ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ

πράσινο-φως-από-το-eurogroup-για-την-εκταμίευσ-72223

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, την Πέμπτη, να εγκρίνουν και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η συνάντηση του Eurogroup ξεκίνησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό θα δοθεί στη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Ευρωζώνη αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», είπε.
Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη σύντομη συνάντηση του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «δώσαμε την τελική έγκριση για την εκταμίευση των 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» και προσέθεσε ότι τα 34,4 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Εάν στο ποσό των 49,1 δισ. ευρώ που ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, προστεθεί και η συνεισφορά του ΔΝΤ, το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου ανεβαίνει στα 52,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του προηγούμενου Eurogroup προέβλεπε ότι η δόση θα ανέλθει συνολικά σε 43,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 34,4 θα δοθούν αυτό το μήνα, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν αργότερα σε τρεις δόσεις.

Το ποσό που απομένει μέχρι τα 49,1 δισ. ευρώ είναι το δάνειο από τον EFSF για την επαναγορά ομολόγων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου