ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά σε συμφωνία με τρόικα για τις ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

κοντά-σε-συμφωνία-με-τρόικα-για-τις-ελβ-653459

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα για το μέλλον της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, ενώ για τα ΕΑΣ οι εταίροι μας δεν πείθονται ότι το ελληνικό σχέδιο είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνεχίστηκαν χθες και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης ενημέρωσε αργά το απόγευμα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δέχεται να προχωρήσει η εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ, να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί σε αμιγώς στρατιωτική βιομηχανία.

«Βρίσκουν βιώσιμο το νέο σχήμα» σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Αντίθετα, παρότι η ελληνική πλευρά προτείνει να ισχύσει ανάλογο μοντέλο και για τα ΕΑΣ, η τρόικα απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο.

Παραγγελίες
Μάλιστα, για τις ανεκτέλεστες παραγγελίες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ από Μαρόκο και ΗΠΑ, η τρόικα υποστηρίζει πως τα αναμενόμενα έσοδα δεν είναι εξασφαλισμένα γιατί δεν πρόκειται για συμβόλαια παραγγελιών, αλλά για απλά προσύμφωνα. Τέλος, για τη ΛΑΡΚΟ οι δύο πλευρές συγκλίνουν στην ιδιωτικοποίηση του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων χωρίς να προηγηθεί «διάσπαση» της εταιρείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου