ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

παραιτήθηκε-ο-πρόεδρος-της-τράπεζας-κ-715556

Την παραίτησή του υπέβαλε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Αρτέμη.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών εκφράζει τη διαφωνία του με τους σχεδιασμούς για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, καθώς και την πώληση των παραρτημάτων της, που ετοιμάστηκαν από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με το ΔΣ της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι διόρισε τον Ντίνο Χριστοφίδη ως Ειδικό Διαχειριστή για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου και την Άντρη Αντωνιάδου ως την Ειδική Διαχειρίστρια για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είπε, ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Αρχή Εξυγίανσης, έχει από σήμερα, Τρίτη, διορίσει τον Ντίνο Χριστοφίδη και την Άντρη Αντωνιάδη ως ειδικούς διαχειριστές για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην Τρ. Κύπρου και τη Λαϊκή, αντίστοιχα.

Η διοίκηση της τράπεζας φέρεται να μην ενημερώθηκε για το διορισμό του διαχειριστή, ενώ διαφώνησε με την αναγκαστική ανάληψη των 9,2 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν στη Λαϊκή από τον μηχανισμό ELA (Emergency Liquidity Assistance) της ΕΚΤ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου