Στο σφυρί άλλα επτά νησιά του Ιονίου

Τελευταία ενημέρωση: 2013-05-26, 11:05:47
Στο σφυρί άλλα επτά νησιά του Ιονίου

Μετά την πώληση της νήσου «Οξειάς» στον Σεΐχη Αλ Θάνι, του θρυλικού «Σκορπιού» στον Ρώσο ολιγάρχη Ντ. Ριμπολόβλεφ και της «Σοφίας», σε άγνωστο Νοτιοαφρικανό, σειρά έχουν άλλες επτά νήσοι του Ιονίου που… αναζητούν ιδιοκτήτη.

Το «παζάρι» έχει αφετηρία το νησί Προβάτι και ακολουθούν Πίστρος, Σώρος, Γράβαρη και Αμπασα.
Από αυτά μόνο το Προβάτι, λένε οι γνωρίζοντες την αγορά, μπορεί να αξιοποιηθεί καθώς είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του συμπλέγματος μετά τον Πεταλά, την Οξειά και τη Δρακονέρα.

Το μεγάλο «deal» πάντως που αναμένεται να προκαλέσει… χαμό είναι αυτό της πώλησης τη νήσου Άτοκος, κοντά στον Αστακό. Έχει έκταση 4,4τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανήκει στο δήμο Ιθάκης. Θεωρείται «παράδεισος» εξαιτίας των κολπίσκων που διαθέτει ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει νομικά προβλήματα και η συμφωνία μπορεί να κλείσει χωρίς γραφειοκρατία. Ανήκει στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου η οποία έχει εκδηλώσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον της να το πουλήσει. Η τιμή πώλησης ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών γύρω στα 45 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα έξι παραπάνω νησιά, στο στόχαστρο βρίσκεται ακόμη ο Πεταλάς. Κατά πολλούς είναι το «φιλέτο» της περιοχής καθώς είναι το μεγαλύτερο στις Εχινάδες Νήσους με έκταση περίπου 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η εγγύτητα των ανωτέρω νήσων προς πώληση με τον Σκορπιό και την Οξειά, που έγιναν διεθνώς γνωστά μετά την πώλησή τους, τα καθιστά στόχο για πολλούς ξένους με… μεγάλα πορτοφόλια. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά, κυρίως για όσα νησάκια έχουν περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες ενώ οι αγοραστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την απίστευτη γραφειοκρατία και το μεγάλο κόστος για τη σύνδεση με τα δίκτυα νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

 

imerisia.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=