ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η Ελλάδα πουλά ακίνητα στο διαδίκτυο για να αποφύγει την χρεοκοπία

bloomberg-η-ελλάδα-πουλά-ακίνητα-στο-διαδίκτυ-686654

Σε διαδικτυακές δημοπρασίες τύπου e-Bay καταφεύγουν οι ελληνικές αρχές προκειμένου να «ξεφορτωθούν» αναξιοποίητα ακίνητα και να γεμίσουν τον κρατικό κορβανά, αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις ακινήτων υστερούν κατά πολύ από τους συμφωνηθέντες με τους διεθνείς δανειστές, στόχους.

Η Ελλάδα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις της στις πωλήσεις ακινήτων, μια από τις βασικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Χωλαίνοντας, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, την έλλειψη ζήτησης, την πολιτική αντίσταση και τις συχνές καθυστερήσεις, οι πωλήσεις των κρατικών περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν αποφέρει τα έσοδα που ζητούν οι δανειστές…Με περισσότερες από 70.000 ιδιοκτησίες που ποικίλουν από πολυτελή θέρετρα στην Αττική σε εγκαταλελειμμένα γκαράζ, τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των 50 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση είχε αρχικά δεσμευτεί να συγκεντρώσει από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων» σημειώνει το Bloomberg.

«Για περίπου 1000 μικρά κτήρια, γραφεία και οικίες που ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακές δημοπρασίες έχουν επιλεγεί ως τον καλύτερο τρόπο για να φύγουν από τις ελληνικές λίστες, γρήγορα και με διαφάνεια» λέει ο Α. Ταπραντζής, του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Το Ταμείο έχει ήδη πουλήσει τρία ακίνητα μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών από όταν ξεκίνησε η διαδικασία τον Ιούλιο, συγκεντρώνοντας 7,4 εκατομμύρια ευρώ και προωθεί προς πώληση άλλες 7 ιδιοκτησίες για αυτό τον μήνα.

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον «στοιχειωμένο πύργο» της οδού Σμολένσκυ.

«Ο μύθος θέλει το φάντασμα του προηγούμενου ιδιοκτήτη της ερειπωμένης έπαυλης στην οδό Σμολένσκυ στην Αθήνα, να διώχνει τους επίδοξους αγοραστές, γογγύζοντας: ’Το σπίτι είναι δικό μου’.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να…πανικοβληθεί. Η διώροφη έπαυλη θα πουληθεί στον πλειοδότη μέσω ιντερνετικής δημοπρασίας στις 17 Σεπτεμβρίου» γράφει το δημοσίευμα.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου