ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένο ΦΠΑ και στα μη αλκοολούχα απαιτούν οι βιομήχανοι

μειωμένο-φπα-και-στα-μη-αλκοολούχα-απα-662223

Φουντώνει η δυσαρέσκεια των μεγάλων βιομηχανικών παραγωγών νερών και αναψυκτικών, αλλά δευτερευόντως και των επιχειρήσεων οίνου από την απόφαση αποκλεισμού τους από το μέτρο μείωσης του ΦΠΑ από το 23% στο 13%.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newmoney.gr ήδη εντείνονται οι φωνές εκείνες που μιλάνε για μείωση – τρικ, καθώς εάν δεν υπάρξει μείωση στα συνοδευτικά της εστίασης είδη που παράγουν και πουλάνε, ουσιαστικά οι τιμές δεν θα ακολουθήσουν την πτώση που η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης προσδοκούν, ούτε φυσικά οι καταναλωτές επί της ουσίας θα ενισχυθούν.

Το πρόβλημα, όμως, σε αυτή την απαίτηση που μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη, είναι πως από το υπουργείο Οικονομικών οι σκέψεις είναι ευθέως αντίστροφες. Ήδη πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρονται σε αυξήσεις στους φόρους νερών και αναψυκτικών που θα οδηγήσουν σε ραγδαία συρρίκνωση των πωλήσεων αυτής της αγοράς. Ας μην ξεχνάμε πως ήδη μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου έχουν απορροφήσει τις ανατιμήσεις και τους ήδη υπάρχοντες φόρους. Για το λόγο αυτό μαθαίνουμε πως ομάδες βιομηχάνων – κυρίως με τοπική παρουσία – θα στείλουν υπόμνημα στον κ. Μαυραγάνη και τον κ. Σταϊκούρα ζητώντας αλλαγή γραμμής.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου