ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Μπελάτζιο του Λας Βέγκας με τους “κερδοσκόπους” ο Γιώργος μιλάει για την κρίση !

στο-μπελάτζιο-του-λας-βέγκας-με-τους-κ-47440

Του Στέλιου Μορφίδη

Πριν από δυόμιση χρόνια όταν οι αγορές είχαν στριμώξει στη γωνία την Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για τη “διεθνή κερδοσκοπία” που έβαλε στο στόχαστρο τη χώρα μας. Μάλιστα ζητούσε και άμεσα μέτρα απ’ την παγκόσμια κοινότητα και τους Ευρωπαίους εταίρους κατά αυτών των “κερδοσκόπων”…

Σήμερα ο κ.Παπανδρέου – και αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι κερδοσκόποι έφεραν την Ελλάδα στο σημείο μηδέν – συνδιαλέγεται μαζί τους. Προφανώς έναντι αδράς αμοιβής. Διότι πως να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε να συμμετάσχει ως ένας απ’ τους κεντρικούς ομιλητές σε ένα συνέδριο για hedge funds στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Μάιο, που θα είναι η “αφρόκρεμα” των “κερδοσκόπων” της Wall Street;

Όπως θα διαπιστώσετε μάλιστα στη φωτό με τους συμμετέχοντες του συνεδρίου που έχουμε συνημμένη στο κάτω μέρος ο κ.Παπανδρέου πλαισιώνεται από δύο επικεφαλής διάσημων hedge funds που κατάφεραν να βγάλουν ένα σκασμό λεφτά απ’ την αναταραχή στη χώρα μας. Πρώτος είναι ο κ. Ντάνιελ Λεμπ της Third Point, ο οποίος πέρυσι – και μετά το “κούρεμα” των ομολόγων – κατάφερε να βγάλει 500 εκατ. δολ. μόνο απ’ τα ελληνικά ομόλογα! Δεύτερος ο κ. Τζον Πόλσον, ο οποίος έπαιξε αγρίως με τα ελληνικά ομόλογα όταν ο κ.Παπανδρέου κατηγορούσε τη διεθνή κερδοσκοπία και πολύ πριν μπούμε τελικά στο μνημόνιο.

las_vegas_2.png

Παρεμπιπτόντως το συνέδριο θα γίνει στο περίφημο ξενοδοχείο Μπελάτζιο διάσημο σε όλο τον κόσμο απ’ την ταινία “Ocean’s Eleven”… ενώ στην “παρέα” των κεντρικών ομιλητών συμπεριλαμβάνονται επίσης ο μεγαλοεπενδυτής Sam Zell, ένας εκ των πρωταγωνιστών του κλάδου των private equities, και διάσημος “corporate raider” των 80s. Ξέρετε απ’ αυτούς που αγόραζαν εταιρείες, τις “έσπαγαν” σε κομμάτια και στο τέλος αφού απέλυαν τους περισσότερους εργαζόμενους, τις πουλούσαν με πολύ μεγάλο κέρδος!

Να μην ξεχάσουμε επίσης τον Νουριέλ Ρουμπινί, που κάποτε επί πρωθυπουργίας Γιώργου είχε έρθει στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να πάρει τη δουλειά της “διάσωσης της χώρας” – θυμάστε, τότε που οι προσλήψεις ξένων – ειδικών συμβούλων στη πρωθυπουργία έδιναν και έπαιρναν.

Επίσης να μην ξεχάσουμε και τον κ. Νικολά Σαρκοζί, τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται ακολουθεί τα χνάρια του κ.Παπανδρέου στον προσανατολισμό καριέρας τώρα που το πολιτικό σύστημα της χώρας του τον “ξέρασε”!

newmoney.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου