Εγκαταλείπει η Μέρκελ την πολιτική το 2016;

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-07, 17:43:28
Εγκαταλείπει η Μέρκελ την πολιτική το 2016;

Σκοπεύει η Άνγκελα Μέρκελ να αφήσει στη μέση τη θητεία της και να εγκαταλείψει την πολιτική το 2016, αν επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο; Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Stern, ωστόσο εκπρόσωπος της καγκελαρίου διαψεύδει το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «αβάσιμο».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση αυτή το 2016, ένα χρόνο προτού ολοκληρωθεί η τρίτη θητεία της, εφόσον επανεκλεγεί στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει σήμερα το περιοδικό Στερν, χωρίς να κατονομάζει την πηγή του.

Σε άρθρο του που τιτλοφορείται "Η τελευταία τριετία της Μέρκελ", ένας από τους αρχισυντάκτες του περιοδικού γράφει ότι η καγκελάριος θα εγκαταλείψει την πολιτική 25 χρόνια αφότου ανέλαβε την πρώτη υπουργική θέση της στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ. Σήμερα η Μέρκελ είναι 59 ετών.

"Το 2016 θα είναι η χρονιά που θα παραιτηθεί, ένα χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017", υποστηρίζει ο Χανς Ούλριχ Γέργκες.

Εκπρόσωπος της Μέρκελ πάντως χαρακτήρισε "απολύτως αβάσιμη" την πληροφορία και παρέπεμψε σε δηλώσεις που έχει κάνει παλαιότερα η καγκελάριος ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία της, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.

Τον Απρίλιο, όταν η εφημερίδα Μπιλντ έγραψε ότι η Μέρκελ μπορεί να παραιτηθεί το 2015, η ίδια απάντησε ότι θα παραμείνει στην καγκελαρία για όλη τη θητεία της.

"Θέλω να συνεχίσω τον κεντροδεξιό συνασπισμό και να εργαστώ για τη χώρα και το λαό ως καγκελάριος" καθ’ όλη την τετραετία, σημείωσε.

Ο Γέργκες γράφει επίσης στο Στερν ότι, όπως έχει ακούσει, το όνειρο της καγκελαρίου είναι να διασχίσει με τον σύζυγό της τον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική.

 

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=