ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Πιθανό ένα νέο “κούρεμα”

moodys-πιθανό-ένα-νέο-κούρεμα-5835

Βασικό στοίχημα για την Ελλάδα παραμένει η μείωση του χρέους, δηλώνει σε συνέντευξή της στο Euro2day.gr η Alpona Banerji, Assistant αντιπρόεδρος και αναλύτρια για τη χώρας μας στη Moody’s. Yποστηρίζει ότι ένα ακόμα PSI (κούρεμα ιδιωτών) είναι πολύ πιθανό και μπορεί να συνδυαστεί με αντίστοιχες κινήσεις στο χρέος που ανήκει στον επίσημο τομέα. Βλέπει ύφεση 5,3% το 2013, ενώ διατυπώνει και τη θέση του οίκου αναφορικά με την αξιολόγηση της Ελλάδας. Επίσης, στέκεται στην ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ερώτηση: Κ. Banerji, η τρόικα είναι ήδη στη χώρα μας για να επανεξετάσει το πρόγραμμα. Κατά την άποψή σας, η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στη μεταρρύθμιση της οικονομίας της; Η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με εκείνη πριν από έξι χρόνια; Ξέρετε, πολλοί πιστεύουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα περιγράφεται από το μότο “more pain, no gain”;

Απάντηση: Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει δημοσιονομικά μέτρα, όπως συνιστά το πρόγραμμα της τρόικας, τα οποία οδηγούν σε μεγαλύτερη πρόσβαση σε οικονομική βοήθεια. Ωστόσο, το μέγεθος, η χρονική συγκυρία και η ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή εξακολουθούν να έχουν επιπτώσεις στην οικονομία, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 5,3% το 2013, ως αποτέλεσμα των πολύ μεγάλων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς.

euro2day.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου