ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξένη εταιρεία θα πουλήσει την ελληνική περιουσία – Υφυπουργείο αποκρατικοποιήσεων υπό τον Σαμαρά για να προλάβει η κυβέρνηση την Τρόικα

ξένη-εταιρεία-θα-πουλήσει-την-ελληνικ-692223

– Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και δημιουργία υφυπουργείου υπό τον Α. Σαμαρά
– Σε ξένο fund θα αναλάβει την πώληση ακινήτων με προκαταβολή 11 δισ. στο Δημόσιο
– Τρέμει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αναλάβουν οι Βρυξέλλες την πώληση περιουσιακών στοιχείων

Με δεδομένη την αποτυχία του ΤΑΙΠΕΔ και με ακόμη πιο δεδομένη την ασφυκτική πίεση της τρόικας για άμεσα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση φαίνεται ότι ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στο θέμα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους.

Υφυπουργείο αποκρατικοποιήσεων και ξένο fund θα αναλάβουν τα ακίνητα του Δημοσίου.

Με δεδομένη επίσης την πρόθεση από πλευράς Βρυξελλών να αναλάβει ο Μηχανισμός Στήριξης την διαχείριση της ελληνικής περιουσίας και με ορατό τον κίνδυνο η χώρα να χάσει τον έλεγχο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία υφυπουργείου αρμόδιου για τις αποκρατικοποιήσεις υπό την εποπτεία του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ – Στόχος έσοδα 1 δισ μέχρι τα τέλη του 2013

Προβλέπεται κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ με την περιουσία να περνάει στη δικαιοδοσία του νέου υφυπουργείου.

Στο σύνολό τους τα 81.000 ακίνητα θα υπάγονται στο νέο φορέα με στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας που υπολογίζεται στα 28 δισ.

Μάλιστα για να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα μελετάται σχέδιο να παραχωρηθεί μεγάλο μέρος των ακινήτων αυτών σε ξένο fund που θα αναλάβει την τιτλοποίηση των ακινήτων σε τρεις φάσεις με αρχικό στόχο έσοδα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για το κράτος μέχρι τα τέλη του χρόνου.

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου