ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα αναπροσαρμογής του προγράμματος έθεσε ο Στουρνάρας στο Eurogroup

θέμα-αναπροσαρμογής-του-προγράμματο-26718

Μόνο με άδεια χέρια δεν έφυγε χθες απ’ τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Μπορεί το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 2,8 δισ ευρώ να μετατέθηκε για τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου και οι ομόλογοι του να ζήτησαν να τηρηθούν πρώτα τα προαπαιτούμενα μέτρα, ωστόσο ο υπ. Οικονομικών φέρεται να έθεσε το θέμα της αναπροσαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης με βάση τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, που το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι μετρούσε λάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα οικονομικής πολιτικής από τη συζήτηση για τους λανθασμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, το οποίο πρακτικά σημαίνει χαλαρότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ πρέπει να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μία επιπλέον θετική εξέλιξη απ’ τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η στάση που τήρησε ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem. Επικριτικός εως χθες για την τήρηση του ελληνικού προγράμματος ο Ολλανδός υπ. Οικονομικών μίλησε αρκετά θερμά για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας πως πλέον το πρόγραμμα είναι σε τροχιά υλοποίησης.

newmoney.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου