ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Πιθανή η αναδιάρθρωση”

πιθανή-η-αναδιάρθρωση-101263

Την προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν απέκλεισε ο υπεύθυνος των Γερμανών Φιλελεύθερων (FDP) για τον προϋπολογισμό, Γιούργκεν Κόπελιν, μιλώντας σήμερα σε εκπομπή της Γερμανικής Ραδιοφωνίας.

Ο κ. Κόπελιν εξέφρασε, πάντως, αμφιβολίες σχετικά με τη χρονική επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. «Μπορείτε να το κάνετε, αλλά, παρακαλώ, όχι σε βάρος π.χ. του Γερμανού φορολογούμενου», δήλωσε ο φιλελεύθερος βουλευτής. Σημείωσε ωστόσο, ότι η Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κερδίζει από τους τόκους των δανείων που έχει χορηγήσει, για να βοηθήσει την ίδια τη χώρα.

«Δεν θέλω να επωφεληθώ από τη δυστυχία των Ελλήνων», δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε, ότι η κρατική τράπεζα KfW έχει ως τώρα κερδίσει περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ από αυτά τα δάνεια. «Ούτε αυτό το βρίσκω σωστό», τόνισε.

Ο φιλελεύθερος βουλευτής εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του «μήπως αυτό που ετοίμασε η τρόικα (δηλ. η έκθεση) είναι ωραιοποιημένο», επέστησε, ωστόσο, την προσοχή στους κινδύνους από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Θα πρέπει κανείς να σκεφτεί, αν η Ελλάδα πέσει, τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη; Δεν μπορεί κανείς να βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας απομονωμένο», πρόσθεσε.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου