ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άυξηση 6,02% στον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά

άυξηση-602-στον-αριθμό-των-επιβατών-κρου-717914

Η κρουαζιέρα το 2013 θα κινηθεί αυξητικά. Το κύριο θέμα της κρουαζιέρας στην χώρα μας είναι οι ειδικές λιμενικές υποδομές, ανέφερε ο κ Γιώργος Ανωμερίτης

Αύξηση 11,72% παρουσιάζει η διακίνηση transit επιβατών κρουαζιέρας μέσω του λιμένα κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ Α.Ε. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 7μηνου Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012.

Όμως λόγω της μείωσης των διακινήσεων στους επιβάτες (home) εσωτερικού, κυρίως εξαιτίας της ακύρωσης δρομολογίων του πλοίου ZENITH, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις καπνοδόχους ανοιχτά της Γένοβα, ο γενικός δείκτης διακίνησης κρουαζιέρας κινείται αυξητικά με +6,02%.

Πριν το καλοκαίρι η Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) είχε ανακοινώσει ότι ο Πειραιάς σε επιβάτες transit παραμένει μαζί με Civitavecchia -Ρώμη και Βαρκελώνη στην πρώτη τριάδα μεταξύ των λιμένων της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης που είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ επεσήμανε ότι : «Η κρουαζιέρα το 2013 θα κινηθεί αυξητικά. Το κύριο θέμα της κρουαζιέρας στην χώρα μας είναι οι ειδικές λιμενικές υποδομές και η υποστήριξη νέων προορισμών. Η συνένωση μικρών λιμανιών που έχουν τη μορφή ΝΠΔΔ σε Ανώνυμες Εταιρίες και η συγκέντρωση των μετοχών τους σε 4 holdings εταιρίες στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του λιμενικού συστήματος που προωθεί το ΥNA και η ΕΛΙΜΕ θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην ενίσχυση των υποδομών».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου