ενώ ο αιγιαλός στο 20%.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου